(video) Premieră: Noile ediţii limitate pentru modelul Alpine A110 şi unicul A110 SportsX

Şi marca Alpine s-a pregătit cu premiere pentru Salonul Auto Internaţional de la Geneva, care a fost anulat, prezentându-le acum câteva ore online. Introduce astfel în curând pe piaţă două noi ediţii limitate ale modelului sport Alpine A110, dar şi arată un prototip unic al unui A110 pentru ieşiri în off-road.

Ce reprezintă noul A110 Color Edition 2020:

  • Prin el, se dă startul unui program anual prin care, versiuni particulare ale modelului A110 vor fi puse în vânzare pentru o perioadă limitată de timp, într-o rotație anuală, de fiecare dată într-o culoare personalizată diferită. Programul se inspiră din lumea modei, unde colecțiile de haine sunt actualizate pentru fiecare nou sezon.
  • Pentru 2020, noul A110 Color Edition este realizat pe baza versiunii A110S şi este vopsit în culoarea care era faimoasă pe vechiul model (Jaune Tournesol), doar că reformulată folosindu-se ingrediente moderne pentru a rezulta în Sunflower Yellow.
  • Cu un finisaj solid, nemetalizat, se asortează cu elementele negre contrastante ale lui A110S, cum ar fi logourile și monogramele Alpine, jantele GT Race din aliaj de 18 inci și inserțiile specifice din farurile LED frontale. Etrierele de frână sunt finisate în nuanţă antracit. Un acoperiș din fibră de carbon este disponibil opțional pentru a spori și mai mult contrastul.
  • Ecusoanele tricolore care apar pe versiunile A110 standard, la exterior şi interior, sunt înlocuite pe A110 Color Edition 2020 cu unele din fibră de carbon şi în culoare galbenă. În altă parte în cabină, cusături gri și un marcaj galben la ora 12 pe volan, în aceeaşi culoare fiind şi logoul Alpine de pe scaunele sport marca Sabelt cu spătar fix. Tapiţeria este de tip Dinamica. O plăcuţă pe consola centrală denotă faptul că modelul este de ediţie limitată.
  • De propulsie răspunde acelaşi motor care este montat pe A110S, un benzinar turbo de 1.8 litri care produce 292 CP şi poate propulsa maşina până la 100 km/h în 4.4 secunde, în drum spre maxim 260 de km/h.
  • În Franţa o asemenea maşină costă minim 71.000 de euro.

Ce reprezintă noul A110 Legende GT:

  • Ediţie limitată la doar 400 de exemplare la nivel internaţional.
  • Este numit drept cel mai elegant Alpine A110. Caroseria îi poate fi vopsită în doar una din trei culori: noua Mercury Silver, alături de Deep Black şi Abyss Blue. Nişte monograme Alpine aurii pal și jante Serac de 18 inci finisate în aceeaşi culoare contrastează subtil cu toate culorile caroseriei.
  • Nişte stopuri LED albe translucide îl deosebesc de alte versiuni.
  • Semnalând tranziția de la exterior la interior, emblemele Alpine de pe pragurile ușilor sunt iluminate. În cabină sunt instalate o pereche de scaune la fel marca Sabelt, dar de această dată confortabile, reglabile în şase poziţii şi tapiţate cu piele în culoarea chihlimbarului – o nuanță de tapițerie personalizată – inserţii similare găsindu-se şi pe panourile uşilor. Cusături maro, un marcaj la ora 12 pe volan pentru a se potrivi și elemente din fibră de carbon cu finisaj lucios, cu o textură unică în culoarea cuprului, la fel vor bucura privirea. O plăcuţă de pe consola centrală cu numărul de ordine al maşinii produse va demonstra că este de ediţie limitată.
  • Este oferit împreună cu un set personalizat din trei genţi confecţionate din piele în aceeaşi culoare ca şi scaunele din habitaclu.
  • Modelul este realizat pe baza versiunii A110 Legende, orientată mai mult pe confort. Se bazează pe o structură ușoară din aluminiu, cu un aspect central al poziţionării motorului și suspensie cu braţe duble. De propulsie răspunde acelaşi motor turbo de 1.8 litri, însă în variantă cu 252 CP. Poate face 0-100 km/h în 4.5 secunde, spre o viteză maximă de 251 km/h.
  • Standard mai vine echipat cu: eşapament sport cu supape active, frâne Brembo îmbunătăţite, senzori de parcare, cameră video spate şi un sistem audio Focal.
  • Preţ de start în Franţa – 69.300 de euro.

Prezentat pentru prima dată în februarie la International Automobile Festival din Paris, A110 SportsX este un studiu de design care se inspiră din bogatul patrimoniu al Alpine în raliuri. Se dovedește încă o dată că modelul A110 este o sursă inepuizabilă de inspirație pentru echipele de dezvoltare a mărcii.

La fel ca A110 Berlinette care a câștigat faimosul Monte Carlo Rallye în anii 1971 și 1973, A110 SportsX are caroserie mai lată decât A110 cu 80 mm și o gardă la sol mai mare cu 60 mm. Realizat pe baza caracteristicilor tehnice ale unui A110 Pure, A110 SportsX rămâne fidel ADN-ului Alpine: uşurinţă și agilitate pentru plăcerea de a conduce.

Maşina mai dispune de un bodykit cu inserţii de protecţie pe margini, dar şi un suport pentru schiuri peste lunetă. Deocamdată nu au fost anunţate planuri de introducere în serie, astfel încât modelul va rămâne un prototip.

Într-un final, s-a anunţat deschiderea serviciului Atelier Alpine – un program de personalizare prin care se poate alege pentru orice maşină una din cele 29 de culori noi pentru caroserie, trei finisaje pentru jante şi patru pentru etrierele de frână.

Pentru a marca debutul programului, fiecare din cele 29 de culori vor putea fi aplicate în particular doar pe 110 maşini, fie în finisare metalizată, fie solidă. Pentru a respecta standarde de calitate înaltă, aceste automobile vor fi vopsite manual într-o zonă dedicată a uzinei din Dieppe.

Vezi aici cum arată opţiunile Atelier Alpine.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Evenimentul de prezentare în reluare:

Comunicat de presă integral cu mai multe detalii şi specificaţii:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://kpta.teknik.unpas.ac.id/info/ https://piramida.cimahikota.go.id/storage/banner/