(video) Se scrie istorie! VW sărbătorește 30 de milioane de Passat-uri produse

S-a întâmplat inevitabilul. Acum câteva ore, în ziua de 3 aprilie 2019, modelul Passat al celor de la VW a spart bariera de 30.000.000 de exemplare produse la uzina din Emden. Performanţa înregistrată mai are un atu – un nou record în segmentul său: nici un alt model mid-range și nici un alt vehicul business la nivel mondial nu a fost vândut mai bine decât Passat.

Maşina cu numărul 30 de milioane este un Passat GTE Variant facelift, cu o unitate de propulsie plug-in hybrid şi vopsit în culoarea Pyrite Silver Metallic. Este unul dintre primele exemplare a modelului a cărui pre-vânzări europene vor demara abia din luna mai.

Până atunci, automobilul va fi folosit ca un vehicul de presă și de teste pentru mass-media internațională în lunile următoare.

https://www.youtube.com/watch?v=J8E-X_bg-xs

Ralf Brandstätter, șef operaţional la Volkswagen, a declarat: “Passat este unul dintre cele mai importante și cele mai de succes autoturisme ale mărcii de la momentul lansării sale acum 46 de ani. Din toată lumea, iată că 30 de milioane de oameni au avut încredere în acest vehicul. Ca urmare, Passat a devenit unul dintre cei mai buni din lume, o mașină care astăzi se simte acasă la fel de mult în Beijing, cât şi în Berlin, Sydney, Johannesburg sau pe străzile din San Francisco. Noi, cei de la Volkswagen, suntem mândri de acest model de succes, care este încă de referință în segmentul din care face parte”.

Dr. Andreas Tostmann, membru al Consiliului de Administrație, responsabil pentru producția mărcii Volkswagen, a adăugat: “Noi producem în prezent Passat pe trei continente, în 10 uzine, pentru peste 100 de piețe. Asta face ca Passat să fie un adevărat bestseller global”.

Volkswagen a lansat producția primelor modele Passat în uzina sa din Wolfsburg în ziua de 14 mai 1973, sub motto-ul “începutul unei noi ere VW”. Modelul a marcat o familie complet nouă de vehicule care conținea motoare răcite cu apă, tracţiune faţă și un șasiu ultra-modern din oțel.

Poziționat ca un model mid-range (segment mijlociu), Passat a fost succesorul lui VW 1600 (Type 3 cu motor spate răcit cu aer și tracțiune spate).

În acea lună de mai, acum 46 de ani, nimeni din Wolfsburg nu ar fi putut ghici că Passat s-ar vinde în 30.000.000 de maşini și, ca atare, ar întrece chiar legendarul Beetle (21.500.000). Împreună cu Golf (35.000.000) și Beetle, Passat este unul dintre cele trei cele mai vândute vehicule Volkswagen din toate timpurile.

Cmentariile sunt închise