(video) Premieră: Noul Aston Martin Vantage AMR va fi construit într-o ediţie limitată

Acum câţiva ani în urmă s-a anunţat oficial de către conducerea companiei Aston Martin că maşini ale brandului vor continua să existe şi cu o cutie de viteze mecanică. În mod evident, acest lucru nu înseamnă că o cutie manuală o vor avea printre dotări toate modelele.

Iată că un astfel de moment a venit şi la începutul lunii mai britanicii au anunţat un astfel de automobil dedicat puriştilor – versiunea de performanţă Vantage AMR!

Principala sa caracteristică este după cum poate v-aţi dat seama o cutie de viteze manuală. În locul celei automate ZF, care vine standard pe maşina obişnuită, Aston Martin a montat o transmisie cu şapte rapoarte a companiei Graziano, care are un sistem de comutare neobișnuit al rapoartelor: prima treaptă de viteză este în stânga jos, vis-a-vis de cea a modului Reverse.

Această transmisie a fost folosită deja de Aston Martin pe modelul V12 Vantage S din 2016 sau pe ediţia ultra-limitată Vantage V600, dar acum are o setare electronică, numită AMShift, care face automat re-accelerări la comutarea treptelor în descreștere și alege o viteză optimă de rotaţie a arborelui cotit în timpul schimbului treptelor. Cu toate acestea, proprietarii vor putea dezactiva acest asistent.

Sub capotă o astfel de maşină va ascunde un V8 de 4.0 litri marca AMG, care produce aceiași 510 CP (la 6.000 rpm) ca și modelul de bază, însă cuplul a fost limitat la doar 625 Nm între 2.000-5.000 rpm (685 Nm pe modelul standard). Având un centru de greutate optimizat şi o greutate distribuită aproape egal între punţi, coupeul poate accelera de pe loc şi până la 100 de km/h în patru secunde (3.6 secunde cu o cutie automată), în timp ce viteza maximă poate urca la 314 km/h.

Automobilul mai este dotat cu un diferențial cu alunecare limitată şi cu sistem electronic de blocare, suspensie cu amortizoare adaptive cu tehnologie Skyhook (moduri Sport, Sport + şi Track), dar şi cu mecanisme de frânare carbo-ceramice. Acestea din urmă, împreună cu eliminarea cutiei de viteze automate, au permis reducerea greutăţii maşinii cu 95 de kg.

Limitat la doar 200 de exemplare, noul Vantage AMR este disponibil în cinci specificații de design. 141 din cele 200 de maşini vor fi finisate în una din culorile Sabiro Blue, Onyx Black, China Grey sau White Stone. În contrast, restul 59 vor avea o livrea specială cu ocazia celor 60 de ani împliniţi de la victoria mărcii cu DBR1 la cursa de 24 de ore de la Le Mans în 1959.

Modelele “Vantage 59” vor avea la exterior o schemă Stirling Green/Lime, în timp ce la interior pielea în culoare Dark Knight se va combina cu Alcantara, cusături contrastante, inserţii în AMR lime şi logouri speciale. O astfel de maşină are un preţ de start în Germania de 209.995 de euro. Un Vantage AMR obişnuit costă de la 184.995 de euro şi poate fi cumpărat începând de astăzi.

Cu toate cele spuse mai trebuie de menţionat un lucru. După ce vor fi realizate toate cele 200 de maşini, din primul trimestru al anului 2020, Aston Martin va include aceeaşi cutiei de viteze ca o dotare opţională pentru modelul Vantage.

Specificaţii şi dotări în detalii:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/