Un cartel mexican a expediat din greşeală droguri în valoare de 4.5 milioane de dolari unor dealeri Ford

Peste ocean, cuvintele “dealer” şi “dealership” sunt două lucruri complet diferite.

Autorităţile criminale care îşi fac activitatea acolo nu au dificultăți în găsirea unor modalități creative de contrabandă cu droguri, dar în acest caz cineva a făcut o greșeală cu logistica şi ar fi răspuns cu capul, după ce un lot mare de metamfetamină a ajuns din Mexic în mâinile unor dealeri oficiali Ford din Canada!

FOTO: opp.ca

După cum am văzut la știri, dar şi mai nou în unele seriale de televiziune bazate pe istorii reale, capacităţile pe care le au cartelurile în a transporta droguri peste frontierele mai multor state sunt din păcate aproape nelimitate. Recent însă, o cantitate mare de droguri a ajuns în mâinile unui destinatar greşit.

Cineva dintre contrabandiști în mod eronat a trimis 4.5 milioane de dolari sub formă de substanţe psihotrope dealerilor care se ocupă de realizarea acestora pe piaţă, însă nu celor care primesc “marfa” în mod obişnuit, ci unora care vând maşini. Drept rezultat, 13 dealeri autorizaţi Ford din estul Canadei au primit pe neaşteptate tocmai 180 de kilograme de “meth”.

Angajații a patru dealeri Ford, care de obicei se ocupă de inspecţia maşinilor nou venite din uzină, au găsit în portbagajele mai multor sedanuri Ford Fusion nişte roţi de rezervă suplimentare. Interesați de această descoperire neașteptată, o analiză detaliată a scos la iveală pachete de metamfetamină în cauciucuri. Dealerii auto au contactat imediat poliția, dar şi biroul canadian Ford pentru a se interesa despre lanțul de aprovizionare și pentru a găsi furnizorii.

Vezi şi: Şoferul unui TIR a parcurs circa 5000 de kilometri fără oprire. Află cum i-a reuşit asta

FOTO: opp.ca

S-a dovedit că în nouă din cele 14 vehicule care au ajuns în aceeași zi la 13 dealeri Ford din Canada au fost ascunse droguri. Un total de 180 kilograme de metamfetamină pură au fost confiscate, cantitatea fiind estimată la cel puțin 4.500.000 de dolari.

Toate maşinile încărcate cu droguri au ajuns în statul nordic în același tren cu un lot trimis de la uzina mexicană a Ford din oraşul Hermosillo. Detectivii suspectează cel mai mare cartel din Mexic, Sinaloa, pentru contrabandă, dar de ce drogurile au ajuns la dealerii Ford rămâne un mister pentru poliție.

Vezi şi: (foto/video) Care au fost maşinile lui Pablo Escobar, cel mai bogat mafiot din toate timpurile

Cmentariile sunt închise