(video) Premieră: Noul Honda Civic Si – înainte de Type R

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Noua generaţie Honda Civic Type R urmează să debuteze anul viitor, dar până atunci va fi disponibilă de cumpărat versiunea Si care o ocupă o poziţie intermediară în ierarhia modificărilor. Aceasta este prezentă în gamă de tocmai 35 de ani și este în mare măsură dedicată pentru piața americană, de unde se va putea achiziționa de orice doritor.

Caracteristici cheie:

  • Sub capotă are un motor turbo de 1.5 litri şi cu patru cilindri. Acum produce 203 în loc de 208 CP. Puterea maximă este atinsă la 6.000 față de cele 5.700 rpm anterioare Dar cuplul maxim (neschimbat de 260 Nm) este acum atins la 1.800 în loc de 2.100 rpm.
  • Pentru noul sedan propulsorul a mai fost şi modernizat: sistemul de schimbare a fazelor VTEC nu este acum doar pe admisie, ci și pe evacuare; este instalată o volantă cu o masă simplă (cu 26% mai ușoară decât vechea cu masă dublă) și un sistem de evacuare mai uşor.
  • Singura cutie de viteze de la ofertă este în continuare una manuală cu șase trepte. Acum are un add-on electronic (rev-matching) care selectează automat viteza optimă de rotație a arborelui cotit atunci când treptele se comută în jos (ca la Type R). A fost păstrat un diferențial cu alunecare limitată, iar modurile de conducere au fost completate cu cel numit Individual.
  • Comparativ cu sedanul de bază, șasiul lui Civic Si a fost reconfigurat. Sunt instalate noi amortizoare și stabilizatori mai groși, arcurile față au devenit mai rigide cu 8%, iar cele din spate cu 54%, elementele de fixare superioare ale barelor frontale au fost întărite. Unele dintre piese sunt împrumutate de la hot hatch-ul Civic Type R – de exemplu, pârghiile suspensiei independente spate și bucșele.
  • Discurile de frână ale versiunii Si sunt mai mari: 312 mm în față și 282 mm în spate. Bara de torsiune a sistemului de direcție cu 60% mai rigidă sporeşte senzația și răspunsul, iar rigiditatea întregului corp la torsiune a crescut cu 8% față de sedanul generației anterioare.
  • Din punct de vedere vizual, Honda Civic Si diferă de versiunile mai puțin puternice doar în detalii. De exemplu, are o secțiune superioară diferită a grilei, un spoiler mărit pe capacul portbagajului, jante negre de 18 inci în anvelope all-season de performanţă și două terminaţii de eșapament în loc de una. Culoarea Blazing Orange Pearl este exclusivă pentru model.
  • În cabină există alte scaune frontale cu tetiere integrate, decor roșu abundent și tampoane metalice pe pedale. Acesta este, de asemenea, primul Civic Si cu un ecran tactil color HD de 9.0 inci, cu integrare wireless a interfeţelor Apple CarPlay și Android Auto și cu un sistem audio premium Bose Centerpoint 2, care poate amplifica sunetul motorului prin cele 12 difuzoare.

La fel ca modelul de bază, noul Civic Si va fi produs în Canada. În vânzare va apărea spre sfârşitul anului curent.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise