(video) FOS 2021 s-a încheiat! Rezumatul festivalului și top cele mai tari momente

Mașinile sunt acoperite, transportoarele încărcate și poveștile au fost scrise. Festivalul de Viteză de la Goodwood (FOS 2021), s-a încheiat în seara zilei de ieri după patru zile de show cu sute de mașini. Deși a fost organizat sub supravegherea autorităților și cu mai multe restricții active, evenimentul a atras mulțimi dornice de a sărbători tot ceea ce privește automobilismul și motorsportul.

Anul acesta Festivalul Vitezei a sărbătorit “The Maestros – Motorsport’s Great All-Rounders” și printre persoanele cheie a fost “The Captain” Roger Penske, care s-a întors la Goodwood pentru prima dată de când a concurat la Goodwood Motor Circuit cu un Ferrari 250 GTO în 1969. La fel ca și marele om însuși, care a fost din ce în ce mai rapid pe deal într-un Penske Porsche RS Spyder, a fost arătată și o colecție de mașini care ilustrează incredibilul lot multidisciplinar de titluri al echipei Penske de-a lungul anilor, inclusiv NASCAR, IndyCar, Indy 500, Supercar-urile australiene și bineînțeles Le Mans.

Sărbătorit alături de Penske a fost Mario Andretti, care s-a reunit cu unele dintre mașinile sale câștigătoare de campionate, în timp ce Jacky Ickx, din păcate incapabil să participe, a fost bine reprezentat de o clasă de câștigători.

După o pauză de 18 luni, practic fără spectacole, o serie de mașini noi au debutat în categoriile First Glance și Michelin Supercar. Am văzut astfel noile INEOS Grenadier, Ford Mustang Mach-E GT, Hyundai IONIQ 5 și Land Rover Defender V8. Alături de ei, o serie de mașini și-au debutul în premieră mondială publică: Toyota GR 86, Genesis G70 Shooting Brake, BMW Seria 2 Coupe și, bineînțeles, noul Lotus Emira care a primit o vitrină zilnică spectaculoasă în fața Goodwood House alături de hypercarul Evija.

În mod similar, în cadrul Michelin Supercar Run a fost arătat o colecție importantă de mașini noi și exclusiviste precum: Bugatti Chiron Pur Sport, Aston Martin Vantage F1 Edition, Lamborghini Huracan STO, Lamborghini SCV12 (cel mai gălăgios), Maserati MC20, McLaren Artura, Rimac Nevera, Porsche GT3 Touring, SCG 004S și restomodul Kimera 037.

Traseul în rampă a fost chiar înfrumusețat cu câteva debuturi de mașini de competiție, inclusiv H24 Racing LMPH2G cu hidrogen, Toyota Corolla BTCC, Ford Puma WRC hybrid și provocatorul Le Mans SCG 007 LMH.

Cu toate acestea, vedetele nu s-au limitat doar la mașini, actualii piloți ai echipei McLaren F1 Daniel Ricciardo și Lando Norris bucurându-se de unele mașini clasice de Formula 1 pe deal, olimpicul Chris Hoy preluând provocarea cu jet pack-ul Gravity, iar Chris Evans, pasionatul de mașini clasice, a transmis live al său Virgin Radio Breakfast Show de la Goodwood, de vineri dimineață. Și Tom Cruise și-a făcut apariția într-o vizită surprinzătoare de duminică dimineață.

Secțiunea Future Lab prezentată de bp, viziunea Goodwood asupra viitorului mobilității, continuă să atragă din ce în ce mai mulți vizitatori de la debutul său în 2017. Anul acesta acest “festival în cadrul unui festival” a cuprins o reproducere a unei misiuni pe Marte, explorarea oceanelor adânci, zborul, transformarea mașinilor și chiar agricultura robotică.

Iar la “Electric Avenue – The Road To 2030”, prezentat de Sky Zero, casa mobilității electrice la Festivalul Vitezei, s-a dovedit a fi una dintre cele mai populare expoziții din weekend. Cu o gamă largă de vehicule electrice actuale, de la diminuatul Citroën AMI la elegantul hipercar Pininfarina Battista, vizitatorii au putut explora tranziția electrică care va avea loc în 2030.

De asemenea, anul acesta a fost în centrul atenției și competiția Driftkhana. După prima sa desfășurare la SpeedWeek în octombrie 2020, evenimentul a fost adaptat pentru limitele mai restrânse ale traseului de la FOS. După un weekend plin de fum, James Deane a ieșit învingător în această competiție plăcută mulțimii.

În plus, la sfârșitul celor patru zile, a luat acasă premii o Lancia Stratos HF Stradale din 1974, deținută de renumitul designer Marc Newson, considerată a fi cea mai bună și mai bine prezentată mașină de pe Cartier Style et Luxe Lawn.

Etapa Forest Rally a fost din nou gazdă a unei game de mașini care reprezintă istoria lungă a Campionatului Mondial de Raliuri. Anul acesta a avut loc inaugurarea Trofeului Hannu Mikkola, creat în cinstea șoferului care a proiectat inițial scena pentru Goodwood și care, din păcate, a decedat în februarie. Acesta a fost ridicat de James Sunderland, un debutant al echipei Armed Forces Rally Team, care a condus un Land Rover Wolf XD și care a fost văzut că a imitat cel mai bine stilul de condus neînfricat al lui Flying Finn. 

Iar trecerea în neființă a legendarului comentator sportiv Murray Walker a fost, de asemenea, marcată la Festivalul Vitezei cu un tribut emoționant de la Damon Hill sâmbătă după-amiază.

Punctul culminant al competiției Festivalului Vitezei este, desigur, Shootout-ul, care în acest an a văzut mașini de la Mercedes de epocă până la mașini de Formula 1, Touring și Le Mans din toate timpurile. În ciuda unei provocări puternice din partea finalistului Travis Pastrana cu al său Subaru cu 874 CP, cu un timp de 46.20 secunde, a condus perfect și milimetric Rob Bell un nou McLaren 720S GT3X. Traseul cu o lungime totală de 1.86 km a fost parcurs în 45.01 secunde.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/