(foto) Imaginea zilei: Asfaltul a intrat în Butuceni

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Cine ar fi crezut că se va întâmpla asta vreodată? În celebra localitate Butuceni din raionul Orhei, din inima complexului istoric-cultural „Orheiul Vechi”, una care s-a transformat de-a lungul anilor într-o carte de vizită a Republicii Moldova, a intrat asfaltul.

Deși s-ar fi părut că drumul central al satului va fi lăsat pentru totdeauna în original, se pare că localnicii s-au cam săturat ca și în prag de 2024 să meargă mereu prin noroi. Cel mai probabil decizia de asfaltare s-a luat în urma unei cereri colective din partea sătenilor, căci de altfel nu s-ar fi stricat peisajul mioritic cu tehnologiile moderne pentru că așa, pur și simplu, autoritățile și-au dorit să mai cheltuie niște bani.

Spre atenția conducătorilor auto sunt și o serie de indicatoare noi, inclusiv de limită de viteză.

Am găsit că bugetul pentru asfaltarea drumului G73 care trece prin localitate a fost prevăzut în Hotărârea Guvernului din 8.11.2023 privind modificarea Programului privind repartizarea mijloacelor fondului rutier pentru drumurile publice naționale pe anul 2023.

Tronsonul reparat se află între kilometrul 4.30 și 7.85, deci vor fi asfaltați doar 3.55 kilometri. Bugetul alocat este de 18.691.000 de lei.

Cmentariile sunt închise