(video) Premieră: Noile Land Rover Defender V8, V8 Carpathian Edition şi XS Edition

Land Rover a lansat puternicul Defender V8 ca parte a unui pachet cuprinzător de update-uri aduse familiei sale 4×4 de neoprit și premiate. Noul Defender V8 cu 525 CP și ediţia Defender V8 Carpathian Edition oferă o combinație unică de performanță și capacitate, cu setări personalizate ale șasiului, oferind noi niveluri de implicare și agilitate a șoferului, atât pe drumuri bune, cât şi în afara acestora.

Caracteristici cheie:

  • Motorul V8 se va oferi sub capota ambelor caroserii: 90 sau 110.
  • Este vorba despre un V8 supercharged de 5.0 litri, pe benzină, care produce 525 CP şi 625 Nm de cuplu. Inclusiv prin intermediul unei cutii de viteze automată în opt trepte şi a unui sistem de tracţiune integrală poate face 0-100 de km/h în 5.2 secunde, în timp ce viteza maximă poate ajunge la 240 de km/h.
  • Bare anti ruliu cu diametru mai mare și solide contribuie la reducerea ruliului corpului în viraje extreme, în timp ce un diferenţial electronic activ posterior introduce un Yaw Controller care permite un control fin al atitudinii maşinii în viraje, pe măsură ce atinge și depășește limita de aderenţă.
  • Exclusiv pentru Defender V8 devine noul program Dynamic al sistemului Terrain Response 2, care îi oferă un caracter mai agil, mai jucăuș și mai receptiv. În această setare, un răspuns mai clar la apăsarea accelerației și reglarea personalizată pentru amortizarea variabilă continuă se combină cu nişte bucşe de suspensie mai rigide pentru răspunsuri imediate la direcție. Lucrând în armonie cu tehnologia Torque Vectoring by Braking, sistemele de control ale tracțiunii și noul Yaw Controller, Defender V8 este mai rapid, mai captivant și mai controlabil ca niciodată.
  • Reglarea acustică atentă a sistemelor de inducție și evacuare a gazelor de eşapament îi oferă modelului un sunet autentic. Calibrată pentru a se potrivi fiecărei situații de conducere, această coloană sonoră evocatoare poate fi modificată prin selectarea noului program Dynamic.
  • Va putea fi recunoscut instant prin nişte insigne personalizate de la exterior, două terminaţii duble de eşapament şi jante unice din aliaj de 22 inci, finisate în Satin Dark Grey. După jante se ascund nişte discuri de frână performante de 20 de inci, cu etriere de culoare Xenon Blue.
  • Clienții au la dispoziție trei culori din paleta de bază – Carpathian Grey, Yulong White și Santorini Black. Primele două pot fi combinate cu un acoperiș în Narvik Black. Detaliile exterioare în Shadow Atlas completează finisajul exterior distinctiv.
  • În interior, Defender V8 dispune de scaune tapiţate cu piele Ebony Windsor, în combinaţie cu material textil Miko Suedecloth și accente Robustec. Planşa de bord dispune de un finisaj special Satin Black. Volanul cu patru spițe are o jantă acoperită cu Alcantara și padele cu finisaj cromat satinat, unice pentru modelele V8. Pielea acoperă partea centrală a volanului, dar şi levierul cutiei de viteze, iar pe pragurile iluminate se va putea găsi inscripţia V8.

În Republica Moldova, preţul de start pentru Defender V8 este de 113.000 de euro pentru modelul cu trei uşi, iar 115.000 de euro costă minim cel cu cinci uşi.

Printre altele anunţate:

  • Noul Defender V8 Carpathian Edition este numit punctul culminant al gamei Defender. Finisat exclusiv în Carpathian Grey, se distinge printr-un acoperiș, capotă şi pentru prima dată o uşă a portbagajului, toate vopsite în Narvik Black pentru contrast. Accentele vizuale suplimentare includ embleme V8 Carpathian Edition, ochiuri de remorcare în Satin Black și etriere de frână în Xenon Blue.
  • Exteriorul unic este finisat cu o peliculă de protecție cu efect satinat!
  • În interior, Defender V8 Carpathian Edition oferă aceleași upgrade-uri ca și cele enunţate mai sus, cu scaune finisate cu accente Miko Suedecloth și Robustec, un volan înfășurat în Alcantara și praguri interioare iluminate.
  • Noua ediție XS o va înlocui pe cea First Edition, care a fost disponibilă doar un an de zile ca ediţie specială de start. Aceasta se va poziţiona deasupra echipării SE, dispune de un tratament exterior și interior unic și este disponibilă pentru maşina în ambele tipuri de caroserie.
  • Pe plan extern, XS Edition se va putea identifica prin elemente inferioare şi arcuri ale roţilor în culoarea caroseriei, jante din aliaj distinctive de 20 de inci, finisate în Satin Grey, dar şi o gamă de patru culori exterioare: Silicon Silver, Hakuba Silver, Gondwana Stone și Santorini Black.
  • În interior, scaunele cu reglabile electric în 12 poziţii, încălzite şi cu memorie, sunt finisate cu piele granulată, în timp ce planşa de bord Light Grey. Niște praguri iluminate la uși completează lista.
  • Standard mai vine o suspensie pneumatică, sistemul Adaptive Dynamics şi unul Terrain Response configurabil, faruri Matrix LED cu semnătură luminoasă, oglindă cu tehnologie ClearSight Rear View, sistem multimedia Pivi Pro, sistem audio Meridian cu 10 difuzoare, etc.
  • Se poate combina cu motorizările P400, P400e Plug-in Hybrid şi D250 Mild Hybrid.

O nouă dotare pentru toate modelele din gama anului 2022 este un încărcător wireless pentru telefoane, care dispune de un amplificator de semnal pentru recepția optimizată a rețelei LTE și semnal Wi-Fi. Acesta vine standard dacă se alege un Comfort sau Convenience Pack.

O altă dotare este un monitor opţional pentru sistemul multimedia Pivi Pro, de 11.4 inci, aşa cum am văzut şi în modelele Land Rover care au suferit de curând un facelift. Noua interfață de sticlă curbată este cu 60% mai mare decât ecranul standard de 10 inci.

Într-un final, disponibil pe toate modelele Defender este un pachet de personalizare Bright Pack care aduce un finisaj Noble Chrome pentru aplicaţiile care sunt de regulă contrastante pe barele de protecţie, plus o bară în Noble Chrome pentru grila de radiator şi pentru embleme. Un Extended Bright Pack aduce un finisaj Ceres Silver pe părţile inferioare ale corpului și arcurile roților. Toate cele enumerate, pe modelele Defender X, Defender X-Dynamic şi Defender V8, pot fi finisate într-un negru lucios prin noul Extended Black Pack.

Evenimentul de prezentare în reluare:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/