(video) Motoarele noului Range Rover: Oferta cuprinde două unităţi plug-in hybrid şi un V8 marca BMW

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Performanța fără efort și rafinamentul fără egal pe orice teren și în toate condițiile au fost pietrele de temelie ale experienței de conducere Range Rover de peste cinci decenii. Noua generaţie a SUV-ului flagship menține această combinație convingătoare cu o gamă cuprinzătoare de sisteme de propulsie avansate care aduc noi niveluri de eficiență și capacitate.

Electrificarea oferă impresia supremă de rafinament și lux, oferind o putere mare disponibilă instantaneu. Cu vârful de lance al strategiei Reimagine a Land Rover, un Range Rover pur electric se va alătura familiei în 2024, oferind pentru prima dată un condus permanent cu emisii zero.

Noul Range Rover oferă performanțe electrificate, cu noile sisteme de propulsie plug-in hybrid (PHEV) cu autonomie extinsă și cea mai recentă tehnologie mild-hybrid (MHEV), în timp ce un nou flagship pe benzină – P530 twin turbo V8 – oferă rafinament și performanță de marcă.

Oferta completă:

  • P440e – benzinar (un turbocompresor + un supercharger electric) de 3.0 litri cu șase cilindri, PHEV, 440 CP şi 620 Nm (1.500-5.000 rpm)
  • P510e – benzinar (un turbocompresor + un supercharger electric) de 3.0 litri cu șase cilindri, PHEV, 510 CP şi 700 Nm (1.500-5.000 rpm)
  • P360 – benzinar (un turbocompresor + un supercharger electric) de 3.0 litri cu șase cilindri, MHEV, 360 CP şi 500 Nm (1.750-5.000 rpm)
  • P400 – benzinar (un turbocompresor + un supercharger electric) de 3.0 litri cu șase cilindri, MHEV, 400 CP şi 550 Nm (2.000-5.000 rpm)
  • P530 – V8 twin-turbo pe benzină de 4.4 litri, 530 CP şi 750 Nm (1.800-4.600 rpm)
  • D250 – twin-turbo diesel de 3.0 litri cu șase cilindri, MHEV, 249 CP şi 600 Nm (1.250-2.250 rpm)
  • D300 – twin-turbo diesel de 3.0 litri cu șase cilindri, MHEV, 300 CP şi 650 Nm (1.500-2.500 rpm)
  • D350 – twin-turbo diesel de 3.0 litri cu șase cilindri, MHEV, 350 CP şi 700 Nm (1.500-3.000 rpm)

Cel mai dinamic model este evident cel cu V8. Maşina cu ampatament scurt poate face 0-100 km/h în 4.6 secunde şi rula cu maxim 250 de km/h! Iar pe unele pieţe unde nu e valabil standardul Euro 6d Final, propulsoarele diesel vor fi accesibile fără suport mild hybrid!

În documentul ataşat puteţi vedea caracteristicile tehnice şi dinamice în detalii, totodată care motoare cu ce versiune de ampatament se pot combina!

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Caracteristici ale noii motorizări P510e:

  • Noile propulsoare PHEV cu autonomie extinsă combină rafinamentul inerent al motorului pe benzină Ingenium de 3.0 litri cu șase cilindri cu o baterie litiu-ion de 38.2 kWh și un motor electric de 105 kW (143 CP). Această combinație oferă o autonomie WLTP de până la 100 km și emisii totale de CO2 mai mici de 30 g/km.
  • Puternicul P510e combină un motor Ingenium de 400 CP cu cu agregatul electric de 105 kW pentru o putere maximă combinată de 510 CP și 700 Nm. O astfel de maşină este capabilă să facă 0-100 km/h în 5.6 secunde.
  • În modul electric, modelele plug-in hybrid se pot mişca cu o viteză de până la 140 km/h. Astfel, clienții vor putea finaliza 75% din călătoriile lor zilnice în modul EV, fără a fi nevoie să facă alte cheltuieli pentru carburanţi. În combinaţie cu autonomia electrică, cea totală asigurată şi de rezervorul cu benzină poate ajunge până la 650 de km.
  • Noul Range Rover este unul dintre puținele modele PHEV care oferă capacitate de încărcare rapidă de 50 kW. Se poate încărca până la 80% în mai puțin de o oră! Pentru un plus de confort, încărcarea bateriei la domiciliu folosind un wallbox de 7.2 kW AC va permite clienților să obțină o încărcare completă în cinci ore. Regenerarea energiei la frânare contribuie de asemenea la încărcarea bateriei din mers.

Clienții pot alege cum să utilizeze energia selectând unul dintre cele trei moduri de conducere:

