(video) Toyota Mirai a bătut recordul pentru cea mai lungă călătorie parcursă cu un rezervor de hidrogen

Noua generaţie Toyota Mirai a bătut recordul mondial în ceea ce priveşte distanța parcursă cu un singur rezervor de hidrogen, printre maşinile electrice de serie ce sunt dotate cu un astfel de sistem de propulsie.

După ce a doborât recordul, Mirai a fost realimentat, gata fiind să plece din nou după doar cinci minute. Astfel, producătorul a dorit să arate că hidrogenul rămâne deocamdată o soluţie de vârf pentru conducerea pe distanțe lungi cu emisii zero.

Călătoria a început miercuri, 26 mai, la ora 5:43 dimineața, de la stația de hidrogen HYSETCO din Orly și s-a încheiat după ce s-au parcurs 1.003 km, deşi autonomia rămasă afișată pe instrumentarul de bord a fost de alţi 9 km.

Cei 1.003 kilometri cu emisii zero au fost parcurși pe drumurile publice, la sud de Paris și în zonele Loir-et-Cher şi Indre-et-Loire, iar distanța și consumul au fost certificate de o autoritate independentă.

S-a folosit hidrogen verde în timpul încercării de înregistrare a recordului, iar consumul mediu de combustibil a fost de 0.55 kg/100 km, Mirai putând stoca în total în rezervoarele sale 5.6 kg de hidrogen.

Se mai menţionează că patru şoferi au condus pe toată distanţa şi că, pentru a atinge acest record, aceştia au adoptat un stil de “condus ecologic”, dar nu au existat tehnici speciale care să nu poată fi folosite de conducătorii obișnuiți.

Vechiul record de autonomie cu un model cu pile de combustie pe bază de hidrogen a fost realizat la fel în această lună de mai, cu un Hyundai NEXO, în Australia: 887.5 kilometri și un consum mediu de 0.706 kilograme de hidrogen per 100 km parcurşi.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/