(video) Premieră: Renault prezintă Megane facelift! Schimbările care au fost făcute în toată familia de modele

Cu adevărat repede a trecut timpul! Noua generaţie Renault Megane, maşină care a fost prezentată în caroserie hatchback la Salonul Auto de la Frankfurt în 2015 şi în cea break pe care am avut-o şi noi în redacţie, la Salonul Auto de la Geneva în 2016, iată că a suferit un facelift după o perioadă tradiţională de existenţă de 4 ani.

Acum, producătorul francez a decis să nu mai tragă din timp şi anunţă toate schimbările făcute în cadrul acestei etape pentru toate modelele şi versiunile din această familie (Hatchback, Estate, R.S. Line, R.S. şi R.S. TROPHY).

Poate cea mai mare noutate este că modelul adoptă o unitate de propulsie plug-in hybrid, dar despre toate în cele ce urmează.

Noul Renault Megane facelift va oferi:

  • Faruri şi stopuri LED cu design revizuit în stilul noilor Clio şi Captur. Farurile, chiar din prima echipare, includ tehnologia LED Pure Vision şi vin să le înlocuiască pe cele anterioare cu halogen. Renault spune că aceste corpuri de iluminat sunt mai eficiente şi au permis mărirea performanței fasciculului de lumină cu până la 30%.
  • Grila de radiator şi barele de protecţie de asemenea au fost actualizate. Bara de protecţie frontală include acum o pereche de proiectoare LED anti ceaţă și o pereche de deflectoare pe partea din față a arcurilor roților pentru o aerodinamică îmbunătățită.
  • Liniile de contur ale stopurilor au fost mărite în dimensiuni pentru a arăta noul lor stil, iar indicatoarele de direcţie din ele sunt acum dinamice! Designul aripilor a devenit mai pronunţat, iar mânerele uşilor dispun acum de iluminat!
  • Gama de jante a fost completată cu modele noi de 16 şi 18 inci, iar la momentul lansării, noile Megane Hatchback şi Estate vor fi disponibile la alegere cu o culoare dintr-o paletă formată din 10 nuanţe, dintre care trei sunt noi: Solar Copper, Baltic Grey şi Highland Grey.
  • Se introduce un înnoit şi modernizat cockpit care include un, pentru prima dată pe Megane, panou de bord digital de 10.2 inci (în dependenţă de echipare, cu indicaţii ale sistemului de navigaţie) şi un ecran vertical cu o diagonală de până la 9.3 inci (standard orizontal de 7 inci) pentru operarea sistemului multimedia Renault EASY LINK (cu suport Android Auto şi Apple CarPlay), făcut cu inspiraţie din cele instalate pe smartphone-urile moderne pentru a face utilizarea mult mai intuitivă şi comodă.
  • Consola centrală a fost reproiectată uşor şi include şi un nou panou de control a climatizării. Toate sistemele de asistenţă pot fi activate prin comenzile de pe volan. O nouă tapiţerie este disponibilă cu al doilea nivel de echipare, scaunul şoferului poate fi reglat acum electric (în dependenţă de versiunea maşinii), iar din al treilea nivel de echipare se include o nouă oglindă retrovizoare electro-cromatică (funcţie anti orbire) practic fără rame.
  • Tehnologia Renault Multi-Sense disponibilă ajustează setările motorului, direcția, iluminarea ambientală și configurația afișajului digital care înlocuiește ceasurile de bord pentru a oferi o experiență de condus personalizată. Modurile disponibile sunt: Eco, Comfort, Sport şi My Sense, în timp ce cu motorizarea E-TECH Plug-in sunt disponibile doar trei: Pure, MySense şi Sport. Designul restructurat al sistemului Multi-Sense și noua grafică oferă o experiență de condus și mai captivantă. Noile caracteristici includ ergonomie mai bună pentru setări mai intuitive și simplificate, noi culori de iluminare ambientală și aplicația R-Sound pentru a putea regla sunetul motorului!
  • Aplicaţia de smartphone MY Renault este la fel esenţială şi interesantă. Aceasta, de exemplu, permite printre altele interacțiunea de la distanță cu vehiculul, inclusiv localizarea sa, navigarea din ușă în ușă cu instrucțiuni de călătorie trimise vehiculului și, în cele din urmă, blocarea și deblocarea de la distanță a ușilor și activarea de la distanță a luminilor sau a claxonului.
  • Pentru a spori siguranța și confortul tuturor, sunt disponibile noi sisteme de asistenţă la conducere. Printre ele se numără un Highway & Traffic Jam Companion, un sistem autonom de nivel 2, care oferă confort și liniște de spirit în spatele volanului. Acesta combină cruise control-ul adaptiv (echipat cu funcţie automată Stop & Go) cu asistentul de menţinere în centrul benzii de rulare. Activat între 0 și 160 km/h, sistemul funcţionează pe toate maşinile cu transmisie automată EDC. Acesta reglementează viteza și menține o distanță sigură față de alte vehicule din față, oferind în același timp asistență pentru menţinerea în centrul benzii de circulație.
  • Acest sistem de asistență pentru șoferi este deosebit de util în timpul traficului intens și pe autostrăzi, deoarece permite motorului maşinii să se oprească și să pornească automat în termen de trei secunde, fără nici o acțiune din partea șoferului. Highway and Traffic Jam Companion, o caracteristică autonomă de conducere de nivel 2, îmbunătățește semnificativ confortul la condus, dar cu toate acestea este nevoie în continuare ca şoferii să-şi păstreze mâinile pe volan și ochii lor pe drum. Sistemul este valabil cu motorizările TCe 140 şi 160 EDC FAP, precum şi unitatea E-TECH.
