(video) Premieră mondială: Noul Range Rover – SUV de lux cu până la șapte locuri și protecție anti-COVID

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În seara târzie a zilei de 26 octombrie, în cadrul unui eveniment special dedicat organizat în Londra, exact timp de o oră compania Land Rover a prezentat lumii o nouă evoluţie a SUV-ului flagship Range Rover!

Marile noutăţi: va fi exista într-o versiune complet electrică din 2024, dar şi cu opţiunea de şapte locuri pentru pasageri pentru prima dată!

Caracteristici cheie:

  • Poartă numele de cod L460.
  • A fost dezvoltat într-o perioadă de peste cinci ani, complet în Marea Britanie! S-au făcut uz de șapte milioane de ore de muncă, peste un milion de km de teste în lumea reală și peste 125 de brevete. Inginerii Land Rover au folosit tehnologia de simulare derivată din motorsport pentru a pune vehiculul în ritmurile sale în lumea virtuală într-un mod mai cuprinzător și mai intens ca niciodată, completând peste 140.000 de ore de analiză computațională înainte de testarea fizică.
  • O flotă de prototipuri s-a angajat apoi într-un program global de testare și dezvoltare, luând în aplicare temperaturi extreme variind de la căldura de 45 de grade a deșertului până la frigul de -30 de grade al Arcticii.
  • Noul Range Rover va fi produs exclusiv la Solihull Manufacturing Facility din Marea Britanie, folosind o linie de producție de ultimă generație, găzduită în clădirea utilizată pentru a produce Land Rover-uri de serie timpurie.

Design exterior

  • A rămas fidel tradiţiei şi formei legendare cu un acoperiş care se lasă uşor spre spate. Corpul maşinii a fost curăţit de mai multe linii inutile, pe laterale fiind remarcate doar trei longitudinale: a acoperişului, a geamurilor şi cea mediană care se întinde perfect de la capotă spre stopuri.
  • Noi sunt toate panourile de caroserie, farurile, stopurile, grila de radiator… Proiectoarele anti ceaţă, radarul frontal și senzorii de parcare sunt toate ascunse în interiorul diafragmei inferioare, care este descrisă de un grafic orizontal clar în crom satinat, pentru un aspect curat și elegant.
  • Inserţia-semnătură de pe portierele frontale este, de asemenea, perfect integrată cu suprafețele înconjurătoare. Interpretarea modernă a acestei caracteristici elementare pare prelucrată în caroserie, în timp ce linia caracteristică care rulează pe lungimea vehiculului sporeşte impresia că este ceva frezat în solid.
  • Aplicaţiile de pe pragurile exterioare laterale au acum o formă 3D şi îşi au continuarea vizuală în bara de protecţie posterioară şi pseudo-difuzorul de acolo.
  • În profil, grafica acoperișului plutitor este o altă parte cheie a ADN-ului Range Rover. Acest lucru este subliniat de montanţii Gloss Black și de eliminarea trimului de pe montantul D, care acum este integrat într-un singur sfert din sticlă din spate.
  • Dimensiunile maşinii nu s-au schimbat radical. Linia acoperişului este acum cu 10 mm mai coborâtă, iar noile jante masive de 23 de inci îşi fac apariţia pentru prima dată (combinaţie jante/anvelope de 815 mm)!
  • Mai sunt de remarcat mânerele retractabile electric şi oglinzile retrovizoare care au fost mutate mai în spate din colţurile geamurilor.
  • Partea din spate este poate cea mai izbitor de modernă priveliște a noului Range Rover. Este definită de stopurile verticale integrate într-un singur panou Gloss Black. Acestea sunt ascunse până la luminare, cu o secțiune orizontală care integrează celelalte lumini funcționale și definește lățimea vehiculului. Precizia de aici a fost esențială pentru succesul designului, iar modul în care luminile din spate sunt integrate cu forma generală a vehiculului va deveni o semnătură Range Rover.
  • Noul vehicul are un hayon divizat, dar liniile sale de închidere ascunse și reduse la minimum comunică un nou nivel de precizie, iar ecranul din spate întâlnește perfect caroseria. Sub hayon, spatele culminează cu bara de protecție, care găzduiește proiectoarele anti ceaţă și reflectoarele.
  • Opțiunile de vopsea pentru noul Range Rover includ o selecție de 12 nuanțe solide, metalizate și metalizate premium, printre care noile Lantau Bronze, Belgravia Green, Batumi Gold şi Charente Grey. În plus, clienții pot selecta din 14 culori ale paletei SV Bespoke Premium, în timp ce serviciul SV Bespoke Match-to-Sample oferă soluţii nelimitate de personalizare.
  • Noul SUV de lux este disponibil în echipările SE, HSE și Autobiography. O primă ediție First Edition va fi disponibilă pe tot parcursul primului an de producție, pe baza Autobiography și cu o specificație unică. Maşina va fi oferită exclusiv într-un finisaj Sunset Gold Satin, pe lângă o gamă de alte cinci culori exterioare.

