(video) Lewis Hamilton a devenit deținătorul celor mai multe victorii din toată istoria Formula 1

Pentru cine nu a înţeles posterul pe care l-am publicat ieri pe canalul nostru de Telegram, aflaţi că pilotul britanic Lewis Hamilton, membru al echipei Mercedes-AMG Petronas F1, a câştigat duminică Marele Premiu al Portugaliei, etapa a 12-a a Campionatului Mondial, pe circuitul de la Algarve, Portimao.

Hamilton a devenit astfel oficial pilotul cu cele mai multe curse câştigate în istoria Formula 1 – 92 – depăşind recordul de 91 de victorii deţinut anterior de germanul Michael Schumacher.

Pornit din pole position, Hamilton, campionul mondial en titre, i-a depăşit pe coechipierul său, finlandezul Valtteri Bottas şi pe olandezul Max Verstappen. Britanicul a avut al 9-lea pole position al sezonului şi al 97-lea al carierei.

Vezi cum Carlos Sainz a urcat pentru un moment pe prima poziţie, dar şi startul lui Ice Man, printre alte momente interesante, în clipul de mai jos.

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

Iată şi reacţiile lui Hamilton imediat după ce a trecut linia de finiş:

Cmentariile sunt închise