(foto/video) GENEVA 2017: Premieră mondială – Lamborghini Huracan Performante

Compania Lamborghini a prezentat la Salonul Auto de la Geneva cea mai puternică versiune a supercarului Huracan, numită Perfomante.

Amintim că modelul a înregistrat cel mai bun timp printre modelele de serie într-un tur parcurs pe circuitul german Nurburgring.

Vezi şi: (video) Lamborghini Huracan Performante este cea mai rapidă maşină de serie pe Nurburgring

Noul Huracan Perfomante este dotat cu mai multe elemente aerodinamice. În particular este vorba despre nişte elemente în partea frontală şi posterioară, care îşi pot schimba poziţia timp de 500 de milisecunde datorită unor motoare electrice.

În viraje şi în timpul frânării, acestea rămân închise şi îi permit lui Huracan Perfomante să dezvolte o forţă de apăsare mult mai mare. Lamborghini spune că acest indicator este mai mare cu 750 de procente decât la coupeul obişnuit.

În acelaşi timp, pentru a atinge viteze maxime în linii drepte, aceste elemente se deschid şi schimbă direcţia curenţilor de aer într-un mod în care este minimizată rezistenţa aerodinamică.

Totodată, în eleronul fixat în partea posterioară există câteva canale speciale prin care aerul de asemenea este redirecţionat pentru a mări forţa de apăsare şi pentru a parcurge virajele în viteză mare.

În mişcare Lamborghini Huracan Performante este pus de un motor V10 pe benzină, care are nişte colectoare din bronz, supape din titan şi un sistem de admisie şi evacuare a gazelor modernizat. Drept rezultat agregatul produce 640 de cai putere şi 600 Nm de cuplu.

Greutatea maşinii este egală cu 1.382 de kilograme. De la 0-100 km/h supercarul accelerează în 2.9 secunde, iar până la 200 de km/h în 8.9 secunde. Viteza maximă depăşeşte 325 km/h, iar pentru a se opri de la 100 de km/h îi trebuiesc doar 31 de metri.

Huracan Performante devine astfel cu 40 de kilograme mai uşor, iar specialiştii i-au modificat şi suspensia. Acum maşina este oferită cu nişte amortizoare obişnuite, dar şi cu nişte amortizoare care conţin un fluid “magnetoreologic”.

Noul Lamborghini Huracan Perfomante mai are un sistem de tracţiune integrală cu ambreiaj Haldex de a cincea generaţie, jante de 20 de inci, anvelope Pirelli P Zero Corsa sau opţional Pirelli Trofeo R (special dezvoltate pentru această maşină), dar şi un sistem electronic prin care se pot alege cinci regimuri de condus.

Potrivit Autocar, vânzările modelului vor începe în această vară. Acesta nu va fi limitat şi va costa de la 246.000 de euro.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/