Design interior

  • Planşa de bord i-a fost complet reformatată, deşi arhitectura a rămas în mare parte cunoscută. Designul elegant al tabloului de bord dispune de straturi orizontale stratificate – inclusiv deflectoare de aer perfect integrate – astfel încât comenzile și caracteristicile majore au o ierarhie clară, făcând aspectul imediat intuitiv și rafinat.
  • Panoul de instrumente este proiectat în mod similar unui panou de sticlă semi-plutitor, în timp ce volanul se combină cu tema interioară, combinând un detaliu orizontal sub secţiunea sa centrală şi comenzi ascunse până la iluminare.
  • Spațiul pentru cap, pentru picioare și umeri a fost optimizate pentru a utiliza fiecare milimetru disponibil. Prizele de încărcare pentru dispozitivele digitale asigură conectivitate pentru toţi pasagerii de pe toate rândurile, care se vor bucura şi de un sistem de climatizare automată pe patru zone.
  • Noul Range Rover introduce Tailgate Event Suite – o pereche de locuri, cu perne şi spătare din piele special dezvoltată, care pot fi instalate pe secţiunea divizată inferioară a hayonului. Prin intermediul unei aplicaţii mobile se poate controla sunetul sistemului audio (difuzoare dedicate în hayon) şi iluminarea suplimentară fără a le părăsi.
  • Utilizarea inteligentă a culorilor din interior, cu ornamente negre pentru montanţi, reflectă estetica acoperișului plutitor al exteriorului și face ca stâlpii înșiși să fie mai puțin deranjanți, în timp ce acoperișul panoramic fix sau acoperișul panoramic glisant opțional scaldă interiorul în lumină naturală. Centura joasă și sticla înaltă contribuie, de asemenea, la sentimentul extraordinar de încredere și bunăstare în interior. 
  • Clienții au la dispoziţie o gamă mai largă de materiale și finisaje decât înainte, inclusiv textile inovatoare și Ultrafabrics™ tactile, cu o continuare a relației de pionierat cu Kvadrat™ – cel mai important producător european de textile premium. O țesătură din lână “remixată” Kvadrat va fi oferită ca opțiune interioară fără piele la cele mai înalte niveluri de specificații – o premieră pentru Range Rover! Amestecul său de lână este cald și confortabil, ceea ce îl face pânza perfectă pentru a însoți materialul tehnic Ultrafabrics. Acest material cu senzație moale are toate calitățile tactile ale pielii, dar este cu 30% mai ușor și generează doar un sfert din CO2.
  • Alegerea materialelor inovatoare se extinde la covorașele de podea. Acestea sunt fabricate folosind fire ECONYL, care sunt produse folosind plastic industrial reciclat, resturi din ţesături şi materiale plastice recuperate din ocean. Acest material tactil și responsabil conține 40% conținut reciclat și întruchipează conceptul de lux modern durabil.
  • Clienții pot alege în continuare piele de lux cu opțiuni semi- și, pentru prima dată, aproape de anilină. Noua alegere aproape de anilină este mai moale, cu mai puține tratamente și mai puțină pigmentare artificială pentru o senzație mai naturală, respectând în același timp standardele exigente de durabilitate. Aceste piei produse în mod responsabil au finisajul natural și tactilitatea similară cu cea folosită pentru mobilier.
  • O selecție de fațete rafinat finisate completează tapițeria, inclusiv o gamă de finisaje tactile din lemn cu pori deschiși. Inserțiile micro-metalice frumos executate sunt pentru prima dată, atrăgând ochiul prin arhitectura interioară a consolei centrale, subliniind precizia tehnică care definește cabina. Designul este înfrumusețat cu bijuterii sofisticate sub formă de finisaje metalice, care au fost prelucrate cu precizie și folosesc o ierarhie sofisticată de tonuri cromate întunecate și satinate pentru a crea armonie vizuală.

Platformă şi rafinament

  • La baza noii generaţii Range Rover stă platforma nouă Flexible Modular Longitudinal Architecture (MLA-Flex), care deschide şi adoptă noi tehnologii şi posibilităţi! Utilizarea inteligentă a oțelurilor de înaltă rezistență – de exemplu, într-un al patrulea inel de întărire în jurul deschiderilor ușilor din față – și tehnicile inovatoare de turnare oferă o rigiditate torsională cu până la 50% mai mare decât înainte, chiar și cu un acoperiș panoramic de lungime completă!
  • Peretele frontal din oțel dispune de un aranjament cu secțiune închisă, care oferă un efect de geam dublu – transmiterea zgomotului și a vibrațiilor de joasă frecvență de la suprafețele drumului în cabină este cu 24% mai mică decât generația anterioară, înainte de adăugarea celor mai recente tehnologii de sporire a rafinamentului.
  • Pe maşină debutează a treia generaţie a sistemului Active Noise Cancellation (izolare fonică activă). Acesta poate oferi pasagerilor o experiență de primă clasă folosind sistemul audio Meridian Signature de 1.600 waţi. Noul sistem de sunet emblematic include, de asemenea, o pereche de difuzoare cu diametru de 60 mm în fiecare dintre cele patru tetiere principale pentru un total de 1.680 waţi!
  • Inclusiv prin intermediul unor microfoane integrate în arcurile roţile, monitorizează vibrațiile roților, zgomotul anvelopelor și sunetele motorului transmise în cabină și generează un semnal în fază inversă, redat prin cele 35 de difuzoare principale ale sistemului audio. Intervalul sau gama de anulare a zgomotului este acum de cinci ori mai mare decât anterior, de până la 1 kHz, ceea ce înseamnă că în maşină se face uz de o tehnologie similară cu cea găsită în căștile cu noise-cancelling.
  • Tehnologia multidisciplinară utilizează aceleași difuzoare pentru redarea muzicii de înaltă fidelitate, operarea telefonului Bluetooth, Anularea activă a zgomotului, instrucțiunile de navigare, alertele de parcare și chiar sunetele de avertizare a șoferului folosind 10 Digital Signal Processors. Acestea oferă de cinci ori puterea de procesare a sistemului anterior și sunt capabile să proceseze până la 50 de fluxuri audio separate!
  • Numit drept cel mai silenţios vehicul de talia sa din lume, la acest aspect a contribuit şi coeficientul aerodinamic record printre SUV-urile de lux – doar 0.30 Cd!
  • Fiind electrificate prin design, toate bateriile sunt poziționate sub vehicul, fără compromisuri, iar pardoseala este închisă de scuturi aero care au fost proiectate pentru a rezista la condus pe orice teren, sporind în același timp atât rafinamentul, cât și eficiența. Atenția la detalii se extinde la adânciturile aerodinamice în formă de lacrimă pentru dispozitivele de fixare și, într-o premieră pentru Land Rover, capacele aero pentru suspensia spate, care asigură o separare controlată a fluxului de aer al corpului inferior.
  • Caracteristicile aerodinamice inteligente, cum ar fi răcirea activă a frânelor și suspensia pneumatică electronică inteligentă, care reduc automat garda la sol cu 16 mm atunci când se rulează cu peste 105 km/h, asigură că rafinamentul și eficiența sunt întotdeauna optimizate.

Suspensie

  • Suspensia complet independentă a noului Range Rover stă la baza confortului său luxos la rulare și dispune de prima punte spate cu cinci legături. Izolează cabina de imperfecțiunile suprafeței drumului mai eficient ca niciodată, folosind arcuri de aer avansate.
  • Range Rover a fost primul SUV de lux echipat cu suspensie pneumatică electronică (în 1992), iar cel mai recent model continuă abordarea de pionierat cu o suspensie preventivă care folosește datele eHorizon Navigation pentru a citi drumul înainte și a amorsa suspensia.
  • Noua suspensie pneumatică electronică inteligentă restricționează ruliul şi înclinările prin calibrarea suspensiei pe abordarea virajelor individuale, astfel încât vehiculul să fie întotdeauna gata. Cele mai voluminoase arcuri cu aer din industrie se combină cu amortizoare inovatoare cu două supape care reacționează în cinci milisecunde pentru a oferi un control optim al cursei!
  • Prin conectarea la cruise control adaptiv, tehnologia controlează, de asemenea, înclinarea caroseriei înainte-înapoi cauzată de schimbările de viteză, iar Active Speed Lowering utilizează datele eHorizon pentru a detecta când vehiculul se deplasează pe drumuri de mare viteză, activând suspensia mai rapid ca niciodată pentru o eficiență și un control sporit.
  • Suspensia pneumatică electronică este administrată de noul sistem integrat de control integrat al șasiului, care încorporează o gamă de sisteme avansate pentru a oferi calm pe șosea fără efort și capacitate pe toate terenurile. Aceste tehnologii includ Dynamic Response Pro cu electronic Active Roll Control (eARC) și Adaptive Dynamics. Configurația cu acțiune rapidă generează un cuplu de până la 1.400 Nm pentru a controla mișcările laterale ale caroseriei. Sistemul ușor ajută, de asemenea, la eficiență și este responsabil pentru reducerea cu până la 8 g/km a CO2 în comparație cu un sistem hidraulic!

Aer pur în cabină

  • Noul Range Rover aduce noi niveluri de bunăstare în sectorul SUV-urilor de lux, cu o gamă de sisteme avansate de aer curat. Cabin Air Purification Pro este punctul culminant al acestei tehnologii. Sistemul combină tehnologia dual-nanoe X pentru reducerea alergenilor și îndepărtarea agenților patogeni pentru a ajuta la reducerea semnificativă a mirosurilor și virușilor, în timp ce CO2 Management şi PM2.5 Cabin Air Filtration sporesc calitatea aerului.
  • Tehnologia avansată nanoe X este dovedită științific că reduce semnificativ virușii și bacteriile, inclusiv noul virus SARS-CoV-2! Tehnologia inteligentă este activă în aer, astfel încât particulele nu trebuie să treacă printr-un filtru pentru a fi prinse și neutralizate. Funcționează prin condensarea umidității din aerul din cabină și ruperea acesteia în particule mici încărcate electric. Acest lucru creează o tensiune înaltă care produce trilioane de hidroxil (OH) – radicali învăluiți în molecule de apă de dimensiuni nano, care reacționează cu contaminanții din aer. Noul sistem generează o cantitate de 20 de ori mai mare de radicali OH, iar o a doua unitate este disponibilă acum şi pentru pasagerii din spate!
  • În testele independente în condiții de laborator, utilizarea Cabin Air Purification Pro peste 30 de minute rezultă într-o eficiență de 97% în eliminarea virușilor, bacteriilor și poluanților. Într-un alt test independent, nanoe X a arătat o eliminare de peste 99% împotriva COVID-19.
  • Noul sistem de purificare a cabinei afișează nivelurile de calitate a aerului PM2.5 interioare și exterioare pe ecranul tactil central. Pentru a optimiza calitatea aerului din cabină, acesta include și un management de CO2, care funcționează în armonie cu funcția Purify, care poate fi inițiată prin intermediul ecranului tactil. Aceste caracteristici funcționează cu controlerul de temperatură al cabinei pentru a găsi cel mai bun echilibru între curățarea aerului și menținerea confortului.
  • CO2 Management este un upgrade al sistemului de purificare a cabinei. Acesta monitorizează concentrația de dioxid de carbon și introduce selectiv aer proaspăt, ceea ce ajută la menținerea vigilenții șoferului. Ultra finul Cabin Air Filtration are un strat activ de carbon pentru a elimina mirosurile neplăcute și compușii organici volatili (COV), precum și un strat antialergic.
  • Folosind tehnologia aplicației mobile Land Rover, funcționalitatea Purify permite clienților să curețe aerul din cabină înainte de călătorie și fără a fi nevoie de pornirea de la distanță a motorului. Toate maşinile cu climatizare pe patru zone sunt dotate cu o unitate suplimentară de încălzire și aer condiționat, dar şi un dispozitiv nanoe X special pentru partea posterioară a cabinei.

Intuitive Power Assisted Doors

  • Noul Range Rover este primul Land Rover care dispune de portiere asistate electric, cu caracteristici integrate de detectare a pericolelor, obstacolelor și de siguranță. Ușile se deblochează, iar mânerele apar automat atunci când este detectată cheia-breloc. La ieșirea din vehicul, clienții pot pur și simplu să plece, iar când cheia părăsește raza de scanare mânerele se retrag și vehiculul se blochează automat.
  • Ușile sunt proiectate să funcționeze cât mai natural posibil – o tragere parțială pe mânerul exterior sau interior va declanșa sistemul și le va deschide în trei secunde. Senzorii radar din colțul din spate ajută la detectarea traficului care se apropie din spate, în timp ce senzorii cu ultrasunete încorporați în fiecare ușă detectează obstacolele din interiorul și “simt” cât de departe să se deschidă. Iar nişte giroscoape anti-pinch și solid-state din fiecare ușă fac un pas mai departe și împiedică obiectele să fie prinse atunci când ușile se închid.
  • Odată intrat, ușa șoferului poate fi închisă și prin apăsarea pedalei de frână! Ușile pot fi, de asemenea, operate folosind ecranul tactil central sau un comutator suplimentar de lângă mânere, în timp ce un comutator de la capătul fiecărei uși și mânerul ușii pot fi folosite pentru a iniția închiderea din exterior. Alternativ, închiderea manuală poate fi inițiată printr-o simplă apăsare pe ușă.
  • Producătorul spune că tehnologia a rezistat la 84.000 de cicluri de utilizare, la temperaturi de până la -30 de grade Celsius, ca parte a programului cuprinzător de dezvoltare al SUV-ului de lux. În combinație cu Elegant Arrival, care coboară automat caroseria cu 50 mm până la înălțimea de acces comod și treptele laterale retractabile, tehnologiile intuitive ale ușilor maximizează confortul și securitatea la îmbarcare şi debarcare.
  • Securitatea este asigurată de transceiverele Ultra Wide Band (UWB) de ultimă generație, care protejează împotriva furturilor folosind dispozitive cheie copycat. Jaguar Land Rover a fost unul dintre primii producători de vehicule care a introdus tehnologia de pionierat, iar configurația inovatoare rezistă atacurilor tip releu, îndeplinind cele mai dure standarde de securitate din lume.

Locuri pentru pasageri

  • Modelul va exista în format cu ampatament scurt şi ampatament lung. Primul poate include patru locuri individuale sau cinci (cu o banchetă posterioară), iar al doilea poate include pentru prima dată şi şapte locuri! Distanţa dintre scaunele de pe primul rând şi al doilea s-a mărit cu 20 mm, ceea ce a făcut ca pasagerii din spate să aibă cu 44 mm mai mult spaţiu pentru genunchi.
  • Scaunele posterioare Executive Class combină confortul cu patru locuri cu versatilitatea cu cinci locuri. Prin apăsarea unui buton, o consolă centrală coboră din spătarul de mijloc al banchetei pentru a diviza cele două scaune exterioare. Aceasta găzduiește un controler touchscreen de 8.0 inci, care permite pasagerilor să regleze fin mediul cabinei din spate. Scaunele spate cu memorie pot fi încălzite și răcite, asigură reglarea lombară în patru direcții și a tetierelor, pot fi înclinate cu patru grade și aplecate cu până la 12 grade pentru a obține poziția perfectă.
  • Iar scaunele Executive Class Comfort oferă suport suport sporit pentru umeri cu cotiere încălzite ale ușilor, o consolă centrală încălzită și perne mai adânci pentru scaune cu funcționalitate Hot Stone Massage, în timp ce scaunele Executive Class Comfort-Plus adaugă suporturi încălzite pentru gambele şi tălpile picioarelor.
  • Folosind ampatamentul cu 75 mm mai lung al noii arhitecturi MLA-Flex, noul Range Rover oferă un spațiu generos pe scaune, indiferent de modelul pe care îl alegeți, în timp ce cei 200 mm suplimentari ai variantei LWB creează fie confort executiv suprem, fie, pentru prima dată, o opțiune completă cu șapte locuri.
  • Designul inteligent al scaunelor din al doilea rând creează o trecere generoasă până la scaunele din al treilea rând. Prin simpla apăsare a unui buton, acestea alunecă înainte și se ridică pentru a permite intrarea și ieșirea ușoară. Scaunele încălzite din al treilea rând se pliază electric în podeaua portbagajului, dar oferă o experiență autentică. Spătarul lor confortabil de 25 de grade este echivalent cu un scaun pe al doilea rând al mai multor concurenți și, cu 864 mm de spațiu pentru picioare, un adult poate sta confortabil acolo, în spatele unui pasager de statură similară, chiar și în călătorii pe distanţe lungi.
  • Scaunele Stadium (stadion) înseamnă că scaunele din al treilea rând sunt cu 41 mm mai înalte decât scaunele din față, oferind o vizibilitate excelentă și asigurând ocupanții că nu se vor simţi izolaţi sau singuri. Cotierele integrale exterioare sporesc sentimentul de lux, împreună cu porturile individuale de încărcare a dispozitivelor, suporturile pentru pahare și spaţiile de depozitare, iar atunci când scaunele din al treilea rând nu sunt utilizate, al doilea rând poate aluneca înapoi pentru a elibera un spațiu suplimentar de 50 mm pentru picioare!
  • Clienții pot adapta atmosfera cabinei pentru a se potrivi cu starea lor de spirit folosind iluminarea configurabilă a cabinei în 30 de culori (pe modelele cu șapte locuri e valabil chiar şi pentru cotierele din treilea rând). Iar cataramele centurilor de siguranță iluminate facilitează fixarea centurilor de siguranță pe timp de noapte și prezintă atenția la detalii care este evidentă în întreaga cabină.

