(video) TAS 2022: Premieră – Noul model de ediţie limitată Toyota GRMN Yaris

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Această maşină s-a aflat în teste de câţiva ani şi iată că acum este gata. Toyota a ales Tokyo Auto Salon, o expoziţie a maşinilor modificate, pentru a introduce modelul fierbinte GRMN Yaris. Disponibil iniţial pe piaţa din Japonia, acesta va fi produs într-un număr limitat de 500 exemplare.

Noul GRMN Yaris este un model complet reglat al GR Yaris care a trecut printr-un rafinament riguros cu ajutorul mai multor şoferi profesioniști. În plus, urmează să fie activat un nou program care va oferi clienților tipul de evoluție zilnică a vehiculului și o personalizare adaptată șoferului care are loc în sporturile cu motor.

Caracteristici cheie:

  • Dezvoltarea modelului GRMN Yaris a început din dorința de „livrare către clienți a unor mașini care evoluează rapid și care pot fi adaptate unor persoane care au legătură cu motorsportul”. 
  • Folosind lecțiile învățate din competiții, rigiditatea caroseriei a fost îmbunătățită, greutatea a fost redusă cu aproximativ 30 kg (prin folosire de părţi de caroserie din fibră de carbon precum capotă, acoperiş, spoiler posterior şi eliminarea scaunelor spate), lățimea totală a fost mărită cu 10 mm pentru îmbunătățirea aerodinamică și înălțimea vehiculului a fost redusă cu 10 mm pentru un centru de greutate mai redus. Lungimea totală a crescut cu 35 mm.
  • De asemenea, folosește diferenţiale cu alunecare limitată mecanice, trepte de transmisie cu raport apropiat (cu folosirea unui material special SNCM) și un low final gear set, alături de un ambreiaj metalo-ceramic.
  • Numărul de suduri prin puncte a crescut cu 545 comparativ cu GR Yaris, iar rigiditatea corpului a fost îmbunătățită și mai mult prin aplicarea adezivului structural cu 12 metri mai lung. Acest lucru oferă un răspuns mai direct la intervenția șoferului.
  • Motorul a rămas acelaşi benzinar turbo cu trei cilindri şi 272 CP, însă cuplul maxim a fost mărit cu 20 Nm.
  • Printre altele mai dispune de noi scaune Recaro, tip bucket, care includ şi airbaguri laterale.

Ca și în cazul lui GR Yaris, producția se va desfășura pe o linie de producție dedicată la Uzina Motomachi de la Toyota, iar planurile sunt ca asamblarea să fie realizată de o echipă de membri takumi.

O loterie de rezervare va începe astăzi pe site-ul TGR, iar mașinile vor fi vândute la GR Garages la nivel național în jurul verii lui 2022. Pe lângă modelul de bază (de la 55.737 euro, sumă convertită din yeni), un Circuit Package axat pe performanța rutieră, bazat pe feedback-ul de la campionatul Super Taikyu, va fi de asemenea disponibil (maşina gri în are aplicat).

  • Pachetul Circuit include: jante dedicate BBS GRMN de 18 inci, frâne de 18 inci, amortizoare Bilstein reglabile, un aripă posterioară din carbon, praguri laterale extinse şi un splitter frontal.
  • Pachetul este disponibil într-o culoare exterioară specială Matte Steel şi va fi vândut ca o ediţie limitată la doar 50 de exemplare.
  • Costă de la 65.000 de euro.

În plus, ca o opțiune specială instalată de dealeri care poate fi adăugată la modelul de bază, este un Rally Package (aplicat pe maşina roşie) format din piese care sporesc performanța de conducere pe toate suprafețele de drum, pe baza feedback-ului înregistrat de la campionatul All Japan Rally.

  • Pachetul Rally include: amortizoare de şoc GR şi un set de stabilizatori, un GR under guard set şi o cuşcă de protecţie în habitaclu.
  • Garda la sol îi este mai mare cu 10 mm (130 mm).
  • Costă de la 63.825 euro.

Pentru cei care au achiziționat deja un GR Yaris, unele piese GR care le permit clienților să experimenteze o parte din performanța GRMN Yaris vor fi disponibile de achiziționat în jurul toamnei lui 2022.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise