(foto/video) GENEVA 2017: Noul Alpine A110 este un concurent mai rapid pentru Porsche 718 Cayman

Compania Alpine, subdiviziune a Renault, a dezvăluit la Salonul Auto de la Geneva noul sportcar A110. Automobilul este o reîncarnare a primului model A110 produs în anii ’60 ai secolului trecut.

Dacă designul maşinii ne este deja cunoscut, Alpine a făcut publice caracteristicile dinamice ale modelului. Astfel, aflăm că noutatea este mai rapidă decât un Porsche 718 Cayman.

Coupeul francez accelerează până la 100 de km/h în 4.5 secunde, în timp ce Cayman (varianta simplă şi nu S) o face în 4.7 secunde cu pachet Sport Chrono. Viteza maximă îi este limitată la 250 km/h.

Sub capota lui Alpine A110 este instalat un propulsor turbo de 1.8 litri, care produce 252 CP şi 320 Nm de cuplu, comparativ cu cei 300 CP şi 380 Nm ai lui Porsche 718 Cayman. Motorul lui Alpine A110 este cuplat la o transmisie robotizată cu şapte trepte Getrag şi cu un ambreiaj umed.

Alpine A110 are o lungime de 4.18 metri, o lăţime de 1.8 metri şi o înălţime de 1.25 metri. Astfel, noutatea este mai scurtă cu 199 mm, mai îngustă cu un mm şi mai scundă cu 45 de mm decât un Porsche 718 Cayman.

În faţă şi în spate Alpine A110 are instalată o suspensie din aluminiu cu braţe duble. În dezvoltarea modelului s-a renunţat la un diferenţial cu alunecare limitată doar pentru a micşora greutatea, care este distribuită în proporţie de 44:56 în avantajul punţii din spate. În locul acestui diferenţial, coupeul cu tracţiune pe spate a fost dotat cu un sistem electronic care îl imită.

Totodată, Alpine spune că pentru o distribuţie optimă a greutăţii rezervorul de combustibil a fost instalat în partea frontală a maşinii. Apropo, motorul este instalat în faţa punţii din spate.

Greutatea totală este egală cu 1.103 kilograme. Mecanismele de frânare Brembo sunt din aluminiu şi au contribuit astfel la reducerea masei. Jantele de asemenea sunt din aluminiu, iar scaunele din habitaclu cântăresc câte 13.1 kg fiecare.

Şoferul va putea alege unul din cele trei regimuri de condus: Normal, Sport sau Track. Mai trebuie de menţionat că eşapamentul este unul sport, iar datorită formei maşinii nu a fost nevoie de instalarea vreunui spoiler.

Designul este unul modern, stilat, iar calitatea materialelor de la interior excelează. Blocurile optice sunt full LED.

Iniţial va fi disponibilă pentru vânzare o versiune numită Premiere Edition, limitată la doar 1955 de exemplare. Aceasta se va deosebi de un model obişnuit prin jante de 18 inci cu pneuri care au o lăţime de 235 şi 205 mm, culori exclusive pentru exterior, inserţii din fibră de carbon, sistem audio Focal şi multe alte dotări.

Noul Apline A110 Premiere Edition poate fi comandat acum. Preţul modelului în Franţa începe de la 58.500 de euro.

Cmentariile sunt închise