(foto/video) GENEVA 2017: Premieră mondială – Toyota i-TRIL Concept

Compania Toyota a mai adus la Salonul Auto de la Geneva un concept interesant despre care nu am ezitat să scrim. Anume într-o astfel de maşină poate fi văzut viitorul compactelor de oraş.

Numit i-TRIL şi dezvoltat în colaborare cu centrul francez de design ED2, conceptul nu are un volan sau pedale tradiţionale. Controlul se face doar prin joystick-uri care se apucă cu mâinile.

Vezi aici imagini cu i-TRIL filmate de noi: GENEVA 2017: Reportaj video de la standul Toyota

https://youtu.be/ON2Cb2tu4Xg

Acest automobil al viitorului are o configuraţie a locurilor pentru pasageri de 1+2, respectiv un scaun stă în faţă şi alte două în spate. Scaunul frontal se poate întoarce la 90 de grade în momentul pornirii de pe loc sau la oprirea maşinii pentru o debarcare mai comodă.

Sistemul multimedia pe care îl are i-TRIL funcţionează doar pe baza comenzilor vocale. Interesant mai este că toate comenzile pe care joystick-urile le procesează sunt transmise prin nişte cabluri către toate mecanismele, respectiv neavând niciun fel de contact mecanic.

https://youtu.be/zd9lNL7bqQ8

Lungimea maşinii conceptuale este de 2.830 mm. Înălţimea atinge 1.460 mm, iar greutatea nu depăşeşte 600 de kilograme. Având un sistem de propulsie electric, un singur plin de energie asigură deplasarea pe o distanţă de circa 300 de kilometri.

Toyota mai numeşte acest prototip ca fiind o unitate de transport alternativă hatchback-urilor compacte şi motocicletelor.

Toyota i-TRIL este echipat cu sistemul numit Active Lean, care a fost prezentat pentru prima dată acum patru ani în urmă pe conceptul i-Road. Această tehnologie permite maşinii să se încline în curbe exact ca o motocicletă. Luând în calcul unghiul de virare, viteza şi informaţiile giroscopului, sistemul electronic calculează un unghi optim care nu îi va permite conceptului să se răstoarne.

În prezent Toyota i-Road poate fi luat în chirie în Tokio pentru deplasări pe distanţe mici prin oraş. Dacă va apărea şi i-TRIL în serie nu se cunoaşte deocamdată.

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/