(video) Noul Rolls-Royce Spectre este testat în Riviera Franceză. Detalii despre suspensia-i inteligentă brevetată

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Rolls-Royce continuă programul de testare de 2.5 milioane km pentru primul său produs electric – Spectre. După ce anterior l-a testat în frigul din nordul Suediei, operaţiunile s-au mutat în Riviera Franceză. Faza de testare din sudul Franţei cuprinde 625.000 de km. Maşina va fi condusă atât pe Autodrome de Miramas, cât și pe drumurile publice ale Coastei de Azur.

Ce aflăm nou despre Spectre:

  • Inteligența crescută dramatic a arhitecturii electronice și electrice a grupului de propulsie a lui Spectre permite un schimb liber și direct de informații detaliate între funcții, cu o procesare centralizată minimă. 
    • Pentru a debloca potențialul acestei tehnologii, specialiștii în inginerie software Rolls-Royce au dezvoltat o inteligență descentralizată pentru Spectre. Acest lucru se bazează pe prelucrarea datelor mai aproape de sursa lor, mai degrabă decât prelucrarea integrală de către o singură unitate centrală de procesare.
    • Prin trimiterea de pachete de date mai sofisticate – care nu numai că descriu o variabilă, dar propun un răspuns – timpul de reacție al automobilului este semnificativ mai rapid și mai detaliat.
  • După luni de teste continue, a fost aprobată o nouă tehnologie de suspensie care să asigure că Spectre va livra renumitul „magic carpet ride”. Această tehnologie este acum rafinată și perfecționată la Miramas și pe drumurile de pe Riviera Franceză. Sistemul de suspensie inteligent descris este brevetat şi confirmat pentru producție.
    • Folosind o suită de componente hardware noi și valorificând capacitățile de procesare de mare viteză ale Spectre, acest sistem electronic sofisticat de stabilizare a ruliului folosește date de la sistemul Flagbearer al mașinii, care citește suprafața drumului din față, și de la sistemul de navigație prin satelit, care avertizează cu privire la viraje viitoare.
    • Pe porţiuni drepte de drum, sistemul poate decupla automat barele anti-ruliu, permițând fiecărei roți să acționeze independent. Acest lucru previne mișcarea de balansare care apare atunci când o parte a vehiculului lovește o ondulație a drumului. Acest lucru îmbunătățește, de asemenea, în mod dramatic imperfecțiunile de înaltă frecvență în mers cauzate de deficiențe mai mici și mai frecvente ale calității suprafeței drumului.
    • Odată ce un viraj este confirmat ca iminent de datele de navigație prin satelit și de sistemul Flagbearer, componentele sunt recuplate, amortizoarele suspensiei se rigidizează, iar sistemul de direcție pe patru roți se pregătește pentru activare pentru a asigura intrarea și ieșirea fără efort din curbă. 
    • În viraje, sunt monitorizați mai mult de 18 senzori, iar parametrii de direcție, frânare, livrare a puterii și suspensie sunt ajustați în consecință, astfel încât Spectre să rămână stabil. Pentru șofer, acest lucru oferă liniște, predictibilitate și, în cele din urmă, un control mai mare la o înaltă definiție fără precedent.
  • Controlul de neegalat al unei mașini atât de proporționate, care este oferit de această nouă tehnologie, este permis de arhitectura cu un cadru spațial din aluminiu. Această platformă, care este rezervată utilizării exclusive pe produsele mărcii, i-a oferit noului Electric Super Coupe cea mai rigidă caroserie din istoria Rolls-Royce.
    • Arhitectura din aluminiu a lui Spectre este întărită cu secțiuni de oțel care oferă o rigiditate la torsiune excepțională. Acestea sunt combinate cu secțiuni de caroserie din aluminiu care reprezintă cea mai mare dintre toate Rolls-Royce-urile făcute până acum. 
    • Panoul lateral dintr-o singură bucată, care se extinde din partea din față a montantului A până în spatele stopurilor, este cea mai mare parte „deep draw” produsă vreodată de Rolls-Royce – extinzându-se pe aproape patru metri lungime
    • De asemenea, portierele care au aproape 1.5 metri lungime, sunt cele mai lungi din istoria Rolls-Royce.
    • Rigiditatea excepțională a lui Spectre, care e cu 30% mai mare față de toate mașinile Rolls-Royce existente, a fost obținută și prin integrarea structurii extrem de rigide a bateriei în sine în arhitectura cadrului spațial din aluminiu. Doar prin noua platformă a devenit posibil acest lucru.
  • În urma testărilor riguroase în tunelul eolian, modelării digitale și testelor continue de mare viteză în Miramas, coeficientul aerodinamic al maşinii a putut fi redus de la 0.26 la 0.25 Cd – un record pentru Rolls-Royce şi o performanță fără precedent în sectorul de lux.

Primele livrări ale noului Rolls-Royce Spectre sunt programate să înceapă în ultimul trimestru din anul 2023. Până atunci testele vor mai continua pe un milion de kilometri.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise