Mii de lei cheltuiţi pentru plăcuţe cu numere personalizate. Iată câţi şoferi s-au întrecut în mofturi până acum

Tot mai mulți proprietari de autovehicule din Republica Moldova apelează la serviciul de confecționare și eliberare a plăcilor de înmatriculare noi ce conțin simboluri solicitate. Din aprilie 2015 când a fost pus în aplicare standardul SM 122:2014 “Vehicule rutiere. Plăci de înmatriculare pentru autovehicule și remorci”, de către Direcția identificare și înmatriculare a mijloacelor de transport au fost eliberate 3.666 plăci cu numere de înmatriculare cu simboluri solicitate.

Cea mai mare creștere a fost înregistrată în 2017 când au fost eliberate 1.948 de astfel de plăci. Iar de la începutul anului 2018 au fost eliberate deja 700 de seturi!

Cele mai solicitate numere sunt cele care au o combinație de litere diferite și trei cifre identice precum DOR 111, BIP 777 sau DAC 888. Din luna ianuarie 2018 până în prezent au fost eliberate 131 de astfel de seturi.

În același timp, pentru combinația de litere diferite solicitate și altă combinație de trei cifre solicitate au optat 128 de proprietari de autovehicule. MED 575, TOT 707, RUS 707 sunt câteva exemple cu numere de înmatriculare de acest tip.

Pe lângă acestea, 67 de seturi de plăci au combinația de litere diferite și trei cifre dintre care primele două sunt zerouri cum ar fi: GEP 007, SUD 001, LEU 008, WIN 007, BOS 006.

Iar pentru combinația de litere diferite solicitate și o singură cifră, de exemplu: TOY 1, PIK 1, NIN 1, au fost eliberate 56 plăcuțe.

Serviciul în cauză prevede verificarea, comandarea, confecționarea, primirea, evidența și înmatricularea cu simboluri solicitate și se prestează în cadrul Direcției identificare și înmatriculare a mijloacelor de transport din mun. Chișinău, str. Salcâmilor, 28 sau la subdiviziunile teritoriale.

Tariful necesar pentru un număr de înmatriculare cu simboluri solicitate variază de la 1.080 până la 9.600 de lei, în timp ce costul unui set cu numere obișnuite este de 480 de lei. Astfel, Agenţia Servicii Publice ar fi încasat cel puţin 3.96 milioane de lei de la clienţi, pentru cele 3.666 de seturi de plăci confecţionate.

Doritorii pot verifica disponibilitatea unui numărul de înmatriculare persoanalizat pe www.e-services.md.

Vezi şi: (foto) Două cele mai fiţoase numere de înmatriculare de pe maşini ale MAI-ului moldovenesc

Vezi şi: (foto) E legal să circule așa? O mașină surprinsă prin Chișinău cu plăcuțe de înmatriculare speciale

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/