(video) Max Verstappen a câștigat cursa pe care Sergio Perez s-a prea grăbit să o câștige din prima curbă

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Pilotul olandez Max Verstappen a câştigat duminică Marele Premiu al Mexicului, doborând cu această ocazie recordul de victorii într-un singur sezon în Campionatul Mondial de Formula 1.

Verstappen, care i-a devansat pe Hamilton şi Leclerc, a obţinut a 16-a victorie în 19 curse disputate în 2023, îmbunătăţind precedentul record, pe care tot el îl stabilise în sezonul trecut.

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

Favoritul gazdelor, mexicanul Sergio Perez, a abandonat imediat după startul cursei de pe Autodromo Hermanos Rodriguez, în urma unui acroşaj cu Leclerc, dar rămâne deocamdată pe locul secund în clasamentul general, după Verstappen, care are deja asigurat al treilea titlu consecutiv de campion mondial.

Cursa de la Ciudad de Mexico a fost întreruptă timp de câteva minute în turul al 34-lea, după o ieşire violentă în decor a danezului Kevin Magnussen.

În vârstă de 26 de ani, Max Verstappen a semnat duminică al 51-lea succes din cariera sa în Marele Circ, egalându-l astfel pe francezul Alain Prost, ocupantul locului al patrulea în clasamentul piloţilor cu cele mai multe victorii din istoria Formulei 1.

El s-a apropiat de ocupantul locului al treilea, germanul Sebastian Vettel (53 de victorii), dar rămâne departe de Lewis Hamilton (103 victorii) şi de legendarul campion german Michael Schumacher (91 de victorii).

Următoarea etapă, a 21-a, a Campionatului Mondial de Formula 1 se va desfășura în Brazilia, pe circuitul Interlagos de lângă Sao Paulo, pe 5 noiembrie. Ultimele două curse ale sezonului vor avea loc în Las Vegas, pe 18 noiembrie, şi la Abu Dhabi, pe 26 noiembrie.

Cmentariile sunt închise