Un nou anunţ de la Jaguar Land Rover. Grupul auto britanic se împarte în patru mărci diferite

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Jaguar Land Rover a anunțat o schimbare majoră. Formal, ele se află în schița strategiei Reimagine, care a fost anunțată în urmă cu doi ani, iar direcția principală de dezvoltare este aceeași – electrificarea. Dar între timp s-au planificat şi există destul de multe schimbări pentru a reformata această strategie.

Anunţurile cheie:

  • Denumirea Jaguar Land Rover, apărută în 2008 după transferul celor două companii sub aripa concernului indian Tata, dispare. Compania generală se va numi de acum încolo JLR, fără vreo descifrare.
  • Marca Land Rover va deveni în curând parte a istoriei pentru că se va trece la o abordare House of Brands. JLR va avea trei mărci separate simultan – Range Rover, Defender și Discovery + Jaguar. Compania spune că aceste denumiri au devenit independente de multă vreme, iar denumirile de modele precum Land Rover Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic sunt necesare de scurtat.
  • În vârful gamei vor rămâne modelele Range Rover și Range Rover Sport, cărora le-au fost schimbate recent generațiile. Mai mult decât atât, versiunile lor cu motoare termice vor fi produce atât de mult timp cât va mai fi posibil: nu se pune problema unei respingeri forțate a acestora!
  • La sfârșitul lui 2023 va fi prezentat şi vor fi deschise precomenzile pentru primul Range Rover electric, care va intra pe piață în 2024. Platforma MLA a noii generaţii Range Rover a fost dezvoltată din start pentru a fi compatibilă şi cu un tren de rulare electric. Astfel, toate variațiile noului Range Rover vor fi produse la aceeași fabrică din Solihull, Anglia. Unele componente electrice vor fi luate de la BMW.
  • JLR a dezvăluit, de asemenea, că Centrul său de producție de motoare din Wolverhampton, care produce în prezent unităţile Ingenium, va avea un viitor electric producând unități de propulsie electrice și baterii pentru vehiculele de următoare generație. Acesta va fi redenumit din Engine Manufacturing Centre în Electric Propulsion Manufacturing Centre pentru a reflecta schimbarea.
  • Modelele care sunt poziționate mai jos în gamă decât cele menționate anterior vor trece complet la tracțiune electrică: o platformă separată pur electrică EMA (Electrified Modular Architecture) este în pregătire pentru ele. Până în 2025, o fabrică din Halewood, Anglia, va fi transformată corespunzător pentru producția acestor mașini.
  • Modelele Discovery Sport, Range Rover Evoque și chiar Range Rover Velar vor fi transferate pe EMA. La acestea ar mai putea fi adăugat un al patrulea model, asemănător cu un Defender compact.
  • Însăşi Defender va continua să existe în forma sa actuală, însă despre soarta actualului model Land Rover Discovery nu s-a spus deocamdată nimic.
  • Jaguar se deosebește în structura JLR și așteaptă o transformare la scară largă. După cum s-a anunțat în urmă cu doi ani, Jaguar va trece de la segmentul premium la cel de lux. De asemenea, toate noile modele vor fi complet electrice pe baterii. Viitoarea gamă va include din start trei modele pe o platformă separată JEA (Jaguar Electrified Architecture), pentru care designerii pregătesc şi un stil unic, unul care să nu imite vreo mașină existentă.
  • Primul născut, în 2024, va fi un sedan mare de clasă GT (primul teaser îl vezi mai jos). Se afirmă că va fi cel mai puternic Jaguar de serie din istorie (deci peste 575 CP), iar cu o singură încărcare va putea parcurge până la 700 km. Prețul estimativ declarat acum, minimum 100.000 de lire sterline. Mai multe detalii despre noul GT vor fi lansate în cursul acestui an, înainte de a fi scos la vânzare pe anumite piețe în 2024, iar livrările vor urma în 2025.
  • Formatul celorlalte două modele încă rămâne un secret, dar cel mai probabil vor fi crossovere. Toate trei se vor produce în Solihull. Volumul planificat de vânzări al mașinilor Jaguar este de numai 50 de mii de mașini pe an.
  • Odată cu trecerea la patru mărci separate (Range Rover, Defender, Discovery şi Jaguar), JLR va restructura şi activitatea cu dealerii (în unele ţări doar). Va fi implementată o schemă de vânzare directă, cu o comandă a maşinii direct din fabrică. Rolul dealerilor se va reduce la o zonă demonstrativă a modelelor și la un punct de ridicare a mașinilor livrate. Drept urmare, rețeaua globală de dealeri JLR urmează a fi redusă.
  • JLR va investi 15 miliarde de lire sterline în programul de electrificare în următorii cinci ani şi deocamdată nu există în plan să-şi facă propria fabrică de baterii. La început, compania va cumpăra baterii de la producători terţi (acelaşi BMW sau LG Chem, care livrează baterii pentru Jaguar I-PACE), iar în aproximativ cinci ani cei de la Tata Motors vor construi o gigafabrică proprie în Europa.
  • Platforma istorică de ştanțare de la Castle Bromwich, unde se pregătesc părţi presate de caroserii pentru vehiculele JLR, va fi extinsă pentru a juca un rol cheie în viitorul electric al companiei, oferind caroserii inclusiv pentru viitoarele electromobile. JLR va continua să exploreze opțiuni şi pentru alte domenii în care activează întreprinderea.
  • Conform planului, până în 2026 fiecare dintre cele patru mărci JLR va avea cel puțin un vehicul electric, până în 2030 fiecare model va avea o versiune electrică, iar până în 2036 compania va abandona complet motoarele cu ardere internă. Până în 2039 va fi complet neutră din punct de vedere a emisiilor de carbon.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/