(update) Lewis Hamilton a fost testat pozitiv la COVID-19! Cum va afecta campionatul lipsa lui

(update 02.12.2020) Pilotul Williams George Russell îl va înlocui pe Lewis Hamilton în cursa din duminica care se apropie. Respectiv, Russell îi va face loc lui Jack Aitken, pilotul de rezervă al echipei britanice şi actualmente concurent în Formula 2.


(01.12.2020) Pilotul britanic Lewis Hamilton a fost testat pozitiv la COVID-19 şi nu va putea participa la Marele Premiu de Formula 1 de la Sakhir (Bahrain), programat pentru weekend-ul care vine.

Locul său, alături de Valtteri Bottas, ar putea fi ocupat de pilotul de rezervă Stoffel Vandoorne dacă va ajunge sănătors în Bahrain, deşi există zvonuri că ar putea fi angajat în asta, alternativ, Nico Hulkenberg sau pilotul Mercedes junior George Russell, actualmente activ la Williams, locul căruia va fi ocupat respectiv de Jack Aitken, pilotul de rezervă al echipei britanice.

Britanicul este al treilea pilot F1 care a fost testat pozitiv la COVID-19 în acest sezon, după Sergio Perez la Silverstone și Lance Stroll în Germania (ultimii fiind acum în formă).

FOTO: formula1.com

Hamilton “s-a trezit luni dimineaţă cu simptome uşoare şi a fost informat în acelaşi moment că unul dintre cei cu care a contactat înaintea sosirii în Bahrain a fost testat pozitiv. Lewis a făcut aşadar un test care s-a dovedit pozitiv. Rezultatul a fost apoi confirmat de un alt test”, precizează Mercedes într-un comunicat.

Echipa germană subliniază, totodată, că britanicul fusese testat de trei ori pe parcursul săptămânii trecute, ultima oară duminică după-amiză, rezultatul fiind de fiecare dată negativ.

În vârstă de 35 ani, Lewis Hamilton a câştigat duminică Marele Premiu al Bahrainului, obţinând a 11-a victorie din acest sezon şi a 95-a din cariera sa.

Britanicul are deja asigurat al şaptelea său titlu de campion mondial şi acum se va odihni în izolare în statul arab, conform directivelor sanitare locale. Iată cum a reacţionat acum câteva ore:

Hamilton a vrut să câștige toate cursele rămase și este în mod clar în formă de a face acest lucru, dar asigurarea securității sănătății este prioritară. În afară de faptul că va lipsi la Sakhir Grand Prix, participarea sa la finala sezonului este sub semnul întrebării din cauza restricțiilor stricte în vigoare faţă de COVID-19, atât în Bahrain, cât și în Abu Dhabi. În orice caz, nu-i va fi permis să se întoarcă în paddock sau să călătorească în Abu Dhabi până nu va avea un rezultat negativ.

Cum va afecta campionatul lipsa lui Hamilton? Evident, titlurile la piloţi şi la constructori au fost deja înregistrate, dar mai sunt multe de jucat. Cu liderul lipsă, puncte mai mari ar putea fi disponibile pentru echipele de la mijlocul terenului – McLaren, Racing Point, Renault și Ferrari. Acestea sunt acum într-o luptă tensionată pentru poziţia a treia în clasamentul constructorilor, una care le va aduce un bonus financiar destul de consistent. Acum au la activ 171, 154, 144 şi 131 de puncte respectiv.

De asemenea, în lupta pentru a patra poziţie în clasamentul piloţilor sunt Daniel Ricciardo, Sergio Perez și Charles Leclerc, fiind separați de doar patru puncte (102, 100 şi 98 respectiv).

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/