Practicabilitate

  • Consola centrală frontală oferă o combinație de spații flexibile de depozitare deschise pentru acces rapid la articolele de zi cu zi și un spațiu de depozitare închis de trei litri sub cotiera centrală suficient de mare pentru un iPad. Această zonă este disponibilă și cu un compartiment frigorific, care este capabil să răcească rapid până la patru sticle de băuturi de 500 ml sau cutii de 330 ml folosind temperaturi care ajung până la cinci grade Celsius.
  • Modelele cu cinci locuri introduc un Auto-Folding Loadspace Cover care combină caracterul practic al unui capac rigid al spațiului de încărcare cu confortul designului retractabil. Acesta se retrage automat și elegant atunci când hayonul superior este deschis pentru a optimiza accesul la zona de încărcare, fără a fi nevoie să deschideți hayonul inferior.
  • La interior, noua podea Versatile Loadspace Floor protejează bagajele și sporeşte confortul. Panoul său inteligent de podea include balamale, pe lățimea zonei de încărcare la punctul său de mijloc, pentru a conține elemente mai mici și a le menține la îndemână la descărcare. Partiția verticală include, de asemenea, curele reglabile pe partea inferioară pentru a depozita în siguranță acele elemente mai mici, cum ar fi sticlele.
  • Partiția a fost proiectată pentru a rezista la forțe de până la 750 Nm (suportă o greutate de peste 300 kg) și a fost supusă la 10.000 de cicluri de utilizare. Acesta îndeplinește o altă funcție – secțiunea de podea articulată servește ca spătar atunci când se utilizează hayonul inferior ca scaune în aer liber.
  • Chiar și cu șapte locuri incluse, există 312 litri de spațiu pentru bagaje. Capacitatea crește la peste 1.000 de litri în modelul cu cinci locuri și cu al doilea rând rabatat. Varianta LWB poate găzdui maxim 2.601 litri de bagaje, inclusiv articole cu o lungime de doi metri.

Tehnologii

  • Noul Range Rover este construit pe cea mai recentă arhitectură Electrical Vehicle Architecture (EVA 2.0). Actualizările Software-Over-The-Air (SOTA) asigură că maşina se va moderniza pe măsură ce se maturizează, în timp ce infotainmentul Pivi Pro rapid și intuitiv este acum disponibil cu integrare perfectă a asistentului Amazon Alexa pentru prima dată. Arhitectura cuprinde 69 de module individuale de control electronic (acestea la fel vor fi actualizate wireless fără necesitate de a merge în service) capabile să gestioneze 22.880 de mesaje de rețea.
  • Sistemul multimedia Pivi Pro este operabil pe un monitor central curbat şi plutitor de 13.1 inci, în premieră cu feedback haptic! Cu propria baterie de rezervă care asigură pornirea imediată, clienții pot începe redarea muzicii și pot intra într-o destinație imediat ce se urcă la volan. Sistemul avansat dispune, de asemenea, de o pereche de eSIM-uri 4G încorporate, care asigură că actualizările SOTA pot fi finalizate mai rapid, fără a perturba lățimea de bandă pentru alte aplicații, cum ar fi streaming-ul media. Combinate cu bateria de rezervă Pivi Pro, eSIM-urile permit, de asemenea, sistemului să pornească și să se conecteze mai rapid.
  • Pivi Pro funcționează în armonie cu un nou ecran interactiv de 13.7 inci în spatele volanului, semi-plutitor, care dispune de o nouă grafică de înaltă definiție bazată pe un aspect cu trei panouri care reflectă intuitiv designul ecranului de pornire Pivi Pro. Clienții pot alege dintr-o varietate de configurații, inclusiv un aspect analog convențional, folosind comenzile volanului.
  • Panoul de bord digital este asistat de un Head-Up Display, care poziționează informațiile direct în linia oculară a șoferului. Proiecția în sine pare la doi metri distanță de șofer, mărită de la 1.8 metri și necesită o minimă “privire în jos” din partea șoferului.
  • Asistentul Alexa funcționează pe lângă Wireless Apple CarPlay și Wireless Android Auto și poate fi inițiat fie spunând “Alexa”, fie apăsând butonul Alexa de pe ecranul tactil central. Nu are nevoie de niciun telefon sau dispozitiv extern pentru a funcționa – doar detalii despre contul Amazon al unui client și o conexiune la internet. Un Online Pack cu plan de date include Amazon Alexa cu streaming nelimitat pentru Spotify, Deezer și TuneIn și prognoze meteo.
  • Printre altele se mai oferă: încărcător wireless pentru telefoane de 15 W, cu booster pentru semnalul reţelei şi sistem activ de răcire; o priză de încărcare pentru fiecare scaun, cu până la opt porturi USB-C; pentru pasagerii din al doilea rând, conexiunile USB-C integrate de 60 W pot încărca un laptop direct, fără a fi nevoie de un pachet de alimentare, în timp ce hotspot-ul Wi-Fi permite conectarea simultană a până la opt dispozitive; două ecrane tactile de 11.4 inci se oferă pentru pasagerii din al doilea rând, fiind ataşate de scaunele frontale – având porturi HDMI, Wi-Fi Hotspot şi noua aplicaţie In-Vehicle Controller ce permite clienților să utilizeze propriul smartphone ca un controler secundar, oferind operarea funcțiilor, cum ar fi selectarea media în al doilea rând – transformă aceste monitoare în adevărate smart TV-uri.

Blocuri optice, camere şi sisteme de asistenţă

  • Pe noul Range Rover îşi fac debutul noile faruri Digital LED de înaltă definiţie, care au o rază de acțiune de până la 500 de metri. Acestea creează un detaliu de design excepțional și dispun de lămpi de zi integrate, indicatori dinamici de direcţie, iluminare frontală adaptivă și tehnologie de proiecție a imaginilor!
  • Iluminarea frontală adaptivă utilizează tehnologia Dynamic Light Projection pentru a optimiza faza de întâlnire și pentru a modela modelul fasciculului pentru a se potrivi condițiilor precise de conducere, cum ar fi viteza vehiculului, mediul și condițiile de trafic. În interiorul fiecărui far, 1.2 milioane de Digital Micro-mirror Devices (DMD) controlabile individual oferă mai mult control ca niciodată, permițând fasciculului de drum HD să arunce în mod inteligent până la 16 umbre în calea vehiculului, ceea ce ajută la prevenirea orbitoare a celorlalți participanți la trafic. Tehnologia avansată umbrește cu precizie elementele, asigurându-se că iluminarea maximă este întotdeauna asigurată.
  • Luminile inteligente folosesc datele eHorizon de la navigație pentru a “vedea” drumul din față și pentru a identifica curbele, colțurile și intersecțiile pe măsură ce se apropie de acestea. Combină asta cu datele de la viteza vehiculului, senzorii de girație și de direcție pentru a selecta setarea corespunzătoare – din modurile Țară, Oraș, Autostradă sau Vreme Nefavorabilă – și adaptează modelul fasciculului în consecință. Farurile emblematice oferă, de asemenea, o secvență dinamică animată de bun venit și de rămas bun.
  • Primele stopuri ascunse până la iluminare din lume îşi fac debutul pe SUV! Acestea au fost special dezvoltate pentru a satisface filozofia de design modernistă a Land Rover și pentru a utiliza LED-uri roșii vii în funcțiune, dar formează un grafic distinctiv Gloss Black în spate atunci când nu sunt utilizate!
  • Printre inovațiile atente care vor debuta pe noul Range Rover se numără noile lumini de manevră, care ajută șoferii să finalizeze cu încredere deplină manevrele cu viteză redusă în împrejurimile slab luminate. Nişte proiectoare LED suplimentare de pe fiecare parte a vehiculului se proiectează pe sol, care, în armonie cu luminile de Reverse, oferă un covor de lumină pentru a ajuta șoferul. Noul sistem este activat automat atunci când este selectată treapta de marșarier și a fost proiectat să funcționeze cu 3D Surround Camera pentru a oferi vizibilitate fără egal. Sistemul din urmă oferă un plan de 360 de grade, o perspectivă exterioară 3D sau vederi la bordură și vederi la intersecție prin împletirea inteligentă a imaginilor de la cele patru camere surround, ajutând șoferii pe şosea şi în off-road la viteze de sub 16 km/h.
  • Printre altele este disponibil cu: oglinda retrovizoare ClearSight care poate fi transformată în una digitală la apăsarea unui buton (poziţia camerei responsabile de asta face ca montanţii posteriori și orice obiecte din interiorul vehiculului să fie invizibile, oferind în același timp o vedere orizontală de 50 de grade și un câmp vizual vertical de 9.8 grade pentru a elimina unghiurile moarte; mai oferă o claritate superioară în condiții de lumină scăzută și are un strat hidrofob pentru a menține performanța în condiții umede și noroioase); cu ClearSight Ground View ce permite vizualizarea drumului ascuns de capotă prin intermediul monitorului central; cu Remote Park Assist care permite parcarea maşinii în spaţii restrânse, din afara sa, folosind aplicaţia mobilă; etc.
  • Remote Park Assist mărește posibilitățile Park Assist, care poate parca automat noul Range Rover în și din spații perpendiculare și paralele. Mai intuitiv ca niciodată, sistemul folosește 12 senzori ultrasonici și cele patru camere surround pentru a localiza spațiile potrivite în fundal și la viteze de până la 30 km/h. Constatările sale sunt afișate pe ecranul tactil central pentru ca șoferul să facă selecția dorită.
  • Monitorul de coliziune spate cu asistent pentru protecția ocupanților se bazează pe suita existentă de caracteristici de siguranță, utilizând radarele din colțurile frontale şi posterioare pentru a detecta riscurile de coliziune la o distanță de 70 de metri de vehicul și pentru a avertiza ocupanții, înainte de a pregăti vehiculul pentru a ajuta la atenuarea oricărei coliziuni. Dacă senzorii detectează amenințarea unei coliziuni în 1.4 secunde, sistemul include semnalizatoarele de avarie. Dacă se detectează o coliziune cu 1.2 secunde înainte, vehiculul se aliniază pentru un impact prin închiderea geamurilor, tensionarea centurilor de siguranță, deplasarea tetierelor și reglarea înclinației scaunelor!
  • Un Driver Assist Pack include cruise control adaptiv cu asistent de direcție, răspuns la starea șoferului, asistent pentru unghiul mort și monitor de trafic spate, toate standard. Driver Condition Response poate opri maşina dacă șoferul nu reușește să răspundă la o serie de solicitări audio-vizuale.
  • Activity Key 2.0 este o opţiune confortabilă disponibilă pe lângă cheia-breloc standard. Dispozitivul rezistent la apă (4 atmosfere) și rezistent la șocuri, care se îmbracă pe încheietura mâinii, încorporează un ceas LCD și permite clienților să deblocheze orice ușă, să blocheze maşina sau să pornească vehiculul folosind un buton de pe ecranul ceasului sau funcționalitatea sa de intrare fără cheie, toate acestea în timp ce cheia principală poate fi lăsată acasă – o premieră pentru Range Rover!

Capabilitate

Noul Range Rover
Ampatament standard
Noul Range Rover
Ampatament lung
Lungime5.052 mm5.252 mm
Lăţime (cu oglinzi)2.209 mm 2.209 mm
Înălţime1.870 mm 1.870 mm
Amptament2.997 mm3.197 mm
Rază de întoarcere10.95 m11.54 m
Garda la sol maximă295 mm294 mm
Articulare maximă510 mm510 mm
Unghi de atac34.7 grade 34.7 grade
Unghi de rampă27.7 grade25.2 grade
Unghi de degajare29 de grade29 de grade
Adâncime vad de apă
posibil de parcurs
900 mm900 mm
Înclinare maximă45 de grade45 de grade
Capacitate maximă de remorcare3.500 kg (3.720 kg NAS)3.500 kg (3.720 kg NAS)
Sarcină maximă acoperiş100 kg100 kg
  • Fiecare Range Rover vine acum standard cu roţi spate directoare ce pot întoarce cu până la 7.3 grade. Acest lucru oferă noului model o rază de întoarcere mică, cea mai mică printre price produs Land Rover, similar unui hatchback mic. La peste 50 de km/h cele din spate întorc în aceeaşi direcţie cu cele frontale.
  • Dynamic Response Pro vine în premieră pe noul Range Rover – este un sistem electronic avansat de control activ al ruliului, de 48 de volți, care acționează mai rapid și mai eficient decât sistemele hidraulice și are o capacitate de cuplu de 1.400 Nm, lider în industrie (900 Nm disponibili în 200 de milisecunde).
  • Această tehnologie avansată gestionează ruliul caroseriei de la accelerația laterală prin optimizarea continuă a forțelor de amortizare de pe barele anti ruliu din față și din spate și a fost proiectată de Land Rover pentru a funcționa în armonie cu alte sisteme de șasiu. În modul Dynamic, ruliul caroseriei este redus și mai mult pentru răspunsuri mai clare și agilitate sporită, în timp ce barele anti ruliu se pot desprinde în scenarii off-road pentru a maximiza cursa roților și pentru a îmbunătăți confortul la rulare. Servomotoarele sistemului ajută chiar și roțile să urmărească terenul, îmbunătățind tracțiunea pe suprafețe ondulate.
  • După cum am notat anterior, suspensia pneumatică electronică inteligentă cu dinamică adaptivă și amortizare cu supape duble izolează cabina de imperfecțiunile suprafeței de drum mai eficient ca niciodată și combină arcuri de aer cu volume mari cu amortizoare monotub cu două supape marca Bilstein (pot reacționa în 12 milisecunde și pot oferi o lățime de bandă de funcționare cu 63% mai mare decât înainte) – toate gestionate de software-ul de control Adaptive Dynamics de a doua generaţie, care face toate operaţiunile de 500 de ori pe secundă.
  • Suspensia pneumatică oferă, de asemenea, o înălțime variabilă de rulare cu patru etape de gardă la sol. Înălțimea de acces automată permite clienților să intre și să iasă elegant din vehicul prin coborârea vehiculului cu 50 mm, în timp ce Active Speed Lowering scade garda la sol cu 16 mm atunci când se rulează cu peste 105 km/h pentru o eficiență sporită. În situații off-road, corpul poate fi ridicat cu 75 mm și, dacă mai este necesar, cu alţi 60 de mm.
  • Transmisia inteligentă cu tracțiune integrală (iAWD) este controlată de sistemul Intelligent Driveline Dynamics (IDD) de la Land Rover, care monitorizează nivelurile de aderență și acţiunile șoferului de 100 de ori pe secundă pentru a distribui predictiv cuplul între punțile față și spate și pe puntea spate, pentru o tracțiune optimă pe șosea și off-road.
  • Tracțiunea integrală este întotdeauna conectată în off-road, de la momentul demarării din loc, pe vreme rece (sub trei grade Celsius) și la viteze de peste 160 km/h. Cutia de viteze este una automată în opt trepte cu schimbări fără smucituri şi un demultiplicator cu două trepte.
  • Important! Sistemul inteligent iAWD optimizează eficiența prin deconectarea punţii faţă la viteze de peste 35 km/h și până la 160 km/h, ceea ce reduce pierderile de rezistență cu 30% și contribuie la reducerea emisiilor de CO2 de până la 4 g/km.
  • Tehnologia cuplului la cerere sporește dinamica de manevrabilitate și reduce atât pierderile de greutate, cât și pierderile de rezistență în comparație cu un sistem AWD tradițional, dar oferă tracțiune integrală ori de câte ori este necesar. Sistemul monitorizează constant datele vehiculului pentru a acționa preventiv, astfel încât tracțiunea să fie întotdeauna menținută, iar noul Range Rover are capacitatea suplimentară de a distribui cuplul pe punțile față sau spate pentru dinamica instinctivă a condusului și capacitatea de a inspira încredere în orice moment.
  • Modelul mai dispune standard de un diferențial spate cu blocare activă pentru a optimiza tracțiunea de pe puntea spate în timpul virajelor de mare viteză, pe suprafețe alunecoase și în timpul articulării roților în off-road. Acesta oferă o capacitate sporită și încredere a șoferului și este controlat de sistemul IDD. Împreună, sistemul IDD cu Torque Vectoring by Braking oferă cuplul maxim disponibil roții din spate cu cea mai mare tracțiune.
  • Vectorizarea cuplului prin frânare (TVBB) sporeşte agilitatea, aderența și stabilitatea în viraje prin monitorizarea constantă a echilibrului și distribuției cuplului. Sistemul controlează subvirarea și supravirarea prin aplicarea frânării controlate pe roata spate interioară sau exterioară, diferențialul electronic activ fiind capabil, de asemenea, să blocheze puntea spate și să creeze o împărțire a cuplului de 50/50 pe fiecare roată din spate.
  • Diferențialul spate cu blocare activă permite, de asemenea, capacități sporite de off-road. Cu diferențialul activ electronic care acționează ca un diferențial deschis, acesta funcționează cu sistemul Torque Vectoring by Braking prin frânarea roții care are cea mai mică aderență sau se rotește liber și transferând automat cuplul la roata cu cea mai mare aderență pentru a permite progresul continuu.
  • Evident că are şi sistemul Terrain Response 2, introdus pentru prima dată pe Defender. Include modurile Comfort (general driving), Dynamic, Eco, Grass/Gravel/Snow, Mud & Ruts, Sand, Rock Crawl și Wade, în timp ce modul Auto detectează, selectează și implementează cea mai potrivită setare pentru teren în orice moment. În patru profiluri custom pot fi stocate setări făcute individual.
  • Modul Wade blochează linia de transmisie, setează garda la sol maximă și închide toate gurile de aerisire ale cabinei, pentru a permite noului Range Rover să plonjeze prin 0.9 metri de apă. De asemenea, activează ecranul Wade Sensing de pe sistemul Pivi Pro, permițând șoferilor să vadă adâncimea apei din jur pentru a oferi încredere supremă.
  • Pentru alte situaţii mai sunt disponibile: All-Terrain Progress Control, Hill Descent Control, Advanced Tow Assist, Hitch Assist, Trailer Stability Control şi cârlig de remorcare acţionat electronic.

Motoare şi frâne, într-un final!

  • Noua platformă permite electrificarea parţială sau completă a maşinii!
  • Cutia de viteze este fără alternativă una automată ZF cu opt trepte.
  • Noul Range Rover dispune în premieră de sistem de frânare cu tehnologie brake-by-wire care oferă răspunsuri mai rapide și mai silențioase decât sistemele convenționale, îmbunătățind siguranța și experiența de conducere. Un piston controlat de un actuator, acționat de pedala de frână, aplică efortul de frânare, oferind o comandă mai fină a frânării.
  • Atunci când sunt declanșate sistemele de control ale tracțiunii și frânarea autonomă de urgență, noile mecanisme de frânare pot bloca o roată în termen de 150 de milisecunde – față de 300 de milisecunde cu o configurație convențională. În utilizarea de zi cu zi, Hill Launch Assist cu Enhanced Hill Hold împiedică noul Range Rover să se rostogolească pe pante abrupte.
  • Noul SUV de lux este primul vehicul din lume care combină această tehnologie de frânare de ultimă generație cu Active Brake Cooling. Conductele de răcire activă a frânelor optimizează aerodinamica prin deschidere numai atunci când este necesară o răcire suplimentară – îmbunătățind performanța aerodinamică cu șase procente – în timp ce discurile de frână ușoare contribuie atât la reducerea emisiilor pe durata ciclului de viață (cu până la 80 kg a echivalentului de CO2), cât și la dinamica condusului prin minimizarea masei nesuspendate.

Vânzările noului Range Rover vor demara în scurt timp după precomenzile ce pot fi deja acceptate, iar livrările vor începe din 2022. Variante full electrică va fi disponibilă pe piaţă în 2024!

Vezi neapărat şi:

Evenimentul de prezentare în reluare:

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/