Veste proastă de ultimă oră! SsangYong şi-a anunţat falimentul

SsangYong Motor Co., filiala sud-coreeană a grupului auto Mahindra & Mahindra Ltd., şi-a anunţat falimentul după ce nu a reușit să ramburseze împrumuturi luate de la creditori printre care se numără JPMorgan Chase, Bank of America și BNP Paribas.

SsangYong a depus luni o cerere pentru începerea procedurii de reabilitare la Curtea de Faliment din Seul în temeiul Legii locale privind reabilitarea și falimentul debitorilor, a declarat producătorul auto într-un document trimis către Bursa de Valori din Coreea de Sud, notează bloombergquint.com

Până în prezent, datoria sa față de cele trei bănci majore a ajuns la 165 miliarde de woni (circa 150 de milioane de dolari), pe care compania nu este în măsură să-i întoarcă.

Criza în care s-a pomenit legendarul constructor auto din peninsulă a început încă de acum trei ani, din momentul în care au început a fi înregistrate pierderi semnificative, cota de pe piețele de export scăzând la minim.

În prezent este singurul producător auto coreean, care pe piața internă demonstrează nu creşteri, ci scăderi a vânzărilor. De exemplu, în cele unsprezece luni ale acestui an s-au comercializat aproape 80.000 de automobile (-18%).

Aproape 75% din acțiunile SsangYong sunt în proprietatea grupul auto indian Mahindra & Mahindra Ltd., care a salvat producătorul coreean de la colaps în 2011, dar acum însăși se confruntă cu dificultăți. În această vară a anunțat un program de reducere a costurilor care implică lichidarea proiectelor care aduc pierderi.

Înainte de pandemie, Mahindra plănuia să investească aproximativ 412 milioane de dolari în dezvoltarea companiei coreene, dar în criză aceste planuri au fost abandonate. În iunie, indienii au spus că sunt dispuși să-și reducă cota în SsangYong sau chiar să o vândă complet. De atunci un cumpărător interesat încă nu a fost găsit.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/