(video) Premieră: Noul Lamborghini Huracan STO – supercar de circuit stradal

Lamborghini a prezentat în seara zilei de ieri o nouă versiune a modelului Huracan EVO. Aceasta se numeşte STO (de la Super Trofeo Omologata) şi are acces legal pe drumurile publice.

Automobilul a fost făcut pe baza maşinilor de curse Huracan Super Trofeo Evo şi Huracan GT3 Evo, ceea ce înseamnă că în dezvoltare şi producţie a participat divizia Squadra Corse.

După acesta, să ne aşteptăm la premiera lui Huracan Performante facelift, care va închide această generaţie?

Caracteristici cheie:

  • Dispune doar de tracţiune spate, însă cu sistem de roţi directoare spate.
  • “Sub capotă” are un V10 natural aspirat de 5.2 litri, care oferă 640 CP şi 565 Nm de cuplu pentru o acceleraţie de pe loc şi până la 100 de km/h în 3.0 secunde, până la 200 de km/h în 9.0 secunde, spre o viteză maximă de 310 km/h.
  • Modelul nu are un sistem de aerodinamică activă, ascuns printre elementele caroseriei, aşa cum are Huracan Performante, însă s-a făcut accentul pe aerodinamică “statică” şi reducere a greutăţii, motiv pentru care toate prizele de aer, spoilere şi diverse aripi pe care le puteţi vedea, toate au fost realizate de la zero.
  • Eficiența generală a fluxului de aer este îmbunătățită cu 37%, iar forţa-i de apăsare generată este cu 53% mai mare decât a unui Huracan Performante!
  • Caroseria îi este făcută în proporţie de 75% din panouri exterioare din fibră de carbon, alături de tot kitul exterior aerodinamic, barele stabilizatoare din compartimentul motorului şi în mare parte habitaclul. E cea mai mare pondere de fibră de carbon folosită pe vreun Huracan.
  • Spre deosebire de alte modele Huracan, aripile frontale, capota şi bara de protecţie frontală sunt realizate sub forma unei singure părţi de caroserie, iar deschiderea sa se realizează ca la modelul Lamborghini Miura.
  • În plus, pentru reduce greutatea uscată cu alte 43 de kg comparativ cu a unui Huracan Performante, până la 1.339 de kg, s-a renunţat la sistemul multimedia, s-au montat jante din magneziu, s-a instalat un parbriz mai subţire şi mai uşor cu 20%, iar mecanismele de frânare au fost înlocuite cu unele de curse carbo-ceramice Brembo CCM-R.
  • Suspensia este complet reconfigurată spre deosebire de cea a unui Huracan obişnuit, iar ecartamentul posterior a fost extins. Modelul mai are un spoiler posterior al cărui unghi poate fi reglat.
  • Modurile de rulare includ câteva noi, individuale: STO, Trofeo şi Pioggia. Sistemul de stabilizare poate fi deconectat complet la dorinţă!

Vânzările modelului vor începe din primăvara lui 2021. Preţul de start în Europa îi este de 250.000 de euro fără taxe. Nu se anunţă să aibă vreo limită de producţie.

Sunetul motorului maşinii:

Click aici sau scanează acest QR cod pentru o experienţă AR cu modelul. Pagina oficială a modelului.

Maşina descrisă în detalii:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Evenimentul de prezentare în reluare:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/