(video) Vezi cât de încrezător se simte noua Toyota GR Yaris pe Nürburgring-Nordschleife

Noul model Toyota GR Yaris, care este deja vândut în Uniunea Europeană și Japonia, a fost testat pe circuitul german Nürburgring-Nordschleife.

Amintim că automobilul compact este inclusiv unul de omologare, pe baza căruia vor fi produse viitoarele maşini de curse pentru Campionatul Mondial de Raliuri. Dar cu o bună performanță din fabrică şi pe mâini potrivite, poate prezenta rezultate destul de impresionante şi în afara drumurilor proaste.

Un automobilist l-a pus la încercare pe acest circuit, însă departe de a avea cele mai bune condiții (temperatura aerului era de +6 grade Celsius, unde mai pui că era ceaţă) ceață). Totuşi, a reuşit să facă un tur aproape complet în 7 minute și 56 de secunde, ceea ce este mai repede decât s-a putut face cu o Tesla Model S P85D (8 minute şi 50 secunde), cu un Volkswagen Golf R32 MK5 (8 minute şi 36 secunde), cu un Subaru BRZ (8 minute şi 19 secunde) sau cu o Acura NSX (8 minute şi şase secunde)!

Trebuie de menţionat faptul că vorbim despre un rezultat neoficial înregistrat pe traseul cuprins între aşa-numitul pod până la un banner, cunoscut sub denumirea Bridge to gantry (BTG Time), având o lungime de 19.1 km, în timp ce un tur complet măsoară 20,832 de metri. Bridge to gantry este de fapt o sesiune deschisă pentru amatori şi toţi participanţii intră şi ies de pe circuit prin calea de acces de pe secţiunea dreaptă principală a circuitului, fapt care nu permite folosirea configurației complete a traseului.

Toyota GR Yaris dispune de un nou motor turbo G16E-GTS, cu trei cilindri şi un volum de 1.6 litri. Acesta produce până la 261 CP și 360 Nm (în Japonia chiar 272 CP și 370 Nm). Propulsorul este cuplat la o cutie mecanică în şase trepte, prin care puterea este transferată pe drum prin toate cele patru roţi, dar este distribuită de o pereche de diferenţiale Torsen.

În Germania, modelul costă cel puţin 33.200 de euro, ceea ce este cu doar 2.000 de euro mai puţin decât se cere pentru un Renault Megane R.S. care are doar cu 10 CP mai mulţi.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/