(video) Premieră europeană: Noul Ford Tourneo Custom PHEV

Ford a mai anunțat în cadrul evenimentului special “Go Further” care a avut loc acum câteva ore la Amsterdam, debutul public global al transportorului de persoane Tourneo Custom într-o inovatoare versiune cu propulsie plug-in hybrid.

Combinând capacitatea de a rula cu emisii zero cu lipsa oricărei probleme legate de autonomie, spațiosul Tourneo Custom Plug-In Hybrid oferă opt locuri și va fi disponibil în Europa spre finalul anului 2019.

Tourneo Custom Plug-In Hybrid este primul model de acest tip din segmentul său și se numără printre primele mașini dezvăluite ca parte a strategiei Ford de a le oferi clienților europeni una dintre cele mai complexe game de mașini electrificate. Vehiculul poate fi încărcat de la o priză normală, pentru călătorii cu emisii zero – lucru care contribuie la emisii reduse în orașe și îi permite să acceseze zonele urbane dedicate mașinilor cu emisii foarte reduse, care sunt implementate în orașele europene.

Puntea față a lui Tourneo Custom Plug-In Hybrid este antrenată exclusiv de un motor electric/generator alimentat de un pachet de baterii Litiu-Ion cu capacitatea de 13.6 kWh. Multi-premiatul motorul Ford 1.0 EcoBoost joacă rol de prelungitor de autonomie (range extender) și lucrează în paralel cu sistemul de recuperare a energiei la frânare pentru a reîncărca bateria în mers. Sistemul de propulsie hibrid avansat permite o autonomie cu emisii zero de până la 50 de kilometri și o autonomie totală de 500 de kilometri cu ajutorul prelungitorului de autonomie.

Nivelul mixt anticipat de emisii este de 75 grame de CO2/km, în timp ce consumul mixt estimat este de 3.3 litri/100 km.

Vezi şi: (video) Premieră: Noul Ford Kuga debutează în Europa cu trei tipuri de motorizări hibride

Noul Tourneo Custom Plug-In Hybrid utilizează o configurație în serie a elementelor sistemului hibrid în care roțile față sunt antrenate de un motor electric, nu de unul pe combustie. Pachetul compact de baterii este răcit cu lichid și este localizat sub podeaua compartimentului dedicat pasagerilor, fiind poziționat cu atenție pentru a permite conservarea spațiului interior generos, oferit de versiunea Tourneo Custom 2.0 EcoBlue.

Cele patru moduri EV selectabile de rulare îi permit șoferului să aleagă când și cum poate fi utilizată energia stocată în baterii:

  • EV Auto – conceput pentru a îmbina optim performanța și eficiența. Algoritmii proprii ai vehiculului monitorizează nivelul energiei din baterii și contextul dinamic – de exemplu, dacă mașina se află pe autostradă sau în traficul aglomerat din oraș – pentru a decide dacă activează sau nu motorul termic cu rol de prelungitor de autonomie.
  • EV Now – prioritizează utilizarea energiei electrice stocate în baterie, dezactivând motorul termic până în momentul în care nivelul de încărcare al bateriei atinge un nivel minim. Permite rularea cu emisii zero.
  • EV Later – prioritizează activarea prelungitorului de autonomie și setează sistemul de recuperare a energiei la nivelul maxim posibil pentru a conserva cantitatea de energie din baterie în vederea utilizării sale ulterioare.
  • EV Charge – utilizează motorul range extender pentru a încărca bateria în scopul folosirii ulterioare a modului EV Now.
  •  

Cu ajutorul mufei de încărcare localizate în bara de protecţie frontală, Tourneo Custom Plug-In Hybrid poate fi încărcat cu ajutorul unei prize domestice de 240 V și 10 Amperi, bateria fiind alimentată complet în 5.5 ore. Dacă sunt utilizate stații comerciale de 240V de 16 sau 32 de Amperi, timpul de încărcare scade până la 3 ore.

Șoferul poate alege, de asemenea, gradul de recuperare a energiei și de asistență la frânare permise sistemului de încărcare regenerativă. Acest lucru se realizează prin alegerea pozițiilor Drive sau Low prin selectorul poziției de transmisie. Eliberarea pedalei de accelerație în poziția Low crește decelerarea programată, în același moment aprinzându-se și stopurile în partea posterioară pentru a-i avertiza pe șoferii celorlalte mașini. Decelerarea accentuată crește cantitatea de energie cinetică recuperată și stocată în baterii, extinzând autonomia potențială în modul electric.

