(foto) Toyota RAV4 se întoarce pe piaţa japoneză şi deja i se pregăteşte un tuning in-house

O veste extraordinară au început să o afle de astăzi consumatorii de pe piaţa auto japoneză. Toyota a anunţat că pregăteşte startul vânzărilor locale a noii generaţii RAV4 A 50, după o pauză de mai mulţi ani, în care modelul nu era disponibil deloc!

Vezi neapărat: (video) Test Drive: Noua generație Toyota RAV4 Hybrid

Amintim pe scurt că a patra generație (seria А 40) nu a fost prezentată acasă deloc, deși uzina locală din Tahara o făcea pentru export. Niponii au trebuit să reziste doar cu maşinile din seria A 30, care au început să fie oferite de dealerii japonezi la patru ani după scoaterea acesteia de pe arena internaţională. După ce a expirat şi această perioadă, clienţilor le-a rămas să aleagă, dintre crossovere, doar modelele C-HR sau Harrier.

Cu o astfel de istorie sumbră, noul RAV4 se întoarce pentru a-şi bucura fanii, aşa cum a făcut-o şi noua Corolla, versiunea globală a căreia nu s-a oferit în statul insular timp de şase ani.

Informaţii detaliate există deocamdată puţine. Totuşi, cele esenţiale ne spun că automobiliștii niponi vor avea ocazia să aleagă minim între o maşină cu motor pe benzină şi sistem de tracţiune integrală Dynamic Torque Vectoring AWD, sau o unitate de propulsie hibridă E-Four.

Singurele imagini oficiale dezvăluite ne arată maşini care imită echiparea XSE şi Adventure a modelului în specificaţie americană. Diferenţe vizibile şi semnificative se pot observa la interior, acolo unde toate lucrurile sunt schimbate invers, pe partea dreaptă.

Ciudat este de observat că în locul ecranului sistemului multimedia stă o simplă inserţie detaşabilă din plastic, însă aflaţi că asta este un lucru normal în Japonia. Anume aşa sunt oferite maşinile în mod standard pentru că proprietarii obișnuiesc să-şi monteze sisteme after market, însă posibilitatea de a-l comanda şi a-l instala pe cel din uzină rămâne posibilă.

De asemenea, Toyota, pentru ca să facă modelul mai interesant şi pentru un start mai bun pe piaţă, anunţă viitorii clienţi că aceştia vor putea opta pentru opţiunile oferite de atelierele de tuning in-house ale concernului – Modellista şi TRD.

Din ceea ce vedem, maşina modificată de TRD este dedicată mai mult pentru off-road şi se deosebeşte semnificativ de versiunea americană prezentată recent TRD Off-Road, cu apărătoare de noroi, suport pentru bagaje pe acoperiş, noi inserţii pe barele de protecţie, noi corpuri de iluminat cu LED-uri, jante diferite, etc.

Mai multe detalii vor fi oferite mai târziu, la primăvară, atunci când vor începe vânzările. La moment niponii se pot înregistra doar pentru a fi la curent cu ultimele informaţii.

Vezi şi: (foto/video) Cum a fost la prezentarea noii generaţii Toyota RAV4 în Moldova

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/