(foto) Două metode interesante de a genera electricitate au fost brevetate de BMW

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Două metode alternative de a genera electricitate au fost brevetate de BMW. Tehnologiile nu sunt futuriste şi au perspective de a fi implementate în producţia de serie fără mare efort.

De exemplu, BMW a dezvoltat nişte panouri fotovoltaice speciale ultra-subțiri care ar putea fi folosite pe mașinile electrice. Conform documentelor ataşate brevetului, principala diferență între panourile inovatoare și cele tradiționale va fi metoda de amplasare: se intenționează a fi instalate pe geamurile mașinilor, unde vor juca şi rolul unor folii fumurii.

Noile panouri fotovoltaice gândite de BMW se așteaptă să se aplice pe sticlă prin pulverizare. În cazul unui parbriz, doar contururile vor fi acoperite cu astfel de folii pentru a nu reduce pătrunderea luminii în câmpul vizual al șoferului. Însă cu geamuri laterale și acoperişurile din sticlă nu vor exista astfel de restricții.

Tehnologia va permite varierea numărului de straturi de module, ceea ce, în consecință, va permite schimbarea nivelului de transparență, cu o reducere de până la 80%. În plus, cu cât stratul de module va fi mai gros, cu atât va putea genera mai multă energie.

Cât de eficiente vor fi astfel de panouri și pe ce mașină electrică vor debuta este încă necunoscut. CarBuzz sugerează însă că într-o zi compania va merge și mai departe, deoarece metoda de aplicare a celulelor fotovoltaice permite acoperirea suprafețelor de practic orice curbură. Astfel, într-o zi, stratul care generează electricitate ar putea ajunge pe capote sau alte panouri de caroserie.

Un al doilea brevet al companiei descrie o altă metodă neobișnuită de a încărca mașinile electrice. Generatoare de energie se doresc a fi obstacolele rutiere!

De obicei, atunci când o roată de maşină intră în contact cu o groapă sau un limitator de viteză, suspensia absoarbe energia din mișcarea verticală a roții și apoi amortizoarele o disipează. Inginerii BMW au decis să folosească această pierdere energetică prin atașarea unui generator special la sistemul de suspensie.

Potrivit experților, acest lucru este suficient pentru a încărca în timpul mersului, deşi nu rapid, o baterie de înaltă tensiune sau una standard de 12 V. Cu toate acestea, textul brevetului nu indică ce model de mașină electrică va folosi această tehnologie și dacă va fi implementată în genere.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/