Ram TRX a predat coroana. Ford F-150 Raptor R facelift este cel mai puternic pickup cu motor termic

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În septembrie, Ford a trecut familia de modele F-150 printr-un facelift, inclusiv F-150 Raptor, însă până acum s-a păstrat o intrigă privind specificațiile modelului extrem Raptor R, pentru care s-au promis cifre record în clasă. Și iată că acum le aflăm.

Specialiștii Ford Performance au adăugat 20 de cai putere la deja impresionanții 710 produși de un V8 Supercharged de 5.2 litri. Drept urmare, Ford F-150 Raptor R facelift are să ofere acum 730 CP și un cuplu neschimbat de 868 Nm, depășind performanțele lui Ram TRX cu HEMI V8 de 6.2 litri (712 CP/881 Nm), scos recent din producție.

Creșterea puterii a fost posibilă datorită unei admisii mai libere și a noului firmware a unității de control electronic a motorului, deși trebuie de spus lucrurilor pe nume, că acest V8 a fost împrumutat inițial de la ultimul Ford Mustang Shelby GT500 (771 CP/847 Nm). Respectiv, F-150 Raptor R mai are o rezervă de putere în mânecă, în caz că alt model rival s-ar putea prezenta cu peste 730 de cai.🙂

Pe lângă puterea sporită, pe Raptor R sunt valabile contra plată amortizoare Fox Dual Live Valve mai avansate, cu două supape separate pentru recul și compresie în loc de unul, reglabile continuu. Dacă se optează pentru acestea, drept bonus vine un set de anvelope de teren cu un diametru exterior de 37 de inchi. 

Printre altele se poate instala o altă bară de protecție frontală cu protecție integrată a motorului, un panou suplimentar cu LED-uri pe acoperiș, etc. Prețul de start fără taxe este de 109.990 de dolari.

Cmentariile sunt închise