  • MODUL HIBRID – modul de conducere implicit utilizează optimizarea predictivă a energiei pentru a optimiza fără probleme eficiența pentru fiecare călătorie. Tehnologia de geo-împrejmuire utilizează date de navigație și localizare prin eHorizon pentru a păstra și a prioritiza automat modul EV – de exemplu, în cazul în care rutele includ drumuri într-o zonă cu emisii scăzute – în timp ce sistemul va păstra în mod inteligent o capacitate suficientă a bateriei pentru a acorda prioritate modului EV pentru ultimii 6 km de călătorii în zonele urbane, asigurând o sosire fără probleme.
  • EV MODE – utilizează energie pur electrică pentru conducerea silențioasă cu emisii zero prin ţevile de eșapament.
  • SAVE MODE – păstrează nivelul de încărcare a bateriei care urmează să fie implementat într-un moment ulterior al călătoriei. Clienții pot alege starea exactă de încărcare pe care doresc să o păstreze folosind ecranul tactil Pivi Pro.
  • Bateria este amplasată sub podeaua cabinei, în interiorul ampatamentului vehiculului, pentru o dinamică sporită a condusului, un centru de greutate scăzut și un spațiu pentru bagaje fără compromisuri. Modelele plug-in hybrid sunt chiar capabile să găzduiască o roată de rezervă de dimensiuni complete, dacă se dorește!
  • Carcasa bateriei a fost proiectată folosind oțel Boron de înaltă rezistență pentru a rezista condițiilor extreme 4×4, astfel încât noul Range Rover are cea mai rigidă și mai puternică structură a caroseriei dintre oricare alt Land Rover. Scutul bateriei este chiar capabil să susțină greutatea vehiculului echilibrată pe o singură punte!
  • Noul P510e va fi disponibil doar în combinaţie cu ampatament scurt și oferă o capacitate de remorcare de până la 2.500 kg.
  • Noul Range Rover PHEV este întotdeauna online și întotdeauna conectat, astfel încât proprietarii pot urmări starea de încărcare a vehiculului folosind aplicația Land Rover Remote. Clienții pot, de asemenea, să utilizeze sistemul suplimentar de încălzire și aer condiționat pentru a precondiționa cabina mai eficient ca niciodată.
  • Funcția de precondiționare de la distanță poate fi activată în timpul încărcării – fără a afecta nivelul bateriei – sau prin utilizarea puterii reziduale din baterie. Acest lucru asigură clienților din zonele cu climă rece sau caldă că vor fi întâmpinați de o cabină perfect dezghețată sau cu aer condiționat înainte de fiecare călătorie. Sunt disponibile şi mai multe moduri de încărcare programată: imediată, numai în orele low-cost şi inteligent (asigură încărcarea cât mai eficientă a vehiculului, împreună cu funcția de precondiționare a cabinei, la cel mai rentabil timp disponibil, în funcție de ora de plecare planificată stabilită de clienți).
  • Maşinile plug-in hybrid sunt livrate cu un cablu de încărcare Mode 3, adecvat pentru încărcarea AC sau DC. Portul de încărcare este situat pe partea stângă spate a vehiculului.
  • Nu dezvăluie asta direct, dar Land Rover a ales să cumpere un motor V8 decât să dezvolte unul nou. Şi din punct de vedere economic soluţia fiind mai rentabilă. Este vorba despre popularul BMW N63 twin-turbo, instalat de exemplu pe coupeul BMW M850i. Acesta conţine două turbo compresoare twin-scroll paralele în V, câte unul pentru fiecare banc de cilindri, pentru a minimiza turbo lagul și a optimiza eficiența.
  • Acest V8 a fost ales special şi ulterior calibrat pentru a se potrivi cerințelor celui mai luxos și capabil SUV din lume. Un motiv este că dispune de un carter special conceput, care îi permite să fie alimentat în permanenţă cu ulei, chiar dacă sunt abordate pante sau rampe cu o înclinare extremă de 45 de grade.
  • În plus, un design personalizat al prizei prin care motorul consumă aer îi permite să funcţioneze fără probleme în cazurile în care este nevoie de trecut un vad de apă cu o adâncime de 900 mm. De asemenea, un demaror puternic şi funcţia de încălzire a carterului dau asigurări că va porni eficient şi repede pe timp rece.
  • Turbosuflantele twin-scroll sunt dotate cu rulmenți ceramici, care contribuie la răspunsuri imediate, în timp ce un răcitor de apă reduce temperatura aerului de admisie mai eficient decât un intercooler standard pe bază de aer, sporind atât eficiența, cât și puterea maximă. Iar tehnologia Valvetronic oferă un control precis asupra procesului de ardere pe întreaga plajă de turații, în timp ce garniturile tradiționale de cilindri din oțel sunt înlocuite cu tehnologia de pulverizare a alezajului, care reduce greutatea și frecarea și sporește eficiența termică.
  • O pereche de motoare pe benzină combină rafinamentul, performanța și eficiența, folosind tehnologiile inovatoare comune în întreaga familie Ingenium. Acestea dispun de tehnologia MHEV, un turbocompresor convențional twin-scroll și un compresor electric avansat de 48V, un demaror-generator integrat cu curea în locul alternatorului pentru a ajuta motorul și o baterie litiu-ion de 48V pentru a stoca energia captată pe măsură ce vehiculul încetinește.
  • Toate dieselurile cu șase cilindri dispun la fel de tehnologie MHEV de 48V de ultimă generație pentru a recolta energia pierdută în urma decelerației și frânării pentru a spori eficiența consumului de combustibil. Un demaror-generator integrat cu curea asigură o funcționare mai receptivă și mai rafinată a sistemului de oprire-pornire și oferă asistență suplimentară motorului la accelerare. Împreună, acest lucru asigură o creștere de până la 5% a eficienței în comparație cu sistemele convenționale Stop-Start.
  • În combinație cu sistemul MHEV, noile dieseluri cu șase cilindri au, de asemenea, o construcție ușoară din aluminiu și o pereche de turbocompresoare aranjate secvențial. Acest lucru maximizează căldura livrată catalizatorului și reduce timpul necesar pentru încălzire, optimizând eficiența. Pistoanele din oțel cu frecare redusă de ultimă generație și injecția piezo de 2.500 bar contribuie, de asemenea, la o eficiență sporită, în timp ce tehnologia turbo cu duză variabilă asigură că 90% din cuplul maxim este livrat în puțin peste o secundă la 2.000 rpm.
  • Toate propulsoarele sunt cuplate la cutii automate ZF cu opt trepte, care include şi un demultiplicator cu două trepte, care oferă un set de rapoarte low-range, esențiale pentru tractare sau conducere în off-road cu viteză foarte redusă atunci când este necesar mai mult control.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/