(video) Hamilton a parcurs peste 5000 de tururi în F1, iar echipa sa a ridicat a şaptea consecutivă Cupă a Constructorilor

Pilotul britanic Lewis Hamilton s-a impus în Marele Premiu al regiunii Emilia-Romagna, duminică, pe circuitul de la Imola (Italia), în timp ce echipa sa, Mercedes-AMG, a cucerit al şaptelea titlu consecutiv de campioană mondială la constructori, un nou record pentru Formula 1.

Mercedes a depăşit cu această ocazie performanţa realizată de Scuderia Ferrari, care a câştigat titlul mondial al constructorilor în şase sezoane consecutive, între 1999 şi 2004.

Rezultatul de ieri a mai marcat a 100-a victorie pentru Mercedes-AMG Petronas F1 Team în era hibridă, precum și al 500-lea podium pentru Mercedes-Benz power. În plus, a devenit a 100-a victorie sub conducerea lui Toto Wolff, şeful echipei sportive.

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

În cursa de la Imola, Hamilton l-a devansat cu 5,783 secunde pe finlandezul Valtteri Bottas, colegul său de la Mercedes, trecându-şi în palmares a 93-lea succes în Marele Circ, după ce luna trecută reuşise să doboare recordul de victorii în această competiţie, deţinut de germanul Michael Schumacher.

Podiumul a fost completat de australianul Daniel Ricciardo, care a urcat acolo pentru a doua oară în acest an şi unde i-a propus lui Hamilton un “shoey”, acesta din urmă fiind de acord să-l accepte (britanicul a băut spumant din a doua gheată a lui Ricciardo). Rezultatul a permis echipei franceze să se claseze mai nou pe un loc trei în clasamentul constructorilor.

Britanicul şi-a consolidat cu această ocazie prima poziţie în clasamentul general al piloţilor, distanţându-se la 85 puncte de Bottas, cu patru curse înainte de finalul sezonului.

În vârstă de 35 ani, Lewis Hamilton poate deveni campion mondial pentru a şaptea oară în cariera sa, peste două săptămâni, în Turcia, unde va avea ocazia să egaleze recordul de titluri al legendarului Michael Schumacher.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/