INP caută șoferii de taxi amendați cu 22500 lei pentru ca să anuleze procesele verbale

După cazul relatat de curând despre un taximetrist care s-a plâns că a fost amendat de poliţie pe nedrept, INP caută acum șoferii de taxi amendați cu sume impunătoare de bani pentru ca să anuleze procesele verbale întocmite. Informaţia am primit-o de la o sursă de încredere.

FOTO: regional.md

Ce a stat la baza deciziei de a anula contravenţiile rămâne un semn de întrebare, însă nu excludem ideea că a fost o banală gafă din partea unor agenţi constatatori. Şi din câte se pare, inspectorii INP nu au sancţionat doar un singur transportator de pasageri, ci mai multe persoane din capitală, cel puţin, care conduc vehicule şi îşi câştigă pâinea din asta.

Care este numărul total al oamenilor amendaţi nu se cunoaşte deocamdată. Vom veni în cel mai scurt timp cu o reacţie oficială din partea instituţiei.

Amintim că, în recentul caz, şoferul a luat amendă de tocmai 22.500 de lei pentru că se afla în spatele volanului fără mască de protecţie pe faţă! S-a întâmplat pe strada Tighina din capitală în dimineaţa zilei de 18 martie, amenda fiind dată în contextul pandemiei de COVID-19 şi măsurile adoptate expres de Parlament prin care s-au introdus noi sancţiuni pentru cei care nu i-au nişte măsuri de profilaxie în vederea opririi răspândirii coronavirusului. Noile prevederi legale sunt valabile şi pentru transportatorii de pasageri.

Conducătorul auto, taximetrist, care staţiona pe stradă fără pasageri în habitaclu, s-a arătat nemulţumit pentru că, în opinia lui, a fost amendat pe nedrept – pentru că nu purta mască (despre asta a fost informat de poliţist) – la care inspectorul care l-a documentat i-a spus că e problema sa. În procesul verbal care i s-a întocmit, acesta a motivat la secţiunea obiecţii că nu a găsit la acel moment în farmacii măşti de protecţie şi mănuşi.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/