(video) Noul Rolls-Royce Spectre va avea patru motoare electrice

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Compania Rolls-Royce a încetat să mai primească comenzi pentru modelele Wraith şi Dawn. Producţia acestora va continua până la începutul lui 2023 pentru a realiza toate maşinile deja comandate. Totul, pentru a pregăti lansarea noului Spectre, despre care au fost publicate noi detalii.

  • În prezent modelul participă în cel mai amplu, solicitant program de testare conceput vreodată de Rolls-Royce și s-ar întinde pe 2.5 milioane de kilometri, simulând în medie peste 400 de ani de utilizare pentru un Rolls-Royce.
  • 25% din programul de testate este acum finalizat prin aceste teste de iarnă, care au loc la 55 km de Cercul Polar. Acolo noul Spectre suportă temperaturi de până la -40 de grade Celsius.
  • Noul Spectre va dispune de un sistem de propulsie compus din patru motoare electrice. Acestea vor fi alimentate cu energie dintr-o baterie cu o greutate de 700 kg. Deocamdată nicio specificație despre ele nu există.
  • La baza maşinii va fi platforma Architecture of Luxury, folosită deja de noile Phantom, Ghost şi Cullinan. De la Ghost va fi preluat şi sistemul de roţi directoare, alături de stabilizatorii activi.
  • Prototipurile în sine (șase au fost construite până acum) au pierdut deja o parte din camuflaj, iar acum este posibil de văzut forma barelor de protecție și a blocurilor optice. Spectre va avea faruri împărțite la două nivele, motiv pentru care dezvoltatorii înșiși numesc mașina electrică un succesor al lui Phantom Coupe, model produs între anii 2008-2016, care poate fi văzut şi pe străzile Chișinăului. De cealaltă parte, acoperişul înclinat îl va face asemănător lui Wraith.
  • În ciuda stilului caroseriei, inginerii au făcut o treabă bună în ceea ce privește aerodinamica. Colțurile netezite, suprafețele aranjate și chiar forma optimizată a mascotei Spirit of Ecstasy au făcut posibilă obținerea unui coeficient foarte decent – 0.26 Cd.
  • Diametrul maxim pe care îl vor avea jantele se anunţă a fi de 23 inci. Bateria instalată sub podea, datorită platformei, va fi folosită ca o izolație fonică suplimentară a cabinei (700 kg de izolare fonică). De asemenea, este curios faptul că trecerea de la combustie internă la tracțiune electrică a dus la o creștere a lungimii totale a cablurilor utilizate de la 2 la 7 km.
  • Spectre este cel mai conectat Rolls-Royce de până acum și fiecare componentă din cadrul său este mai inteligentă decât în orice model anterior. Dispune de 141.200 de relații expeditor-receptor și are mai mult de 1.000 de funcții cu mai mult de 25.000 de sub-funcții. Prin comparație, Phantom are 51.000 de relații expeditor-receptor, 456 de funcții și 647 de subfuncții.

Odată cu finalizarea acestei faze de iarnă, Spectre își va continua programul global de testare. Acest Electric Super Coupe mai trebuie să finalizeze aproape două milioane de kilometri de teste. Primele livrări sunt programate pentru al patrulea trimestru al anului 2023.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise