in , ,

(video) Hamilton a câştigat cursa teribilă în care un monopost s-a rupt în două şi a ars, altul s-a răsturnat, iar altul a luat foc din mers

Lewis Hamilton, campionul mondial en titre, a câştigat în seara zilei de duminică Marele Premiu de Formula 1 al Bahrainului, desfăşurat pe circuitul de la Sakhir.

Cursa, în care Hamilton a plecat din pole position, a fost marcată de accidentul teribil în care a fost implicat francezul Romain Grosjean de la Haas (vezi aici şi prima sa reacţie după cele întâmplate), ce a scăpat doar cu arsuri uşoare după ce s-a izbit cu monopostul de parapeţii de protecţie de pe marginea pistei, chiar în primul tur, impact în urma căruia maşina i-a fost ruptă în două şi i-a luat foc.

Pe locurile 2 şi 3 s-au clasat olandezul Max Verstappen şi thailandezul Alexander Albon, ambii piloţi ai echipei Red Bull-Honda.

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

După incidentul în care a fost implicat Grosjean, cursa a fost întreruptă aproximativ o oră şi jumătate, însă după reluare monopostul canadianului Lance Stroll s-a răsturnat, acesta ieşind fără probleme din maşină.

Iar înainte de finalul cursei, al doilea pilot al Racing Point a avut probleme. Din maşina mexicanului Sergio Perez a început să iasă fum şi ulterior flăcări, fiind nevoit să abandoneze.

Cel mai rapid timp de tur a fost înregistrat de Max Verstappen – 1:32,014.

GALERIE FOTO: