(foto) Premieră: Noul Aston Martin Vantage a devenit o decapotabilă sport

Noua generaţie Aston Martin Vantage Coupe a debutat în ultimele zile din noiembrie 2017, însă abia acum a primit o variantă decapotabilă, chiar în condiţiile financiare dificile ale companiei britanice.

Producătorul laudă noul model pentru că, cu adevărat, are cel mai rapid mecanism de scoatere şi instalare a acoperişului moale: în doar 6.7 şi 6.8 secunde respectiv, operaţiuni care se pot efectua la viteze de până la 50 de km/h!

Anterior un timp record în acest sens, în segmentul maşinilor sportive, îi aparţinea modelului McLaren 720S Spider – 11 secunde.

Noul Aston Martin Vantage Roadster şi-a făcut debutul cu o nouă grilă de radiator mai tradiţională, cu lame verticale şi orizontale, iar acum atât grila de pe Roadster, cât şi cea a Coupeului pot fi comandate la alegere pe oricare dintre modele. Mai aflaţi că acoperişul se rabatează în portbagaj, acolo unde ocupă spaţiu, motiv pentru care capacitatea sa este de doar 200 de litri faţă de cei 350 din coupe.

Sub capotă a primit acelaşi motor V8 biturbo de 4.0 litri, marca AMG, care produce 510 CP şi 685 Nm de cuplu. Ca şi în cazul lui Vantage Coupe, propulsorul este cuplat la o cutie de viteze automată ZF cu opt trepte. O transmisie manuală nu este încă disponibilă pentru Roadster, deși pentru Coupe a fost inclusă în lista de opțiuni încă din acest an.

Au fost păstrate diferențialul cu blocare controlată electronic și amortizoarele adaptive cu trei moduri de funcționare (Sport, Sport Plus, Track). Totuşi, amortizoarele de pe puntea din spate au fost recalibrate, la fel cum s-a întâmplat şi cu sistemul de stabilizare.

Greutatea automobilului a crescut cu 60 de kg, deşi are acoperiş moale, fiind de 1.590 de kg. Dinamica a suferit și ea: accelerația de pe loc şi până la 100 km/h durează 3.8 secunde față de 3.6 secunde cât sunt necesare Coupeului. Viteza maximă a crescut de la 314 la 306 km/h.

Livrările noului Aston Martin Vantage Roadster vor începe din trimestrul doi al acestui an. Prețul de start în Europa este de 157.300 de euro, cu 3.300 mai mulţi decât se cer pentru Coupe.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

(video) Premieră: Noul Aston Martin Vantage AMR va fi construit într-o ediţie limitată

(foto) Premieră la Goodwood: Ediţia limitată Aston Martin Vantage Heritage Racing Editions

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise