Jaguar Land Rover a ieşit pe linia profitului şi are un număr impresionant de comenzi

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Jaguar Land Rover a publicat un raport a performanței financiare din ultimul trimestru al lui 2022 (considerat ca al treilea trimestru din anul fiscal 2023). Conform cifrelor indicate, producătorul auto britanic a reușit să obțină un profit de 265 milioane de lire sterline, fără a lua în calcul impozitarea. Ultima dată a ieşit pe plus exact acum doi ani, adică înainte de startul crizei cu semiconductori.

În aceeași perioadă Jaguar Land Rover a suferit o pierdere de doar 9 milioane de lire sterline.

Unul dintre principalii factori de creștere este cererea pentru noile Range Rover și Range Rover Sport: în ultimele trei luni ale anului trecut au fost trimise spre dealeri 27.000 de maşini, cu 14 mii mai multe decât în trimestrul III. În total, vânzările en-gros (adică livrările către dealeri) ale companiei s-au ridicat la 80.000 de mașini, plus 15% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Britanicii mizează pe o creștere continuă. În perioada de raportare au fost acceptate 95.000 de comenzi pentru mașini noi, astfel că portofoliul companiei a crescut la o dimensiune record de 215.000 de comenzi. Mai mult, 74% dintre ele reprezintă cele mai profitabile modele: noile Range Rover și Range Rover Sport, dar şi noul Defender.

De exemplu, luxosul Range Rover SV este cel mai popular şi rapid vândut model propus de către divizia SVO. Peste 5.000 de comenzi s-au înregistrat de la momentul lansării sale în octombrie 2021, la prețuri medii de peste 180.000 de lire sterline.

Şi, din cauza numărului mare de comenzi, fabrica companiei din orașul slovac Nitra a adăugat de curând un al treilea schimb de muncă pentru a face faţă cererii de SUV-uri Defender. Modelul deține statutul de cel mai bine vândut produs al companiei pe tot parcursul ultimelor șapte trimestre, adică aproape doi ani. Din cele 215.000 de automobile care vor fi produse, cota lui Defender reprezintă aproape un sfert.

În context, compania a ţinut să amintească despre planurile ce vizează relansarea mărcii Jaguar. Din 2025 va pune la dispoziţie modele electrice fundamental noi, care vor fi asamblate la aceeași fabrică din Solihull împreună cu un Range Rover pe baterii.

Cea mai dinamică piață pentru JLR a fost anul trecut America de Nord, iar în Europa vânzările au scăzut cu 3%.

Cmentariile sunt închise