(video) Premieră: Noul McLaren 720S GT3X este o jucărie interesantă pentru a face practică pe circuite

McLaren a introdus o nouă versiune a supercarului 720S – GT3X! Modelul a fost construit pe baza versiunii de curse GT3 pentru a fi condus cu plăcere pe circuite și, prin urmare, inginerii nu au fost limitați de careva reglementări în dezvoltare. 

Coupeul din fibră de carbon şi cu 750 CP la bord este disponibil la comandă, având un preţ estimativ de cel puţin jumătate de milion de dolari.

https://www.youtube.com/watch?v=bmY6xYe_BM4

Amintim că versiunea civilă McLaren 720S a fost introdusă în 2017. Un an mai târziu a apărut o mașină de curse bazată pe acest supercar – cu o suspensie mai performantă, o nouă caroserie din carbon și o transmisie mai sprintenă (în mare parte s-a intervenit în 90% din maşina originală). Iar mai nou, 720S GT3 a devenit baza pentru construcția unui alt produs nou, care a fost numit 720S GT3X, o maşină agresivă ce nu are dreptul să circule pe drumurile publice.

Supercarul păstrează componentele caroseriei din fibră de carbon și bodykitul maşinii de curse, acestea fiind concepute pentru a crește și mai mult forța de apăsare în curbe. Însă datorită unor modificări, noutatea este capabilă să arate un timp mai bun pe pistă decât un supercar pentru competițiile oficiale. În plus, 720S GT3X are un sistem de frânare reproiectat și o cușcă de protecţie reinventată, plus un scaun de curse cu centuri în şase puncte pentru un pasager norocos şi dornic de a simţi un impuls de adrenalină.

S-a intervenit şi la motor, astfel încât inginerii l-au făcut nu numai mai puternic decât cel al maşinii stradale, ci şi decât al celei de curse. Propulsorul a primit un sistem alternativ de boost și unul modificat de răcire, fiind capabil să dezvolte până la 750 CP când este activat regimul push-to-pass printr-un buton de pe volan.

Potrivit pilotului de teste Robert Bell, asta înseamnă că noutatea generează cu peste 200 CP mai mulţi decât 720S GT3, astfel încât distracţia şi plăcerea va fi asigurată! Unde mai pui că are o greutate de doar 1.210 kg (cu peste 200 mai puţine decât un 720S standard) – 595 CP per tonă!

Fiecare motor este asamblat manual, fiind cuplat la o transmisie secvenţială cu şase trepte. El include cel puţin o nouă chiulasă, pistoane forjate, tehnologia Diamond Like Carbon (DLC) şi este conectat la un nou sistem uşor şi performant de evacuare a gazelor de eşapament.

Forma sculptată aerodinamic a maşinii este finisată manual în vopsea metalizată MSO Carbon Black. Aplicaţii în McLaren Orange, o referinţă subtilă către mașinile istorice McLaren de Formula 1 din anii 1960, câștigătoare de curse, accentuează marginile inferioare ale formei corpului care îmbrățișează solul și marginea exterioară a jantelor negre lucioase cu blocare centrală, în timp ce o grafică X se întinde pe coronamentul superior.

Cabina dezbrăcată de trim oferă o utilizare extinsă din fibră de carbon ușoară și este proiectată pentru performanțe și funcționalități. Un scaun de curse aprobat de FIA, din fibră de carbon și kevlar, îmbrățișează șoferul și cântărește doar 22 kg, în timp ce setul de pedale şi volanul sunt complet reglabile.

McLaren 720S GT3X este disponibil de comandat prin 11 McLaren Motorsport retaileri. Ca parte a pachetului de cumpărare și proprietate, divizia de motorsport a McLaren Automotive va oferi asistență tehnică dedicată fiecărui proprietar la prima rulare a noului său 720S GT3X. Acest program este realizat de inginerii de asistență pentru clienți din cadrul diviziei interne McLaren Customer Racing – echipa care a proiectat și dezvoltat modelul alături de programul global de curse pentru clienți de 720S GT3.

Vezi şi:

https://autoblog.md/foto-premiera-editia-speciala-si-limitata-mclaren-720s-le-mans/

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://kpta.teknik.unpas.ac.id/info/ https://piramida.cimahikota.go.id/storage/banner/