În interiorul cabinei, un cadran “Power/Charge” înlocuiește turometrul clasic, în timp ce un cadran de dimensiuni mai mici indică nivelul de încărcare a bateriei, înlocuind indicatorul temperaturii lichidului de răcire a motorului. Funcțiile computerului de bord sunt personalizate special pentru sistemul de propulsie hibrid.

Informații precum modul de rulare EV, avertizările de mentenanță și o alertă de avertizare a conectării active la un punct de încărcare sunt afișate în zona instrumentarului de bord. Un grafic indică atât autonomia bateriei, cât și cea oferită de motorul care joacă rol de prelungitor de autonomie.

Vezi şi: (video) Premieră: Noul Ford Explorer se întoarce în Europa sub forma unui PHEV cu 450 CP şi 840 Nm

La fel ca în cazul versiunii Tourneo Custom diesel, varianta Plug-In Hybrid păstrează abilitatea unică în segment de a aranja cele două rânduri de scaune față în față, în format conferință, detaliu care permite un acces facil și un nivel superior de interacțiune între pasageri. Rămâne disponibilă, de asemenea, și o așezare pe două rânduri a câte trei scaune orientate spre înainte.

“Inovator și flexibil, noul Tourneo Custom Plug-In Hybrid se poate adapta la o varietate inegalabilă de situații de transport, oferindu-le posesorilor și operatorilor avantajul de a putea să pătrundă în zonele în care au acces doar vehiculele cu emisii foarte reduse, în condițiile în care mașina poate parcurge aceeași distanță între încărcări ca orice transportor de persoane tradițional. Indiferent dacă este utilizat pentru servicii exclusive de tip navetă sau de către familiile numeroase, Tourneo Custom Plug-In Hybrid va oferi confort și rafinament în timp ce contribuie la îmbunătățirea calității aerulului din zonele urbane aglomerate”, a declarat Hans Schep, manager general al biroului de Vehicule Comerciale Ford Europa.

Disponibil în echiparea superioară Titanium, noul Tourneo Custom Plug-In Hybrid a fost dezvoltat pentru a oferi un nivel de top de rafinament și confort. Lista de dotări standard include sistemul de infotainment cu comenzi vocale SYNC 3, care oferă un ecran tactil color de 8 inci ce poate fi controlat prin gesturi precum swipe sau pinch și care este compatibil gratuit cu Apple CarPlay și Android Auto.

Modemul integrat FordPass Connect este disponibil și el standard și le permite pasagerilor să beneficieze de o conexiune Wi-Fi care are capacitatea de a conecta în același timp 10 dispozitive. O gamă largă de funcționalități poate fi accesată prin aplicația de mobil FordPass, acestea transformând experiența de deținere și de operare a mașinii într-una mai ușoară și mai productivă. Aceste funcționalități includ Vehicle Status, Vehicle Locator și închiderea/descuierea portierelor de la distanță.

Ford oferă, de asemenea, sistemul Active Park Assist, care ajută șoferii să identifice spații de parcare adecvate şi să parcheze perpendicular sau lateral fără să fie nevoie de mișcarea manuală a volanului, șoferul controlând doar frâna și accelerația.

Vezi şi: (foto/video) Noul Ford Puma – al doilea SUV care va fi produs în România! Primele detalii

Ford continuă să exploreze efectele pozitive pe care le generează la nivel urban utilizarea de vehicule hibride plug-in printr-o serie de teste cu prototipuri, care au loc în Londra. În 2019, în acest program de testare vor fi incluse și orașele Köln (Germania) și Valencia (Spania).

Ford a anunțat anterior în cursul acestui an că fiecare model pe care Ford îl lansează începând cu noua generație Focus va include una sau mai multe versiuni electrificate. Lista include atât versiuni noi ale mașinilor deja existente în gamă, cât și noi modele. Astfel, Ford va oferi versiuni mild-hybrid, full-hybrid, plug-in hybrid sau complet electrice ale tuturor modelelor sale, de la Fiesta la Transit.

După lansarea noului Tourneo Custom, care a avut loc la începutul anului 2018 – moment în care modelul a primit un interior premium și un design frontal elegant – Ford a comercializat 17.100 de exemplare Tourneo Custom în cursul anului trecut, o creștere de 28% față de anul anterior.

Vezi şi: (video) Premieră: Noile Ford Transit Custom PHEV şi Ford Transit Connect Sport Van

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/