(video) A fost deschisă prima staţie de încărcare a mașinilor electrice cu energie generată de maree

O stație neobișnuită de încărcare a mașinilor electrice s-a deschis în Scoția, una care transformă energia mareelor ​​în electricitate. Compania Nova Innovation Ltd, care a construit instalația, o numește prima din lume!

https://www.youtube.com/watch?v=obgP1PRaj8s
https://www.youtube.com/watch?v=cNs5DXM7Q1o

Stația este situată pe insula Yell, o parte a arhipelagului Shetland, la nord de Scoția continentală. Suprafața insulei este de 212 kilometri pătrați. Turbinele generatoare de energie sunt montate în strâmtoarea dintre Yell și insula vecină, alimentând cu energie case de locuit şi întreprinderi deja de peste cinci ani.

Puterea de încărcare a stației nu se anunţă la moment, precum nici numărul de vehicule electrice de pe insulă, însă conform imaginilor de mai sus, electromobilul Tesla a fost conectat printr-un port Type 2 AC, ceea ce denotă că încărcarea nu este rapidă.

Fabrice Leveque, șeful Fondului pentru conservarea faunei sălbatice, a spus deja că insulele scoțiene sunt binecuvântate cu resurse regenerabile care pot aduce multe beneficii comunităților îndepărtate.

În același timp, potrivit statisticilor, energia marină nu este încă la mare căutare în Europa. De exemplu, anul trecut, parcuri eoliene cu o putere de doar 14.7 gigawaţi au fost puse în funcțiune pe continent, iar cantitatea de electricitate generată de maree a crescut cu doar 260 de kilowați.

Unul dintre principalele avantaje ale energiei mareelor ​​se numește predictibilitatea: efectul fluxului și refluxului depinde de gravitaţia Soarelui și a Lunii, ceea ce înseamnă că este previzibilă cu sute de ani înainte.

Amintim că ţara din Regatul Unit al Marii Britanii este una dintre cele care intenționează să înceteze sau să reducă semnificativ vânzările de vehicule noi pe benzină și diesel până în 2030 (concret Scoţia până în 2032).

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/