  • Printre alte sisteme de asistenţă disponibile la bord se numără: sistem activ de frânare automată de urgenţă, acum îmbunătăţit cu funcţie de detectare a pietonilor; sistem de monitorizare a unghiurilor moarte cu radar îmbunătăţit, care funcţionează şi în cazurile în care se părăseşte un loc de parcare sau pe timp de condiţii meteo proaste; sistem de avertizare în caz de părăsire a benzii, acum combinat cu Lane Guard System, care, activat de la 60 de km/h, în caz că maşina părăseşte banda de rulare fără ca şoferul să conecteze indicatorul de direcţie, îl avertizează şi în cazul în care nu este detectată vreo reacţie, maşina automat corectează direcţia; sistem de monitorizare a stării de oboseală a şoferului; sistemele de asistenţă la parcare cu senzori şi o cameră video spate sau Easy Park Assist, un limitator de viteză, un sistem de comutare automată a fazelor în faruri şi un sistem de recunoaştere a indicatoarelor rutiere sunt alte dotări disponibile pentru a fi instalate pe noul Megane facelift.
  • Se introduce motorizarea E-TECH Plug-in Hybrid cu 160 de CP (lansată anterior pe Clio şi Captur, pe care am descris-o aici în detalii), bazată pe un motor pe benzină cu patru cilindri şi un volum de 1.6 litri, asistat de două mici motoare electrice şi o cutie de viteze multi-mode inovatoare. Cu o baterie de 9.8 kWh se poate oferi o autonomie de deplasare în regim full electric, cu viteze de până la 135 de km/h, pe o distanţă de până la 65 de km în ciclu WLTP. Din start motorizarea va fi disponibilă pe modelul în caroserie break, după care mai târziu pe hatchback.
  • Maşina cu motorizare E-TECH include un cablu în portbagaj, iar volumul său variază între 434 şi 1.247 de litri.
  • Gama de motoare tradiţionale este compusă acum din:
    • Benzinar TCe de 1.3 litri cu patru cilindri şi cu filtru de particule în versiune cu 115, 140, 160 şi mai nou 100 de CP. Cele mai “slabe” sunt cuplate doar la o cutie de viteze mecanică în şase trepte, cel cu 140 CP la cea manuală ori la una automată EDC cu şapte trepte şi dublu ambreiaj, în timp ce motorul cu 160 de CP poate fi conectat doar la EDC.
    • La finalul de an curent, linia de benzinare va fi completată de un motor TCe de doar un litru volum şi cu trei cilindri, care va pune la dispoziţie 120 de CP şi o cutie de viteze mecanică.
    • Oferta diesel va fi compusă în continuare dintr-un Blue dCi de 1.5 litri şi cu patru cilindri, acum adaptat pentru a corespunde normelor de poluare, inclusiv cu sistem de reducere catalitică selectivă (SCR). Este disponibil în două versiuni: 95 de CP în combinaţie cu o transmisie manuală în şase trepte şi 115 CP cu transmisie EDC.
  • Echiparea R.S. Line își face apariția în familia Megane, înlocuind-o pe cea vechea care se numea GT Line. Cu un set de dotări şi caracteristici mai avansate și mai bogate, R.S. Line reprezintă mai mult decât o schimbare de nume. Designul exterior și interior al maşinii capătă un aspect mai sportiv pentru a satisface așteptările numărului tot mai mare de clienți care doresc o diferențiere puternică prin design dinamic.
  • În mare parte preia câteva dotări de la modelele R.S., printre care: o grilă inferioară de tip fagure, jante de 17 sau 18 inci, două terminaţii de eşapament (doar una pe Estate), scaune sport cu suporturi laterale, volan sport acoperit cu piele perforată, inserţii cu design similar fibrei de carbon, un set de pedale din aluminiu, cusături contrastante, etc.
  • Versiunile sportive ale lui Megane, sub insigna R.S., s-au impus ca hatchback-uri sportive de referință, în special R.S. TROPHY-R, care în 2019 a stabilit un nou record pe circuitul Nurburgring. Pentru reînnoirea sa, noul Megane R.S. adoptă acum motorul turbo de 1.8 litri cu sistem de injecţie directă şi cu 300 de CP la activ, ca pe versiunea TROPHY şi Alpine A110. Cuplat la o cutie de viteze EDC se pun la dispoziţie şi 420 Nm (+30), însă dacă se alege o transmisie manuală atunci doar 400 Nm de cuplu. Acest câștig de putere se traduce într-o accelerație mai bună, chiar și la turații mari, în timp ce cuplul – unul dintre cele mai bune din segment – aduce plăcere și bucurie actualizată de conducere. Automobilul mai primeşte o versiune sport a şasiului 4CONTROL cu roţi directoare spate, o supapă mecanică în eşapament pentru a fi ajustat sunetul produs şi un nou R.S. Monitor (opţional) care arată numeroşi parametri ai vehiculului în timp real.
  • De cealaltă parte, noul Megane R.S. TROPHY facelift, iese în evidență în special cu șasiul său exclusiv Cup, combinat cu acelaşi motor turbo cu 300 CP. Șasiul CUP include un diferenţial mecanic Torsen cu alunecare limitată, care oferă mașinii avantajul de aborda virajele cu viteză şi a ieşi din ele cu o bună tracţiune. Modelul mai dispune de amortizoare și arcuri de suspensie a căror rigiditate a fost crescută cu 25% și 30% respectiv, precum și o bară anti-ruliu cu o setare cu 10% mai mare spre deosebire de Megane R.S.

Premiera publică a maşinii este programată pentru Salonul Auto de la Geneva. Startul vânzărilor noului Renault Megane facelift este setat pentru vara anului 2020.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/