(foto) Toyota Mirai a ajuns în Cartea Recordurilor Guinness pentru cea mai lungă călătorie fără realimentare

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Un nou record oficial de autonomie stabilit cu noua generaţie Toyota Mirai printre automobilele de serie electrice cu pile de combustie pe bază de hidrogen. După o performanţă înregistrată la sfârşitul lunii mai, când s-a depăşit cu succes distanţa de 1.000 de km, mai nou s-a înregistrat un record înscris şi în Cartea Recordurilor Guinness – 1360,378 km fără realimentare!

Conform informațiilor oficiale, recordul a fost setat de către organizatorul – Toyota Motor North America – în perioada 23-24 august 2021.

În prima zi, traseul a fost aranjat de la Toyota Research Center din Gardena (California) spre sud până la San Ysidro și apoi spre nord până la Santa Barbara, prin Santa Monica și pe lângă plaja Malibu de-a lungul Pacific Coast Highway. Echipajul s-a întors la TTC în acea seară și a înregistrat 473 mile cu doar două schimburi de conducător auto în acea zi.

A doua zi s-a rulat pe o distanţă de 372 de mile pe autostrada San Diego, între Los Angeles și Orange County, până când s-a epuizat tot hidrogenul din rezervoare.

Până la sfârșitul călătoriei, Mirai a consumat un total de 5.65 kg de hidrogen (în California se poate găsi cu 10-17 dolari kilogramul) și a trecut pe lângă 12 stații de alimentare.

Maşina a rulat în principal în timpul traficului din ore de vârf, în temperaturi cuprinse între 18 şi 28 de grade Celsius. Emisiile de CO2 au fost nule, în comparație cu aproximativ 302 kg cât le-ar fi generat un vehicul standard cu motor cu combustie internă pe aceeaşi distanţă.

Maşina a fost condusă de hipermilerul profesionist Wayne Gerdes și copilotul Bob Winger. Wayne este deținătorul anterior al titlului Guinness World Records pentru cel mai mic consum de combustibil înregistrat în timpul condusului prin cele 48 de state continentale ale Americii şi cel mai mic consum înregistrat în timpul condusului de la o coastă la alta a Americii.

Încercarea oficială de înregistrare a recordului a fost monitorizată îndeaproape de Guinness World Records, respectând regulile stricte și procedurile de documentare. Un sigiliu a fost aplicat după alimentarea iniţială cu hidrogen, proces care a durat doar cinci minute.


Toyota notează că rezultatele de referință au fost obținute de șoferi calificați în tehnici de hipermiling, care au optimizat performanța vehiculului Mirai în condiții meteorologice și de conducere specifice. De asemenea, au folosit câteva sfaturi de bază de conducere, eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil, pe care orice șofer le poate practica.

Mentenanță şi pregătire:

  • Țineți pasul cu toate lucrările de întreținere programate. Un motor prost reglat va arde mai mult combustibil, ceea ce poate afecta economia de combustibil.
  • Asigurați alinierea corectă a roților.
  • Verificați presiunea anvelopelor deoarece una scăzută comparativ cu cea normală recomandată poate reduce economia de combustibil.
  • Îndepărtați după posibilitate raftul din portbagaj, suporturile pentru bagaje de pe acoperiş, roata de rezervă şi altele, pentru a reduce cât mai mult greutatea.

Tehnici de conducere:

  • Evitați accelerația rapidă sau frânarea puternică.
  • Evitați conducerea cu viteze mari.
  • Minimizați funcționarea accesoriilor mecanice și electrice, de exemplu a sistemului de aer condiţionat.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/