Benzina şi motorina se scumpesc! ANRE majorează din nou tarifele plafon la carburanţi

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a stabilit noi tarife plafon pentru carburanţi, valabil pentru următoarele două săptămâni, începând cu ziua de mâine.

De menţionat că ANRE formează un preţ plafon peste care petroliştii nu au voie să treacă atunci când stabilesc tarifele pe care le vor afişa la staţii, însă acest lucru nu înseamnă că petroliştii din Moldova nu pot afişa un preţ mai mic pentru produsele lor.

Drept rezultat, la staţiile de alimentare preţurile nu vor corespunde mereu cu cele plafon stabilite de ANRE şi ar putea fi puţin mai mici. În weekend-uri, unele reţele obişnuiesc să facă reduceri mai mari.

Actual, vezi neapărat: ANRE explică ultima majorare a tarifelor plafon la carburanţi, inclusiv metodologia de calcul

FOTO: origos.hu

Vezi neapărat: Moldova: Cum am ajuns să plătim cu peste 3 lei mai mult pentru benzină şi motorină în mai puţin de un an

Astfel, în următoarele două săptămâni preţul unui litru de benzină Premium-95 nu va depăşi 19 lei şi 49 de bani, un plafon majorat cu 34 de bani!

În acelaşi timp, un litru de motorină va fi comercializat cu un preţ care nu va trebui să fie mai mare de 17 lei şi 41 de bani, un plafon de asemenea majorat cu 32 de bani faţă de cât era anterior.

Vezi şi: (video) „Calculele din metodologia care stabileşte preţurile la carburanţi trebuie să le poată face fiecare cetăţean”

Vezi şi: (video) Ministrul Economiei a ieşit în faţa şoferilor protestatari din PMAN. Vezi şi reacţia Guvernului la o petiţie

Diferenţa de preţuri între plafonul stabilit astăzi şi acum două săptămâni, o puteţi vedea în cele ce urmează:

Şi preţul pentru un litru de gaz petrolier lichefiat (GPL) a fost majorat în ultima perioadă de la minim 9.70 lei la maxim 10.30 lei.

Vezi şi: Carburantul care a depăşit valoarea unui euro! Cât a ajuns să coste cea mai scumpă benzină din Moldova

Cmentariile sunt închise