(video) Detroit 2023: Premieră – Noul Ford F-150 facelift

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Noua generaţie Ford F-150 a fost introdusă în vara lui 2020, iar acum, pentru gama anului 2024, este gata un facelift pentru toate modelele din familie. F-Series este o afacere atât de mare pentru Ford, încât veniturile le depășesc pe cele ale multor altor companii mari.

Caracteristici cheie:

  • Are bare de protecţie modificate, grile de radiator modificate, faruri şi stopuri modificate.
    • Grila clasică și designul frontal prezentate în modelele premium F-150, cum ar fi Lariat și Platinum, au fost special reproiectate cu materiale şi culori noi pentru un aspect sofisticat, modern, fiind în același timp recunoscut instantaneu ca vehicul Ford din Seria F. 
    • F-150 are acum pachete cu aspect mai distinct concepute pentru a satisface nevoile și cazul de utilizare ale fiecărui client. Pachetul Black Appearance, una dintre cele mai populare alegeri, este acum oferit începând cu STX până la Lariat. Seria Platinum va avea accente interioare și exterioare întunecate din fabrică.
    • Farurile standard sunt LED. Modelele Lariat până la Platinum dispun de iluminare specifică C-Clamp DRL. Pe vehiculele de serie inferioară se va găsi un indicator orizontal de culoare galbenă și iluminare specifică.
    • Există şi noi opţiuni de jante, care pot fi negre sau lucioase cromate, la alegere.
    • Echiparea Platinum Plus, nouă pentru 2024, care înlocuiește Limited în calitate de cea mai premium opțiune de vehicul, oferă și mai mult lux pentru că include o temă interioară exclusivă Smoked Truffle cu accente Bronzed Copper.
    • Fiecare material din Ford F-150 este ținut la cele mai înalte standarde de calitate. Materialul de pe scaune, de exemplu, este proiectat special pentru a satisface cazurile de utilizare de mare intensitate. De asemenea, noua selecție de materiale decorative a fost aleasă special pentru durabilitatea și rezistența la zgârieturi.
  • Ford F-150 este cel mai bine vândut pickup complet hibrid. Vânzările au crescut cu 28.1% în prima jumătate a anului 2023. În prezent, 10% din toate modelele F-150 vândute sunt hibride şi pentru 2024 se intenţionează dublarea cifrelor.
    • În acest sens, preţul de start recomandat pentru motorizarea PowerBoost® Hybrid V6 twin-turbo de 3.5 litri, disponibilă pe modelele XLT până la Platinum Plus, se va potrivi acum cu cel recomandat pentru motorizarea EcoBoost® V6 twin-turbo de 3.5 litri (406 CP/678 Nm).
    • Paritatea costurilor înseamnă că clienții nu vor mai trebui să se lupte cu plata unui preț premium doar pentru a beneficia de beneficiile unui grup motopropulsor hibrid, care va oferi o putere maximă de 436 CP şi 773 Nm, cea mai mare pe orice vehicul din seria F în afara Raptor și Raptor R.
    • În plus, modelul hibrid vine standard cu sistemul Pro Power Onboard de 2.4 kW (cu opțiunea de a face upgrade la 7.2 kW). Modelele cu motoare non-hibride pot avea un sistem similar de 2.0 kW.
      • Cu opţiunea de top de 7.2 kW se pot face lucrări de sudare, de exemplu, timp de 32 de ore consecutiv, iar cu cea de 2.4 kW şi un rezervor plin de benzină energie electrică este valabilă timp de până la 85 de ore!
      • O interfață digitală actualizată va ajuta clienții să urmărească mai bine puterea disponibilă, fie prin ecranul SYNC 4, fie prin aplicația FordPass.
    • Din gamă a fost eliminat un V6 natural aspirat de 3.3 litri pe benzină, care era anterior propus standard, dar şi un V6 turbodiesel de 3.0 litri.
      • Motorul de bază este un EcoBoost V6 twin-turbo de 2.7 litri pe benzină (330 CP/542 Nm). Alternativ, în funcţie de echipare, este valabil un V8 natural aspirat de 5.0 litri (406 CP/556 Nm). Nu ştim deocamdată dacă s-a schimbat cumva puterea lor în cadrul acestui facelift.
      • Toate sunt cuplate la transmisia automată cu 10 rapoarte.
  • În continuare, fundația pentru F-150 este un cadru complet din oțel de înaltă rezistență, cu un corp din aliaj de aluminiu de înaltă rezistență, de calitate militară, care permite clienților cea mai bună sarcină utilă disponibilă din clasă (1.114 kg) și capacitate maximă de remorcare (6.123 kg).
    • Este valabil în format Body on frame, Regular Cab, SuperCab şi SuperCrew şi cu trei configuraţii ale benei (1.495-2.191 litri), astfel că lungimea totală a maşinii poate varia între 5.31 şi 6.36 metri.
    • Este valabil în versiunile/echipările XL, STX, XLT, LARIAT, King Ranch, Platinum şi Tremor.
  • În habitaclu, sistemul multimedia SYNC 4 va rula pe un monitor LCD tactil de 12 inchi, standard. Unul de mărime similară este valabil standard în spatele volanului. Versiunile scumpe au acum o vizor combinat pentru aceste ecrane, deși acest lucru nu afectează aspectul general al planşei de bord. Pentru prima dată montat pe F-150 este un head-up display color opţional. Atât pe el, cât și pe panoul de bord sunt incluse vizualizări personalizate pentru modurile Ford BlueCruise, remorcare/transportare și off-road.   
    • F-150 2024 va fi primul vehicul disponibil în America de Nord cu Ford Stolen Vehicle Services – un serviciu conectat care poate ajuta la localizarea și recuperarea vehiculului furat al proprietarului Ford dacă un client optează pentru activarea acestuia. Ford SVS asigură securitatea vehiculului alertând clientul dacă cineva a obținut acces neautorizat la vehicul, cum ar fi orice încercare de a accesa, tracta sau manipula maşina.
    • Ford va continua să îmbunătățească experiența de proprietate cu upgrade-uri și funcții noi oferite prin viitoarele actualizări de software over-the-air. Clienții își pot folosi, de asemenea, sistemul digital SYNC 4 pentru a trimite feedback vocal despre funcționalitatea sau upgrade-urile pentru F-150.
    • Multe dintre aceste funcții digitale de creștere a productivității sunt posibile datorită unui modem 5G LTE exclusiv în clasă, care permite o cartografiere mai rapidă, oferă hotspot Wi-Fi și actualizări de software Ford Power-Up dacă un client își setează setarea pentru actualizările automate de software la „ON”.
      • Această conectivitate permite un transfer mai rapid al datelor din vehicul către FordPass® și Ford Pro™ Telematics, o platformă bazată pe cloud care utilizează datele despre vehicule pentru a oferi managerilor de flote acces la informații valoroase pentru a ajuta la accelerarea productivității și a timpului de funcționare a flotei.
  • Pentru modelul din gama anului 2024, clienții pot alege să acceseze mai ușor bena după ce Ford a lărgit decupajul treptei și a mărit adâncimea barei de protecție pentru a crea cea mai bună experiență a hayonului de până acum – Pro Access Tailgate – deşi clienții pot alege să rămână cu un hayon clasic.  
    • F-150 cu Pro Access Tailgate opţional este singurul pickup din clasă care oferă o uşă în hayon care poate fi deschisă complet până la 100 de grade, cu blocări la 37 şi 70 de grade pentru a nu lovi remorca.
    • O treaptă opţională pentru bara de protecție spate, cu lățime și adâncime adăugată pentru hayonul Pro Access, este de asemenea inclusă în unele configurații ale acestui nou design pentru o bază sigură și solidă la intrarea în benă.
    • Utilizatorii pot deschide designul simplu cu o singură ușă cu o singură mână sau pot deschide (sau închide) întreg hayonul folosind butonul de pe cheie.
    • Într-un perete al benei se oferă standard un Bed Storage Box (un al doilea în alt perete în caz că nu se alege Pro Power Onboard). Este o nişă care se încuie pentru depozitarea mai multor instrumente sau obiecte care nu se doresc păstrate la vedere.
  • Noul model este cel mai conectat și cel mai inteligent F-150 proiectat până în prezent. Începe cu 10 funcții standard de asistență a șoferului, inclusiv cele mai recente versiuni de asistență pre-coliziune cu frânare automată de urgență, sistem de menținere a benzii de circulație și sistem de monitorizare a unghiului mort cu alertă de trafic transversal.
    • Modelul din gama anului 2024 va ajuta clienții să-și sporească productivitatea într-o varietate de moduri, cu funcții avansate de asistență pentru șofer, cum ar fi Pro Trailer Backup Assist™ (permite camerei să urmărească poziția remorcii în timp ce șoferul se deplasează în marşarier și ghidează remorca) și Pro Trailer Hitch Assist™ (utilizează camera din spate și radarele de colț pentru a alinia cârligul cu dispozitivul de cuplare a remorcii, controlând simultan viteza maşinii, direcția și frânarea pentru a opri exact la locul potrivit, totul prin atingerea unui buton).
    • Clienții au acces la mai multe tehnologii disponibile de asistență pentru șofer pentru toate modelele F-150 și nivelurile de echipare, inclusiv funcții solicitate precum Ford BlueCruise și o cameră de 360 ​​de grade.
      • Acum, clienții pot accesa conducerea pe autostradă fără mâini în orice moment în timpul călătoriei – la achiziționarea vehiculului sau după ce l-au experimentat în timpul unei încercări gratuite de 90 de zile și apoi aleg să activeze fie anual, fie lunar.
      • Pe F-150 facelift s-a pus Ford BlueCruise în versiunea 1.2, care permite noi capabilități precum Asistența la schimbarea benzii – care poate efectua o schimbare a benzii fără mâini la atingerea semnalizatorului de direcție – și Repoziționarea în centrul benzii prin îndepărtarea de vehiculele de pe benzile adiacente.
    • Avertismentul de ieșire din cabină opţional este conceput pentru a atenţiona pasagerii care ies din vehicul cu privire la pericole care se apropie.
    • În continuare este valabil ingeniosul sistem Smart Hitch, exclusiv în clasă, care măsoară greutatea limbii pentru a ajuta clienții să o ridice corect și să reducă posibilitatea de balansare a remorcii la remorcare. Iar atunci când este combinat cu Onboard Scales, ajută la estimarea greutății aproximative a sarcinii utile în timp real. Greutatea poate fi vizualizată prin intermediul ecranului tactil central sau al afișajului vizual LED din stopuri.

