(video) TAS 2022: Premieră misterioasă – Noul Toyota GR GT3 Concept

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Pe lângă noul GRMN Yaris, la Tokyo Auto Salon compania Toyota a mai adus câteva maşini interesante. Cea mai misterioasă premieră este un supercar coupe numit GR GT3.

Despre el nu a fost publicată nicio informaţie. Singura descriere este că divizia GAZOO Racing intenționează să creeze modele sportive de la zero în schimbul transformării pentru competiţii a unor modele de serie.

Coupeul Toyota GR GT3 are proporții clasice, cu o capotă lungă și un kit de caroserie aerodinamic caracteristic mașinilor de curse din clasa GT3. Dar principalul lucru este că în spatele roţilor frontale se pot observa terminaţii de eşapament, ceea ce denotă faptul că nu este un supercar electric, ci unul cu motor cu ardere internă, deşi nu se exclude că e unul ce ar consuma hidrogen.

Interesant mai este de remarcat că acest prototip nu s-a numărat printre cele 20 electrice pe care concernul Toyota le-a dezvăluit în decembrie 2021. Și chiar și viitorul supercar electric sub marca Lexus, care are proporţii similare cu o capotă lungă, nu arată ca această Toyota.

Când îl vom vedea în motorsport sau când ar putea apărea vreun derivat stradal deocamdată nu se cunoaşte.

Alături de GR GT3 Concept a mai fost arătat prototipul bZ4X GR Sport Concept. Noul SUV electric al celor de la Toyota va avea din câte se pare o echipare GR Sport, deja populară pe alte modele ale mărcii.

Anvelope cu un diametru mai mare, scaune sport și panouri exterioare negre mate ale caroseriei se numără printre punctele culminante ale acestui vehicul deocamdată conceptual.

De asemenea, în cadrul TAS 2022 s-a anunţat că, pentru a răspunde dorințelor clienților de a-și păstra mașinile iubite și bogate în memoria de odinioară pe șosea, programul GR Heritage Parts Project își propune să reproducă piese de schimb pentru vânzare ca piese originale noi.

Expuse la TAS sunt o selecție de piese reproduse, programate pentru lansare în 2022 pentru următoarele modele: A70 Supra, A80 Supra, Toyota 2000GT, Land Cruiser seria 40 și AE86 Corolla Levin/Sprinter Trueno!

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/