(video) Alpine Cars, RSC şi RSR se combină sub marca Alpine! Noul monopost F1 este gata şi urmează alte trei maşini electrice

Şi Alpine și-a anunțat astăzi planurile de creștere pe termen lung, ca marcă a Groupe Renault dedicată modelelor sportive inovatoare, autentice și exclusiviste.

Activitățile curente ale Alpine Cars, Renault Sport Cars și Renault Sport Racing vor fi combinate într-o singură entitate sub marca Alpine! Aceasta va reuni credibilitatea unui brand autentic, producția specializată, expertiza ingineriei și imensa expunere media a participării în Formula 1.

Luate împreună, toate aceste activități vor conduce marca Alpine către o nouă dimensiune și pun bazele unui brand auto de nouă generație, creator de valoare, destinat clienților exigenți și pasionați de maşini sportive.

Puncte forte și noi sinergii pentru noi provocări

Alpine este, fără îndoială, simbolul automobilului francez, bazându-se pe victorii remarcabile de-a lungul istoriei sale. Este un brand ce are în spate un patrimoniu de curse glorios și specialiști cu înaltă calificare care au dezvoltat modelul A110 la uzina din Dieppe.

Renault Sport Cars cuprinde o echipă de 300 de oameni care sunt maeștri în dezvoltarea vehiculelor sport. Aceștia au oferit Groupe Renault produse emblematice precum R5 Turbo, Clio V6, Megane R.S. Trophy și noul Alpine A110.

Renault Sport Racing, cu echipa sa omonimă de F1, reunește 1.200 de oameni, care dezvoltă pentru motorsport echivalentul “celor mai mari complicații din orologerie”, unii dintre cei mai buni ingineri de aerodinamică, mecanică și motoare. Formula 1 oferă, de asemenea, o imensă platformă de marketing cu jumătate de miliard de fani, reprezentând o oportunitate unică de a consolida imaginea mărcii Alpine la nivel global.

Alpine va folosi, de asemenea, amploarea și capacitățile Groupe Renault și ale Alianței RNM, care cuprind: tehnologiile dezvoltate, cum ar fi platforma EV nativă a Alianței, puterea globală de producție, o echipă de specialiști în achiziții puternică și capabilă să asigure competitivitatea costurilor, o rețea de distribuție globală și servicii financiare RCI. Obiectivul clar este de a construi o marcă profitabilă în 2025, incluzând investițiile în motorsport.

Vezi neapărat detalii interesante despre planurile Alpine şi în această prezentare interactivă:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Un garaj Alpine 100% electric

Noua structură organizațională, intensificarea sinergiilor cu Groupe Renault și Alianța RNM și colaborarea cu parteneri selectați vor fi esențiale pentru a sprijini planul de produs Alpine:

  • Un model compact sportiv 100% electric (segmentul B Hot-Hatch), având la bază platforma Alianței CMF-B EV;
  • Un model crossover 100% electric (segmentul C Sport), având la bază platforma Alianței CMF-EV;
  • Un model 100% electric care va înlocui A110 și va fi dezvoltat împreună cu Lotus!

Ca parte a dezvoltării Alpine ca Business Unit, Groupe Renault și Lotus Group au semnat un memorandum de înțelegere pentru a analiza o serie de domenii de cooperare, inclusiv dezvoltarea comună a unui model sport electric. Echipele Alpine și Lotus vor desfășura un amplu studiu de fezabilitate pentru ingineria, proiectarea și dezvoltarea comună a acestui vehicul, utilizând resursele, expertiza și facilitățile entităților respective, atât în ​​Franța, cât și în Marea Britanie.

Alpine va fi în fruntea inovației Groupe Renault, fie că este vorba de tehnologie, distribuție, relații cu clienții sau orice alt domeniu care oferă valoare adăugată mărcii și clienților săi. Ca atare, următoarea generație de produse Alpine va beneficia de cele mai recente inovații ale Grupului și de tehnologia și expertiza F1: management eficient al energiei, sisteme de siguranță și soluții de conectivitate derivate din performanța deosebită de analiză și procesare a datelor obținută în F1. Toate acestea vor oferi un avantaj competitiv semnificativ produselor Alpine.

Teaserul celor trei modele Alpine

Continuarea competiției

Alpine și Renault au o lungă istorie competițională, cu succes în diferite categorii, fie Formula 1, raliu sau anduranță. Competiția va rămâne în centrul planurilor ambițioase ale Alpine, Formula 1 fiind esențială pentru strategia de motorsport a mărcii.

Din 2021, echipa Alpine F1 se va lupta cu unele dintre cele mai prestigioase nume din industria auto și va intra în clubul exclusivist al echipelor de uzină. Cu această ocazie a fost arătat şi noul monopost numit A521. Elementul A500 se referă la proiectul F1, iar 21 la anul competiţional. Pe maşină este aplicată o livrea temporară, unele elemente ale acesteia putând fi ulterior văzute şi pe cea finală.

“A da o identitate puternică și specifică echipei Formula 1, dar și întregului program de motorsport al Alpine, a reprezentat nu doar o sarcină evidentă ci și o mare oportunitate. Având motorsport-ul în centrul procesului nostru, ne-am concentrat în mod special asupra identității grafice. Cea prezentată astăzi este prima evocare a noii identități a echipei Alpine F1. Unele dintre elementele grafice structurale vor fi păstrate, în timp ce altele se vor schimba. Emblema “supradimensionată” Alpine, într-un sistem grafic tricolor, este primul simbol clar al identității mărcii în motorsport. Albastru, alb și roșu se referă la culorile drapelelor francez și britanic, fapt foarte important pentru noi. Numeroase declinări pe întregul ansamblu al activităților motorsport urmează să fie dezvăluite”, a declarat Antony Villain, director de design Alpine.

O marcă născută din competiție pentru competiție

Alpine a fost fondată în 1955 de Jean Rédélé, un tânăr pasionat de competiții. El și-a numit compania după locul său preferat pentru curse: Alpii.

Când modelul original A110 a fost lansat în 1962, compania a început să se dezvolte într-un ritm accelerat. Până atunci, Alpine și Renault erau colaboratori apropiați, vânzarea și service-ul vehiculelor Alpine fiind asigurate de reprezentanțele Renault. La începutul anilor ‘70, Alpine era un nume de elită în raliurile auto. În 1971, Alpine a monopolizat pentru prima dată podiumul renumitului Rallye Monte Carlo, reușită repetată în 1973. Mai târziu în acel an, compania a devenit primul constructor care a fost încoronat Campion Mondial de Raliuri.

În același timp, vânzările de autoturisme Alpine au crescut. Alpine a construit o fabrică dedicată în Dieppe în 1969 – același site care produce astăzi noul A110. În 1971 a intrat în producție A310. Doi ani mai târziu, Alpine a fost achiziționată de Groupe Renault.

Alpine a obținut cel mai faimos triumf în motorsport în 1978 – victorie generală in cursa 24 Hours of Le Mans. Fabrica a continuat să lanseze modele noi și inovatoare în anii ‘70 și ‘80, printre care A310 V6 și GTA. Producția Alpine a încetat în cele din urmă în 1995. În 2017, Alpine a lansat noul A110, un model consecvent principiilor atemporale ale modelului  A110 original. Pe lângă numeroasele premii internaționale, modelul s-a bucurat de o primire entuziastă din partea pasionaților mărcii.

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/