Atenție, şoferi! Duminică va avea loc repetiţia generală a autorităților care vor asigura securitatea summitului CPE

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Duminică, 14 mai, începând cu ora 9:00 şi timp de cinci ore, autoritățile responsabile pentru securitatea Summitului Comunității Politice Europene va organiza o repetiție generală pentru asigurarea bunei desfășurări a evenimentului internațional din 1 iunie, care va avea loc în Republica Moldova.

În acest context, vor fi instituite perimetre de securitate în zona centrală a orașului Chișinău. Subsecvent, se vor aplica restricționări temporare de trafic pentru arterele principale din sectoarele Centru și Botanica ale capitalei, cât timp coloanele oficiale se vor deplasa către locația unde se organizează Summitul.

La fel, vor fi unele limitări de trafic pe traseele Bulboaca-Chișinău și Chişinău-Bulboaca.

Scopul simulării generale din ziua de 14 mai constă în îmbunătățirea lucrului și cooperării la nivel inter instituțional, precum și verificarea concepției integrate de securitate. De asemenea, se are în vedere însușirea de către forțele participante a misiunilor de securitate și a modului de rezolvare a unor situații tactice. 

Totodată, se va menține un nivel adecvat de siguranță și securitate luând în calcul respectarea vieții cotidiene a tuturor cetățenilor. Populația va fi informată din timp despre activitățile care au loc în timpul desfășurării simulării, în acest sens fiind publicate informații și hărți cu trasee alternative recomandate pentru evitarea aglomerărilor și facilitarea deplasărilor în Chișinău și zonele adiacente.

Poliția face apel la conducătorii auto să dea dovadă de înțelegere față de eventualele dificultăți din trafic, să își păstreze calmul și să nu uite de politețea rutieră. De asemenea, cel mai indicat este ca cetățenii să își planifice din timp traseul de deplasare pentru ziua de 14 mai, în intervalul orelor 9:00-14:00, accesând drumurile adiacente Aeroportului Internațional Chișinău, evitând arterele principale ale capitalei, precum și deplasarea în acest interval de timp pe ruta Chișinău – Bulboaca și revers.

Datorită antrenamentelor din cadrul simulării generale, autoritățile responsabile de securitatea Summitului informează cetățenii în legătură cu posibile întârzieri și aglomerări în traficul rutier din centrul Chișinăului și zonele limitrofe.

Din rațiuni de securitate, unele informații, inclusiv cele care prevăd restricționări, nu pot fi date publicității decât foarte aproape de momentul instituirii acestora. În context, autoritățile naționale fac apel la înțelegere din partea cetățenilor pentru incomoditățile generate de lipsa informării prealabile.

Autoritățile mizează pe atitudinea proactivă a cetățenilor în tot angrenajul de pregătiri pentru acest eveniment de anvergură care va avea loc în țara noastră în localitatea Bulboaca.

Măsurile de securitate, care vor fi aplicate pentru Summitul CPE, sunt la standarde internaționale și vor fi instalate gradual având un nivel sporit de flexibilitate, astfel încât inconveniențele să fie cât mai reduse pentru cetățeni.

Vezi neapărat:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://kpta.teknik.unpas.ac.id/info/ https://piramida.cimahikota.go.id/storage/banner/