(video) Sebastian Vettel anunţă că îşi va părăsi echipa şi Formula 1 în general

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Încă un pilot care a făcut istorie în era contemporană a Formula 1 pleacă din campionatul sportiv de top. Echipa lui Sebastian Vettel anunţă despre aceasta printr-un comunicat de presă oficial, iar însuşi pilotul german, care era singurul fără vreo prezenţă pe social media, şi-a făcut chiar astăzi un cont de Instagram pentru a spune fanilor personal despre asta.

Pilotul echipei Aston Martin Aramco Cognizant Formula One, Sebastian Vettel a decis să se retragă la sfârșitul sezonului 2022, bucurându-se de o carieră strălucitoare de 15 sezoane în Marele Circ, pe care a început-o cu BMW Sauber în Marele Premiu al Statelor Unite din 2007.

Câștigător a patru Campionate Mondiale de Piloți de Formula 1 împreună cu Red Bull, între anii 2010 şi 2013, se află pe locul al treilea pe lista all-time a câștigătorilor de Mari Premii, cu 53 de victorii, în urma lui Lewis Hamilton (103) și Michael Schumacher (91). A urcat şi de 122 de ori pe podiumuri până în prezent.

După Red Bull, într-o perioadă de șase ani cu Ferrari nu a reușit să obțină un al cincilea titlu mult râvnit. În schimb a obținut doar un podium pe parcursul unui an și jumătate cu Aston Martin, unde contractul îi expiră la sfârșitul lui 2022.

„Am avut privilegiul de a lucra cu mulți oameni fantastici în Formula 1 în ultimii 15 ani – sunt mult prea mulți pentru a menționa și a mulțumi.

În ultimii doi ani am fost pilot al echipei Aston Martin Aramco Cognizant Formula One – și, deși rezultatele noastre nu au fost atât de bune pe cât ne-am sperat, îmi este foarte clar că se pune la punct totul, că echipa trebuie să concureze la cel mai înalt nivel în anii următori.

Mi-a plăcut foarte mult să lucrez cu un grup atât de grozav de oameni. Toți – Lawrence, Lance, Martin, Mike, managerii superiori, inginerii, mecanicii și restul echipei – sunt ambițioși, capabili, experți, dedicați și prietenoși, și le doresc tuturor bine.

Sper că munca pe care am făcut-o anul trecut și pe care o fac în continuare anul acesta va fi de ajutor în dezvoltarea unei echipe care va câștiga în viitor și voi munci cât de mult pot de acum până la sfârșitul anului, cu acest obiectiv în minte, dând ca întotdeauna tot ce am mai bun în ultimele 10 curse ale sezonului.

Decizia de a mă pensiona a fost una greu de luat pentru mine și am petrecut mult timp gândindu-mă la asta; la sfârșitul anului vreau să mai iau ceva timp pentru a reflecta asupra a ceea la ce mă voi concentra în continuare; îmi este foarte clar că, fiind tată, vreau să petrec mai mult timp cu familia mea.

Dar astăzi nu este despre a-mi lua rămas bun. Mai degrabă este vorba de a le mulțumi – tuturor – nu în ultimul rând fanilor, fără al căror sprijin pasionat Formula 1 nu ar putea exista”.

„Vreau să-i mulțumesc din suflet lui Sebastian pentru munca extraordinară pe care a făcut-o pentru echipa Aston Martin Aramco Cognizant Formula One în ultimul an și jumătate.

I-am spus clar că ne dorim să continue cu noi și anul viitor, dar până la urmă a făcut ceea ce crede că este potrivit pentru el și familia lui și, desigur, respectăm asta.

A condus câteva curse fantastice pentru noi și, în culise, experiența lui cu inginerii noștri au fost extrem de valoroase. El este unul dintre cei mai mari piloți din toate timpurile ai Formula 1 și a fost un privilegiu să putem lucra cu el.

Va continua să concureze pentru noi până la Marele Premiu din Abu Dhabi din 2022 inclusiv, care va fi pentru el al 300-lea Grand Prix în care participă. Îi vom oferi o petrecere de rămas bun fabuloasă.”

Lawrence Stroll, președinte executiv

„Sebastian este un pilot superb – rapid, inteligent și strategic – și bineînțeles că ne va lipsi aceste calități. Cu toate acestea, toți am învățat de la el, iar echipa va beneficia mult după plecarea sa de cunoștințele pe care le-am dobândit din colaborarea cu el.

Când vom deveni complet competitivi – și o vom face – unul dintre arhitecții acestui succes viitor va fi Sebastian și îi vom fi mereu recunoscători pentru asta.”

Mike Krack, directorul echipei

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/