(video) Land Rover s-a apucat să facă un Defender electric ce va consuma hidrogen

Jaguar Land Rover anunţă că dezvoltă un prototip de vehicul electric cu pilă de combustie pe bază de hidrogen (fuel cell electric vehicle – FCEV) bazat pe noul Land Rover Defender! Testele modelului sunt programate să înceapă în acest an.

Conceptul FCEV face parte din obiectivul Jaguar Land Rover de a atinge zero emisii de eşapament până în 2036 și emisii nete de carbon în lanțul de aprovizionare, produse și operațiuni până în 2039, în conformitate cu strategia Reimagine anunțată mai devreme.

FCEV-urile, care generează electricitate din hidrogen pentru a alimenta un motor electric, sunt complementare vehiculelor electrice cu baterii (BEV) în parcursul către emisiile nete ale vehiculului. FCEV-urile cu hidrogen oferă o densitate ridicată de energie și realimentare rapidă, precum și pierderi minime de autonomie la temperaturi scăzute, ceea ce o face o tehnologie ideală pentru vehicule mai mari, cu rază mai lungă de acțiune sau pentru cele operate în medii calde sau reci.

Din 2018, numărul global de FCEV-uri pe șosea aproape s-a dublat, în timp ce stațiile de alimentare cu hidrogen au crescut cu peste 20%. Până în 2030, prognozele prezic că implementarea de vehicule FCEV alimentate cu hidrogen ar putea depăși 10 milioane, cu 10.000 de stații de alimentare în întreaga lume.

Proiectul de inginerie avansată al Jaguar Land Rover, cunoscut sub numele de Project Zeus, este parțial finanțat de Centrul Avansat de Propulsie, susținut de guvernul britanic, și va permite inginerilor să înțeleagă modul în care un grup propulsor cu hidrogen poate fi optimizat pentru a oferi performanța și capacitatea așteptată de clienții: de la autonomie la realimentare și de la remorcare până la capacitatea off-road.

Prototipul cu zero emisii de evacuare Defender FCEV va începe testarea spre sfârșitul anului 2021 în Marea Britanie pentru a verifica atributele cheie, cum ar fi capacitatea sa off-road și consumul de combustibil. Nu se exclude că în viitor Defender va produce în serie o astfel de versiune dacă testele vor aduce un rezultat bun.

Pentru a livra Project Zeus, Jaguar Land Rover a colaborat cu parteneri de cercetare și dezvoltare de talie mondială, inclusiv Delta Motorsport, AVL, Marelli Automotive Systems și UK Battery Industrialization Center (UKBIC) pentru a cerceta, dezvolta și crea prototipul FCEV.

“Știm că hidrogenul are un rol de jucat în viitorul mix de trenuri de propulsie din întreaga industrie a transportului și, alături de vehiculele electrice cu baterie, oferă o altă soluție de emisii zero pentru capabilitățile și cerințele specifice ale gamei de vehicule de clasă mondială Jaguar Land Rover. Munca depusă alături de partenerii noștri în Project Zeus ne va ajuta în călătoria noastră de a deveni o afacere netă cu zero emisii de carbon până în 2039, în timp ce ne pregătim pentru următoarea generație de vehicule cu emisii zero”, a declarat Ralph Clague, şeful diviziei Hydrogen and Fuel Cells la Jaguar Land Rover.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/