Instanţa a suspendat decizia ANRE de majorare a prețurilor la carburanţi, însă petroliştii nu au ştiut despre asta

Ordinul Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică de majorare a prețurilor plafon pentru carburanți a fost suspendat aseară prin decizia judecătoriei Chişinău, sediul Buiucani!

FOTO: timesofisrael.com

Informația a fost confirmată pentru TV8 de reprezentanții ministerului Economiei și Infrastructurii (MEI), care în comun cu Agenția pentru Protecția Consumatorului și Supravegherea Pieței au atacat ANRE în instanța de judecată cerând anularea deciziei prin care au fost stabilite noi prețuri la carburanți.

Reprezentanţii ANRE nu au reacţionat deocamdată prin a modifica pe site-ul lor ultimele tarife plafon, iar în acest sens, despre decizia instanţei nu au fost informaţi petroliştii, care deja au majorat la panourile staţiilor PECO preţurile la benzină şi motorină.

Ținând cont de faptul că cererea de chemare în judecată corespunde exigențelor legale referitoare la cerințele înaintate față de reclamant la depunerea acesteia în instanța de judecată, precum și de faptul că în cazul dat există suficiente temeiuri pentru suspendarea actului contestat, instanța a decis să admită cererea de aplicare a măsurilor de asigurare a acțiunii prin dispunerea suspendării actului administrativ contestat.

Menținerea în continuare a acestui act administrativ ar putea aduce atingerea drepturilor și intereselor unui cerc nelimitat de persoane, care în fapt sunt consumatori finali ai produselor petroliere principale, iar pe cale de consecință ar putea degenera în cauzarea unor pagube economico-financiare iminente presupus a fi neîntemeiat și arbitrat generate de ordinul contestat”, se menționează în Încheierea Judecătoriei Chișinău (sediul Buiucani).

Încheierea Judecătorie Chișinău (sediul Buiucani) este executorie din momentul emiterii, însă poate fi contestată cu recurs la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile de la comunicare.

Menționăm că, în seara zilei de marți, 12 iunie, zeci de șoferi s-au adunat din nou în Piața Marii Adunări Naționale pentru a protesta împotriva scumpirii carburanților.

FOTO: facebook.com/vadim.todorov.3

Vezi şi: ANRE explică ultima majorare a tarifelor plafon la carburanţi, inclusiv metodologia de calcul!

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/