Clienții vor putea configura mai uşor un F-150 datorită unei experiențe simplificate de comandă. Ford a redus complexitatea comenzilor cu 90% față de modelul din anul 2023. Această simplificare înseamnă că unele caracteristici populare – cum ar fi rezervorul de combustibil cu autonomie extinsă și cârligul de remorcare de clasă IV – sunt acum standard. Opțiunile populare cum ar fi acoperișul panoramic, scaunele Max Recline, upgrade-urile punților și oglinzile de remorcare speciale pot fi comandate în continuare aparte, în afara pachetelor de opţiuni.

Preţul de start al noului F-150 facelift în SUA este de 36.750 de dolari fără taxe. Cel mai bogat F-150 Platinum cu o cabină cu două rânduri, jante de 20 inchi, interior tapiţat cu piele, scaune ventilate, sistem audio Bang & Olufsen și alte echipamente va costa cel puțin 73.425 dolari.

În vânzare va fi disponibil de la începutul lui 2024. Premiera publică a modelului are loc în cadrul Salonului Auto de la Detroit, cunoscut şi drept NAIAS, care a fost mutat de la începutul anului în septembrie (13-24 septembrie).

Evenimentul de prezentare în reluare:

Specificaţii preliminare:

[embeddoc url=”https://autoblog.md/wp-content/uploads/2023/09/2024-Ford-F-150-Tech-Specs.pdf”]

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise