(video) Noua Toyota GR Yaris a debutat la Goodwood Speedweek, însă o versiune mai fierbinte se pregăteşte

Noua Toyota GR Yaris a câștigat laude de la unul dintre piloţii de raliu de top din lume, după ce Elfyn Evans a stat în spatele volanului compactei la Goodwood SpeedWeek.

Evans și-a schimbat mașina obișnuită Toyota Yaris WRC pentru a se ocupa de debutul public în Marea Britanie, la etapa de raliuri special pregătită în cadrul Goodwood SpeedWeek, a noului model, unde a servit drept vehiculul “zero” pentru a verifica cursul fiecărei curse.

“Este un automobil grozav, unul care îţi oferă foarte multă distracție și care chiar se simte ca o mașină de raliu în miniatură. Am condus mai multe hatchback-uri fierbinţi în viaţa mea, dar nu şi o “omologare specială” de genul acesteia și vă pot spune că sunt foarte, foarte impresionat. Este un fel de experiență de conducere brută, dar cel mai bun lucru este că e o mașină pe care o poți folosi zi de zi, apoi te joci cu setările pentru a o face ca o mașină de raliu autentică”, a declarat pilotul.

Modelul GR Yaris a fost dezvoltat pe baza experienței câștigătoare a Toyota în raliuri, a know-how-ului Toyota GAZOO Racing și al partenerului său ÎN WRC – Tommi Mäkinen Racing. Pedigree-ul său născut în raliuri este văzut pe o platformă special dezvoltată, care include un nou motor turbo de 1.6 litri, cu trei cilindri, care produce 261 CP/360 Nm și noul sistem GR-FOUR de tracțiune integrală ajustabilă. Cântărind doar 1.280 kg, se poate deplasa de pe loc şi până la 100 de km/h în doar 5.5 secunde.

“Există multe lucruri pe care le puteți face pentru a vă pregăti mașina. Acesta este unul dintre lucrurile care m-au surprins și m-au impresionat cu adevărat. Toyota a încercat cu adevărat să aducă elemente din mașina de raliu și a funcționat. Și pe deasupra, puterea este foarte, foarte impresionantă de la un motor atât de mic.”

Modelul și-a arătat doar o parte din potențialul său pe scena Goodwood SpeedWeek, așa cum a explicat Evans:

“O etapă mai plăcută ne-ar fi permis să aflăm mai multe despre ceea ce poate face mașina, dar din volumul pe care l-am avut este fantastic. Era o secțiune a etapei raliului în care trebuia să intri și să mergi cu mașina într-o “gogoașă” de 360 ​​de grade. Prima dată, nu știam la ce să mă aștept. Am tras frâna de mână și a derapat perfect – am fost atât de fericit, încât aș mai putea fi acolo făcând asta acum.”

Toyota GR Yaris este disponibil pentru comandă acum, primele livrări către clienţi începând din noiembrie. În Marea Britanie de exemplu, preţul de bază pentru model porneşte de la 29.995 de lire sterline. Versiunea GR Yaris Circuit Pack costă de la 33.495 de lire sterline.

Dar staţi aşa! Dacă maşina asta este de invidiat, atunci deja ne imaginăm ce va putea modelul de top Yaris GRMN! Prototipul acestei maşini a apărut recent la teste pe Nurbrugring şi o diferenţă notabilă este o bară de protecţie frontală diferită, dar şi un spoiler spate mai proeminent. Să ne aşteptăm la minim 280 de CP de la această compactă?

Cmentariile sunt închise