(video) S-a circulat fără impedimente spre vama Leușeni toată noaptea, însă nu este exclus un nou blocaj astăzi

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Care este starea lucrurilor lângă vama Leușeni? Autoritățile nu au venit deocamdată cu nicio informație actualizată după cea de aseară.

Însă în grupuri tematice șoferii menționează că începând cu ora 22:00 a zilei de ieri circulația a fost reluată și nu a mai existat niciun impediment.

Totodată, în seara zilei de ieri s-a organizat o transmisiune live din zonă în care s-a arătat că accesul vehiculelor către și dinspre postul vamal nu a fost blocat. Tractoarele și camioanele erau staționate doar pe o parte a carosabilului.

„Sunt niște speculații, lumea circulă liber, iar traficul se gestionează. La fel, și camioanele intră în țară”, au declarat manifestanții indignați că autoritățile au decis să trimită mascați în locul dialogului. Poliția a negat ulterior informațiile privind mascații.

Vama Leușeni nu este blocată pentru pasageri și mașinile personale. Au venit mascații să intimideze fermierii. Partidul Democrația Acasă cere guvernării să nu aplice metode nedemocratice în raport cu fermierii.

Publicată de Democrația Acasă pe Luni, 12 februarie 2024

Conform ultimelor informații, acum dimineața la ora 9:00 s-au adunat iarăși fermieri și urmează celor prezenți să li se mai alăture alții care se deplasează spre Leușeni. Nu este exclus un nou blocaj, deși la moment, potrivit Google Maps, nu există trafic îngreunat decât lângă vamă.

Amintim că ieri, din cauza unui blocaj înregistrat temporar, mai mulți șoferi s-au pornit să-l ocolească pe un drum neasfaltat:

Cmentariile sunt închise