(foto) Premieră: Noul Aston Martin V12 Vantage V600 – 600 de CP şi cutie manuală cu şapte trepte

Legendarul Aston Martin V8 Vantage V600, un coupe făcut la sfârşitul anilor ’90 într-un număr foarte mic, a fost renăscut după 20 de ani sub forma unei noi maşini numite Aston Martin V12 Vantage V600.

Ediţia limitată va cuprinde doar 14 exemplare – 7 coupeuri şi 7 decapotabile!

În 1998, Aston Martin a oferit clienților săi cea mai extremă versiune a modelului Vantage – V8 Vantage V600. Producând 612 CP şi 820 Nm de cuplu, modelul a fost una dintre cele mai puternice mașini sportive ale timpului său.

Cu ajutorul propulsorului V8 de 5.341 cm3, a unei cutii de viteze manuale cu şase trepte, a unei tracţiuni spate şi chiar dacă avea 1.990 de kilograme, modelul putea sprinta până la 100 de km/h în 4.2 secunde, în timp ce viteza maximă se oprea la 320 de km/h.

Noul model este construit pe baza generaţiei anterioare Vantage şi are sub capotă un imens V12 natural aspirat de 6.0 litri, care produce 600 de CP. Cutia de viteze este una manuală cu şapte trepte, iar suspensia este independentă şi cu braţe duble pe ambele punţi, cu amortizare adaptivă în trei trepte.

Mai multe caracteristici tehnice, şi nici cele dinamice, nu au fost anunţate.

Cele 14 automobile vor avea o caroserie făcută integral din fibră de carbon, potrivit Aston Martin. Capota va fi una bombată şi cu orificii pentru aerisire, iar grila radiatorului va fi una unică, sub forma unui fagure în loc de celebrele lame orizontale.

Vezi cum arată noua generaţie Vantage: (foto/video) Premieră mondială: Noul Aston Martin Vantage

În partea posterioară se va remarca un nou difuzor din carbon, care va fi străpuns de patru terminaţii ale eşapamentului sport. Jantele îi vor fi forjate şi din aluminiu, cu un singur punct central de prindere.

Vezi şi: (foto) Premieră: Aston Martin Vanquish S Ultimate Edition. Vor fi produse doar 175 de maşini

Iar în habitaclu va domina pielea prelucrată manual, fibra de carbon şi inserţiile din aluminiu anodizat. Scaunele uşoare vor avea o nouă schemă de perforaţii.

Vezi şi: (video) Ascultă în căşti cât de minunat sună acest Aston Martin V8 Vantage

Preţul de start pentru această maşină nu a fost anunţat şi nici faptul că toate au fost deja comandate. Orice doritor de a deţine un astfel de automobil exclusiv asamblat manual îl poate comanda direct de la producător şi îl va primi în al treilea trimestru al lui 2018.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/