(video) Tehnologia viitorului! Acest Toyota GR Yaris arde hidrogen cu motorul său turbo original

2

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉

Toyota și-a prezentat în cadrul forumului de la Bruxelles tehnologia experimentală a unui motor cu combustie internă care consumă hidrogen în loc de carburanţi fosili!

Unitatea de propulsie a fost montată pe un GR Yaris şi ar avea perspective să apară în producţia de serie drept alternativă pentru autovehiculele electrice!

Ce aflăm interesant:

  • Rezervoarele de hidrogen și procesul de realimentare ale vehiculului experimental sunt aceleași cu cele găsite în noul Mirai, vehiculul electric cu pile de combustie disponibil comercial. Cu toate acestea, în timp ce Mirai folosește reacția chimică în celulele de combustie pentru a genera energie electrică, acest GR Yaris experimental are un motor cu combustie internă care arde exclusiv hidrogen!
  • În timp ce tehnologia motoarelor cu ardere cu hidrogen este încă în stadiile incipiente ale dezvoltării conceptuale și ale experimentelor, care au început în 2017 și nu sunt încă gata pentru comercializare, o versiune Corolla Sport experimentală cu hidrogen oferă deja performanțe înalte la evenimentele sportive din Japonia, generând prin ţeava de eşapament aproape zero emisii.
  • Aceste GR Yaris și Corolla Sport au ambele același motor G16E-GTS, de 1.6 litri, cu 3 cilindri în linie, turbo, care se găsește la premiatul GR Yaris, dar cu sisteme de alimentare şi injecţie modificate pentru utilizarea hidrogenului.
  • Corolla Sport Hydrogen concurează deja în seria de curse Super Taikyu din Japonia din luna mai a acestui an, sub filiala ROOKIE Racing a Toyota GAZOO Racing, unde echipa a acceptat provocarea de a testa motorul experimental în condiții dure a motorsportului.
  • Hidrogenul arde într-un ritm mai rapid decât benzina, ceea ce are ca rezultat o bună capacitate de răspuns, oferind în același timp performanțe excelente de mediu. Pe lângă faptul că este extrem de curată, arderea hidrogenului are potențialul suplimentar de a transmite o experiență distractivă de condus, cu senzații acustice și senzoriale care caracterizează motoarele cu ardere internă.

„Industria auto din Japonia trebuie să reușească să construiască vehicule de pasageri. În acest scop, producătorii trebuie să participe la curse auto pentru a testa durabilitatea și performanța vehiculelor lor și pentru a-și afișa performanța maximă. Odată cu competiția vine progresul, precum și entuziasmul în rândul fanilor auto. Scopul curselor nu este doar de a ne satisface curiozitatea, ci mai degrabă de a permite dezvoltarea industriei de vehicule de pasageri.”

Kiichiro Toyoda, fondatorul Toyota Motor Corporation

GALERIE FOTO:

2 Comentarii
  1. […] în același timp, Lexus nu are de gând să abandoneze motoarele cu ardere internă. Niponii intenționează să le modifice pentru a arde hidrogen și vor să aplice această tehnologie în cele mai neașteptate […]

  2. […] Coupeul Toyota GR GT3 are proporții clasice, cu o capotă lungă și un kit de caroserie aerodinamic caracteristic mașinilor de curse din clasa GT3. Dar principalul lucru este că în spatele roţilor frontale se pot observa terminaţii de eşapament, ceea ce denotă faptul că nu este un supercar electric, ci unul cu motor cu ardere internă, deşi nu se exclude că e unul ce ar consuma hidrogen. […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata